تامین۲۴/ از نظر شاخص بلومبرگ که امید به زندگی، سرانه هزینههای درمانی و سهم بخش بهداشت در تولید ناخالص داخلی را برآورد میکند، آمریکا در بین 55 کشور پیشرفته جهان در جایگاه پنجاهم قرار دارد. متوسط هزینهها برای هر نفر 9 هزار و 403 دلار است که 1/17 درصد تولید ناخالص داخلی را شامل میشود. در آمریکا نرخ امید به زندگی 9/78 سال است و کشورهایی مانند کلمبیا، آذربایجان، برزیل و روسیه از این نظر پایینتر از آمریکا قرار دارند.
شاخص کارآمدی بیمه درمانی بلومبرگ، که از سال 2012 آغاز به کار کرده، نشان میدهد که آمریکا همچنان در آخرین جایگاههای فهرست 55 کشور مورد مطالعه قرار دارد. هنگکنگ و سنگاپور که کشورهای کوچکتر با تنوع جمعیتی کمتر هستند، در صدر جدول حضور دارند. دولت این کشورها نیز نقش قدرتمندتری در قانونگذاری و حمایت از بخش بهداشت و درمان ایفا میکند. متوسط هزینه سرانه بهداشت و درمان در این کشورها 2 هزار و 386 دلار و امید به زندگی 83 سال است. این در حالی است که سیستم آمریکا شکنندهتر، ناهماهنگتر و سازماندهینشدهتر به نظر میرسد که این ویژگیها به ناکارآمدی این سیستم کمک کرده است.
کارشناسان میگویند با وجود اینکه عوامل متعددی بر کاهش یا افزایش نرخ امید به زندگی موثر هستند، همچنان امید به زندگی ابزاری برای محک زدن کارایی سیستم درمانی یک کشور به شمار میرود. بسیاری از کشورها با سیستم درمانی جامع و پیشرفته توانستهاند امید به زندگی را در جامعه خود افزایش دهند، اما سیستم بهداشت و درمان آمریکا در این زمینه موفق نبوده است.
طرح بیمه درمانی اوباماکر، که از سال 2014 به اجرا درآمد و با دشواریهای زیادی مواجه بود، نیز آنگونه که انتظار میرود در بهبود وضعیت بهداشت و درمان ایالاتمتحده آمریکا موثر نبود. برخی کارشناسان میگویند برنامه بیمه درمانی همگانی پرهزینهترین طرح رفاه اجتماعی دولت آمریکا در نیمقرن قبل بوده است.
بیمه در آمریکا ارزان نیست و 58 درصد مردم بر این باورند که عملکرد بیمه درمان ضعیف است. به همین دلیل احتمال تغییر بخشهایی از سیستم بیمه درمانی آمریکا و اوباماکر در دولت دونالد ترامپ دور از انتظار نیست. ترامپ میگوید پس از تشکیل دولت تنها بخشهایی از اوباماکر را حفظ میکند. او مدعی است با بیمارستانها قراردادی امضا میکند تا هزینههای درمان ۲۵ درصد جمعیت فقیر آمریکا را تامین کنند. ترامپ بر این باور است که تنها از این طریق میتوان مبالغ زیادی را صرفهجویی کرد. طبق برنامه درمانی او، بقیه شهروندان آمریکا نیز برای خریداری بیمهنامه درمان مشمول طرح خصوصی خواهند شد که طبق آن میتوانند با شرکتهای بیمه به طور مستقیم وارد گفتوگو شوند تا بیمهنامهای با قیمت ارزان و جامعتر از بیمهنامههای کنونی دریافت کنند. ترامپ میگوید، این دسته از شهروندان آمریکایی میتوانند پزشک خود، طرح خود و سایر خدمات را در اختیار داشته باشند. همچنین بیمه مدیکید نیز برای دستیابی فقرا به بیمه درمان با دقت بیشتری اجرا خواهد شد.
«مدیکید» برنامه بهداشتی آمریکا برای خانوادهها و افراد با منابع و درآمد کم است. انجمن بیمه درمانی آمریکا مدیکید را «یک برنامه بیمه دولتی برای افرادی از همه سنین که درآمد و منابع کافی برای پرداخت مراقبت بهداشتی ندارند» توصیف میکند. مدیکید بزرگترین منبع تامین بودجه خدمات بهداشتی و پزشکی برای افراد کمدرآمد در آمریکاست. این برنامه با آزمودن توان مالی افراد، مشترکا توسط دولتهای فدرال و ایالتی تامین بودجه شده و توسط ایالات مدیریت میشود و هر ایالتی هماکنون حاشیه امنیتی برای تعیین افراد واجد شرایط آن دارد. دریافتکنندگان مدیکید باید شهروند ایالاتمتحده یا مقیم دائم قانونی آن باشند. این برنامه میتواند بزرگسالان کمدرآمد، فرزندانشان و افراد با معلولیتهای مشخص را دربربگیرد.
منبع: هفته نامه آتیه نو / بلومبرگ
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.