
حقوق رسمی و ثروت رهبران سیاسی جهان
ثروت ملکه انگلیس حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارزیابی میشود و در فهرست ۲۰ رهبر ثروتمند جهان در جایگاه هجدهم قرار دارد. پس از او امیر کویت و پادشاه سوازیلند در رتبه ۱۹ و ۲۰ جدول هستند.
ثروت ملکه انگلیس حدود ۵۰۰ میلیون دلار ارزیابی میشود و در فهرست ۲۰ رهبر ثروتمند جهان در جایگاه هجدهم قرار دارد. پس از او امیر کویت و پادشاه سوازیلند در رتبه ۱۹ و ۲۰ جدول هستند.
تامین ۲۴/ در سال 2001 میلادی و پس از انتخاب «جورج دبلیو. بوش» به ریاست جمهوری آمریکا، دستمزد ریاست جمهوری در آمریکا دوبرابر شد و به 400 هزار دلار افزایش یافت. پس از رئیسجمهور آمریکا، نخستوزیر کانادا با حقوق سالانه 260 هزار دلار در رده دوم قرار دارد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان با دریافت سالانه 216 هزار یورو معادل 234 هزار و 383 دلار سومین سیاستمدار پردرآمد جهان است. طبق اسناد دولتی، او و وزرایش اخیرا 2/2 درصد افزایش حقوق داشتهاند. رتبه چهارم ردهبندی بالاترین دستمزدهای روسای جمهور جهان در اختیار «جاکوب زوما»، رئیسجمهور آفریقای جنوبی، است. حقوق سالیانه او مبلغی بالغ بر 223 هزار و 500 دلار است. دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس، با دستمزد سالانه 142 هزار و 500 یورو معادل 214 هزار و 782 دلار، در رده پنجم قرار دارد. این دستمزد حقوق 67 هزار و 60 یورویی عضویت او در پارلمان انگلیس را نیز دربرمیگیرد. نخستوزیر ژاپن، از دیگر سیاسیون پردرآمد است. او که سالانه 202 هزار و 700 دلار حقوق دریافت میکند، در رده ششم این ردهبندی قرار گرفته است.
رئیسجمهور فرانسه، در این ردهبندی باید رتبه بالاتری را کسب میکرد اما پس از در اختیار گرفتن دفتر ریاستجمهوری در سال 2012، 30 درصد از دستمزد او کاسته شد. رئیسجمهور فرانسه اگر دستمزدش کاهش نمییافت، باید سالانه 255 هزار و 600 یورو معادل 274 هزار و 522 دلار دریافت میکرد که در این صورت پس از رئیسجمهور آمریکا دومین سیاستمدار پردرآمد شناخته میشد؛ اما او اکنون 194 هزار و 251 دلار دستمزد دریافت میکند. پس از فرانسه، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه قرار دارد که پس از مواجه شدن کشورش با بدترین بحران مالی سالهای اخیر، از کاهش 10 درصدی دستمزدش خبر داد.
او در حال حاضر سالانه 8 میلیون و 200 هزار روبل، معادل 136 هزار دلار، حقوق دریافت میکند. نخستوزیر ایتالیا، با حقوق سالانه 124 هزار و 600 دلاری در رتبه نهم قرار دارد و رئیسجمهور برزیل، با حقوق 120 هزار دلاری رتبه دهم را دارد. نخستوزیر هند، با دریافت دستمزد سالانه تنها یکمیلیون و 900 هزار روپیه، که مبلغی کمتر از 30 هزار دلار میشود، در رتبه 11 این ردهبندی قرار گرفته است. رتبه آخر این ردهبندی، در اختیار رئیسجمهور چین است. اگرچه او سکان دومین اقتصاد بزرگ جهان را در اختیار دارد، اما در مقایسه با سایر همتایانش دستمزد بسیار کمتری دریافت میکند. حقوق سالانه او تنها 22 هزار دلار است.
جدا از روسای جمهور، ثروت رهبران سیاسی و سیاستمداران ارشد کشورها نیز همیشه مورد بحث رسانهها بوده است. پروفسور هرمن ماتیوجس، استاد اقتصاد دانشگاه بروکسل، اولین کسی که به تحقیق و پژوهش درباره حقوق شخصیتهای سیاسی و پادشاهان و رهبران جهان پرداخته است. به گفته او، پادشاه عربستان سعودی ثروتمندترین شخصیت جهان است که داراییهای او به یک میلیارد دلار میرسد، در حالی که ماهیانه نیز ۲ میلیون دلار حقوق دریافت میکند. این استاد اقتصاد دانشگاه بروکسل افزود: «پس از پادشاه عربستان سعودی، شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر قطر، قرار دارد که بالاترین حقوق را در میان شخصیتهای سیاسی و پادشاهان جهان دریافت میکند. خوان کارلوس، پادشاه سابق اسپانیا، با دریافت سالیانه ۱۷۵ هزار یورو پایینترین دریافتی را در میان پادشاهان جهان داشت.»
ولادیمیر پوتین، پادشاه تایلند، سلطان برونئی، امیر امارات متحده عرب، حاکم دبی، رهبر کره شمالی، شاهزاده لیختناشتاین و پادشاه مراکش نیز از دیگر رهبران سیاسی بسیار ثروتمند جهان به شمار میروند. همچنین شاهزاده موناکو، پادشاه عمان و رئیسجمهور گینه استوایی، که کشور بسیار فقیری به شمار میرود، نیز از رهبران سیاسی ثروتمند جهان هستند. این در حالی است که ثروت ملکه انگلیس حدود 500 میلیون دلار ارزیابی میشود و در فهرست 20 رهبر ثروتمند جهان در جایگاه هجدهم قرار دارد. پس از او امیر کویت و پادشاه سوازیلند در رتبه 19 و 20 جدول هستند.
منبع: هفته نامه آتیه نو / نیوساینس