
امید آفرینی برجام برای تحقق سرمایه گذاری های کلان
عضو هیات مدیره و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشور ترسیم چشم انداز روشن و امید آفرین در سرمایه گذاری های کلان را از اثرات مهم برجام خواند.
عضو هیات مدیره و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشور ترسیم چشم انداز روشن و امید آفرین در سرمایه گذاری های کلان را از اثرات مهم برجام خواند.
تامین ۲۴/ عضو هیات مدیره و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشور در نمایشگاه «صندوق های بازنشستگی، پیشروان توسعه ملی» اثرات توافق برجام را بر صنعت پتروشیمی قابل تامل خواند و گفت: لازمه هر فعالیت اقتصادی وجود فضای اطمینان و ثبات اقتصادی و سیاسی و دوری از خطر و ریسک های غیر سیستماتیک و وجود چشم انداز روشن و مناسب در آینده برای سرمایه گذاران است و در گام نخست برجام شرایط مورد اشاره را ایجاد و تثبیت کرد.
صلاح الدین قوی پنجه در گفت و گو با تامین ۲۴ ادامه داد: اثرات این اتفاق مهم در رشد اقتصادی و بهبود شرایط کلی کسب و کار نمایان است، از سوی دیگر کاهش هزینه های تامین مالی و سرمایه در گردش مورد نیاز و سهولت در فروش محصولات و وصول مطالبات ارزی و همچنین فراهم شدن تامین قطعات یدکی و فنی با هزینه های به مراتب کمتر از دیگر اثرات اجرایی شدن برجام است و کاهش هزینه های حمل و نقل، جابجایی پول و گسترش بازارهای فروش از جمله سایر موارد با اهمیت و قابل ذکر برجام است.
وی در بیان نقش صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی در سرمایه گذاری های کلان گفت: سیاستگذاری کلان در حوزه های نفت و گاز و پتروشیمی به صورت مشخص و بلند مدت شامل قیمت خوراک، اعطای مجوز و حوزه های سرمایه گذاری مشخص می تواند در اثر بخشی این دو نهاد در سرمایه گذاری های کلان کشور موثر باشد.
قوی پنجه تصریح کرد: احداث واحدهای نفت و گاز و پتروشیمی نیازمند تامین مالی از منابع خارجی (فاینانس) بوده که دستیابی به این منابع نیازمند حمایت های حساب شده و ویژه دولت و وزارت خانه ذیریط است که می توان به صدور ضمانت نامه بازپرداخت تسهیلات از سوی دولت و یا وزارتخانه مربوط در این خصوص اشاره کرد.
عضو هیات مدیره و معاون اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری وابستگی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به دانش روز به منظور افزایش سطح بهره بروری و بازدهی سرمایه گذاری که عمدتا در اختیار شرکت های لایسنسور را در اثرگذاری بیشتر آن ها موثر دانست.
وی تاکید کرد: سرمایه های انتقال یافته از سوی دولت به صندوق ها بابت رد دیون خود باید به فعالیت های اقتصادی مولد و پر بازده تبدیل شود، سپس با هدف کسب ارزش افزوده و سرمایه گذاری مجدد در بازار بورس عرضه شود. پیگیری فرایند مزبور منجر به گسترش و عمق بازار سرمایه نیز خواهد شد.
قوی پنجه با اشاره به حضور چشمگیر هلدینگ های اقتصادی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: شرکت های حاضر در نمایشگاه صندوق های بازنشستگی شامل ملی نفتکش، پتروشیمی جم، فولاد اکسین، صبا فولاد، پلی پروپیلن جم، لوله سازی اهواز، نیرو تراز پی ریز، نیرو آتیه صبا، پاد کیش، پلیمر پاد جم، جم صنعت کاران و پتروشیمی مسجد سلیمان هستند.
وی افزود: ایجاد فضای مناسب برای فعالان اقتصادی و فراهم کردن شرایط تبادل تجربیات و ایجاد هم افزایی در کنار نمایش دستاوردهای شرکت های زیر مجموعه را می توان به عنوان یکی از دستاورد مهم این نمایشگاه و خروجی آن دانست .
«نمایشگاه صندوق های بازنشستگی، پیشروان توسعه ملی» با حضور هلدینگ های اقتصادی بزرگ کشور امروز _ ۲۴ بهمن _ در محل مصلی تهران آغاز شد و تا ۲۶ ادامه دارد.