تامین ۲۴/ یک قاضی دیوان عدالت اداری گفت: تجربه مشاهده پرونده هایی که به دیوان عدالت اداری می آید نشان می دهد که ما شاهد برخی اشکالات در قانون نویسی و آیین نامه نویسی هستیم.
وی که در کارگاه آموزشی مشاغل سخت و زیان آور صنعتی سخن می گفت، افزود: باید تحولی اساسی در نحوه انشای آرای بدوی و تجدید نظر نیز صورت گیرد چرا که آن چه الان صورت می گیرد علامت زدن بعضی از گزینه ها در فرم های مربوطه است و این اصلا رای نیست.
به گزارش تامین ۲۴ سعید کریمی پیشنهاد داد: فرم های کمیته های مشاغل سخت و زیان آور به شکل برگه های رای در بیاید و فرجام خواهی سه ماهه در ذیل آنها درج شود.
وی گفت: اگر مثلا نظر پزشک برای احراز شغلی به عنوان سخت و زیان آور منفی است نباید علت آن ضمیه رای باشد؟ در حال حاضر نظریه پزشک با یک تیک، مثبت یا منفی است!
این دانش آموخته رشته حقوق افزود: اگر نظریه ها مشخص و با دلایل باشد شکایت ها کاهش می باید.
وی ادامه داد: نسبت به تشخیص مشاغل سخت و زیان آور به ندرت کارفرماها اعتراض می کند و بیش از 90 درصد فرجام خواهی ها توسط کارگران است.
دکتر کریمی با اشاره به پرونده هایی که خود مورد بررسی قرار داده است، گفت: پرونده های بسیاری به ما ارجاع می شود که کارگری اعتراض کرده و خواهان تشخیص شغل خود به عنوان شغل سخت و زیان آور شده که البته ما به این موضوع ورود نمی کنیم چون ما از نظر شکلی فقط مجاز به رسیدگی هستیم نه ماهوی.
این قاضی دیوان عدالت اداری از موارد نقض قانون در تشخیص مشاغل سخت و زیان آور مثال زد و گفت: مطابق قانون اگر کارگری درخواست احراز مشاغل سخت و زیان آور نداد و بازنشسته شد، بعد از بازنشستگی هم می تواند درخواست رسیدگی به مشاغل سخت و زیان آور کند؛ ولی این امر در برخی استان ها رعایت نمی شود و چنین درخواستی را نمی پذیرند.
وی ادامه داد: مثال دیگر این که نیازی نیست به هنگام تسلیم درخواست احراز در مشاغل سخت و زیان آور، فرد حتما در آن اشتغال داشته باشد.
کریمی افزود: این موضوع هم در برخی استان ها پذیرفته نمی شود که اشتباه و خلاف قانون است و اگر نیاز باشد باید آیین نامه اصلاح شود چون این گونه ممانعت ها مخالف قانون است.
این حقوقدان در بخش دیگری از سخنانش، با انتقاد از این که بیمه گذار علیرغم احراز داشتن شغل سخت و زیان آور، اقدام به وصول چهار درصد حق سخت و زیان آور نمی کند چون باید کارگر مربوطه را بازنشسته کند گفت: در نتیجه خود کارگران آن چهار درصد را پرداخت کرده و بازنشسته می شوند و بعد از آن برای وصول آن چهار درصد، تشکیل پرونده می دهند که الان پرونده های زیادی در این خصوص تشکیل شده است.
وی افزود: بیمه گذار باید به محض تشخیص شغل سخت و زیان آور، اقدام به وصول آن چهار درصد از کارفرما کند.
دکتر کریمی پیشنهاد داد تا با اصلاح آیین نامه مربوطه، تشخیص نوع شغل سخت و زیان آور و همچنین مدت استفاده از مزایای آن، در اختیار کمیته های مشاغل باشد تا با سازمان تامین اجتماعی دچار اختلاف نشوند.
وی تاکید کرد: حرف من این است که وقتی کارگری شغلش سخت و زیان آور تشخیص داده شد چهار درصد قانونی از کارفرما وصول شود تا به این شکل کارفرما هم انگیزه پیدا کند تا شرایط کارگاه را بهسازی کند.
گفتنی است کارگاه آموزشی مشاغل سخت و زیان آور صنعتی یکی از چهار کارگاه آموزشی است که در روز نخستین همایش بررسی و تحلیل اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور در شهر شیراز برگزار شد.
در این کارگاه، لطفی نژاد و پایور به عنوان روسای کارگاه، خالقیان به عنوان دبیر، نماینده وزارت بهداشت، نماینده کارگران، نماینده کارفرمایان و سعید کریمی به عنوان یکی از قضات دیوان عالی کشور حضور داشتند.
لازم به ذکر است در این چهارگاه آموزشی نمایندگان کارفرمایان، نمایندگان کارگران، نمایندگان وزارت بهداشت، قضات و کارشناسان تامین اجتماعی ضمن بررسی مشاغل سخت و زیان آور از جهات و زاویه های مختلف، به بیان نظرات تخصصی خود پرداختند.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.