تامین ۲۴/ این پژوهش زیست محیطی در زمینه بهبود خواص احتراقی سوخت دیزل و کاهش آلایندههای ناشی از آن نشان داد که با استفاده از افزودنیهای مختلف از جمله نانوذرات میتوان از انتشار قابل توجهی از دوده و هیدروکربن جلوگیری کرد.
به گزارش پایگاه خبری پالایش نفت اصفهان، به گفته محمد صالح سمیع عادل ، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی - مهندسی فرآیند از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا، با توجه به حدود ۳ سال سابقه کار و توفیق همکاری در واحد تقطیر ۲ شرکت پالایش نفت اصفهان و آشنایی با امکانات و نیز حمایت های علمی و پژوهشی شرکت پالایش نفت اصفهان و نیز مدیریت و کارشناسان توانمند واحد پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت اصفهان، موافقت نامه پژوهشی حمایت از پایان نامه های کارشناسی ارشد/دکتری، بین معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا و شرکت پالایش نفت اصفهان منعقد گردید و وی در این مسیر به عنوان مجری طرح، مطالعاتی را اجرایی کرد.
این پژوهشگر در تحقیق خود تلاش کرده است تا شاخصهای کیفیت سوخت دیزل شامل شاخص ستان، فراریت، نقطه اشتعال، نقطه ریزش، چگالی و ویسکوزیته را به وسیله افزودنیهای بهبود دهنده عدد ستان از جمله نانو افزودنیها (نانو اکسید سریم) بهبود دهد.
وی با اشاره به اهمیت افزایش عدد ستان در سوختهای دیزلی با تاکید بر اینکه پالایشگاه اصفهان و سایر پالایشگاههای کشور گاهی با مشکل پایین بودن عدد ستان محصول سوخت دیزل مواجه هستند، خاطرنشان کرد: در واقع افزایش عدد ستان باعث زود روشن شدن موتور و سهولت راهاندازی موتور به ویژه در هوای سرد میشود، ضمن آنکه صرفه جویی در مصرف سوخت، افزایش عمر موتور، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری، کاهش سر و صدای موتور و نیز کاهش آلایندههای خروجی را در پی دارد.
سمیع عادل در ادامه افزود: در این پژوهش اثر سه نوع افزودنی مختلف اکسیژندار (ایزوبوتانول و دی متیل اتر)، نیتروژندار (نیترومتان و ۲-اتیل هگزیل نیترات) و نانوذرات اکسید فلزی (نانواکسید سریم) در غلظتهای مختلف، بر بهبود عدد ستان سوخت دیزل، مورد مطالعه قرار گرفت.
این محقق یادآور شد: بر اساس نتایج به دست آمده، نانوذرات اکسید سریم در ترکیب با سوخت دیزل، به صورت کاتالیزور دهنده اکسیژن عمل میکند که اکسیژن را برای اکسیداسیون مونوکسید کربن فراهم کرده و آن را برای کاهش اکسیدهای نیتروژن جذب میکند.
به گفته وی، انرژی فعالسازی اکسید سریم، به صورت سوزاندن رسوبهای کربن در سیلندر موتور در دمای دیواره عمل
میکند و از رسوب گذاری ترکیبات غیر قطبی بر روی دیواره سیلندر جلوگیری کرده که این امر منجر به کاهش قابل توجه در انتشار دوده و هیدروکربن میشود.
مجری طرح با تاکید بر اینکه این نانوذرات صدای انفجار را کاهش داده و بهبود کیفیت سوخت و افزایش کارایی و توان موتورهای دیزلی را به همراه دارد، خاطرنشان کرد: با توجه به بهبود خواص احتراقی و کاهش آلایندههای ناشی از سوخت در جهت رفع نگرانیهای زیستمحیطی، استفاده از نتایج این پژوهش میتواند از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد.
گفتنی است این طرح با همکاری پالایشگاه اصفهان در قالب پایاننامه کارشناسی ارشد محمد صالح سمیع عادل به راهنمایی دکتر الهام عامری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا صورت گرفته است. این پایاننامه در ستاد توسعهی فناوری نانو تحت عنوان پایاننامهی مورد نیاز صنعت به تأیید رسیده است. آیین نامهی حمایت از پایان نامههای مورد نیاز صنعت در سایت www.nano.ir/hrdc موجود می باشد.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.