سالی ۱۸ هزار کودک مبتلا به عارضه قلبی متولد میشود
سالی ۱۸ هزار کودک مبتلا به عارضه قلبی متولد میشود
علی بروجردی علوی مدیر تیم ۱۵نفره بینالمللی پزشکی دعوتشده به ایران است. او درباره این تیم میگوید: «فوقتخصص جراحی قلب در تمام تخصصها ازجمله جراح قلب، بیهوشی قلب، پرستار اتاق عمل و پرستار آیسییو، از تمام ملیتها، در این تیم حضور دارند. این تیم پزشکی مرداد و آبانماه سال گذشته در بیمارستان مرکز طبی کودکان در دو مرحله حضور یافت و اقدام به درمان کودکان مبتلابه بیماریهای قلبی کرد.»
تامین ۲۴/بروجردی که رئیس بنیاد نیکورزی شریان است ادامه میدهد: «برای حمایت از کودکان با بیماریهای مادرزادی قلبی فعالیت خود را آغاز کردیم و درواقع این بنیاد تلاش میکند در جهت درمان و بهبود کیفیت زندگی افرادی قدم بردارد که مبتلا به بیمارهای مادرزادی قلبی تا ۱۸سالگی هستند. سالانه حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تولد در کشور داریم که از این رقم حدود ۱۸هزار نفر مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی هستند. همچنین ۵۰ درصد این افراد احتیاج به عمل جراحی دارند، و سایر بیماران از طریق دارو درمان میشوند یا همراه با رشدشان مشکل مادرزادی قلبی مرتفع میشود. ۹ هزار نوزاد تازه متولدشده در سال نیاز به عمل جراحی قلب دارند و از این تعداد ۳۵ درصد شرایطی دارند که در ماههای نخست پس از تولد حتما باید مورد عمل جراحی قرار گیرند. از اهداف راهاندازی بنیاد نیکورزی شریان نیز نجات کودکان مبتلا به بیماری قلبی و اصلاح کیفیت خدمات درمانی به آنهاست.»
تیم پزشکی
تیم پروفسور ویلیام نویک به مدت دو هفته در آگوست ۲۰۱۵ به بنیاد نیکورزی شریان در ایران ملحق شدند و در بیمارستان مرکز طبی کودکان، ۴۲ کودک کشورمان را به همراه پزشکان و پرستاران آن مرکز با موفقیت، تحت عملهای جراحی، کتتریزاسیون و مراقبتهای ویژه قرار دادند. عملهای جراحی که توسط پروفسور ویلیام نویک انجام میشد، برای پزشکان مستقر در آن مرکز بار آموزشی و علمی نیز داشت. دکتر سری رائو (Sri Rao)، از متخصصان داخلی اطفال این تیم، بهطور خستگیناپذیری در اتاق عمل و بخش آیسییو و مخصوصا در «کتلب» مشغول درمان کودکان و نوزادان بود. وی با روشها و تکنیکهای منحصربهفرد و آکادمیک نهتنها در کتتریزاسیون اطفال دقت و سرعت را بالا میبرد، که با تصمیمات درست و ارائه روند فکری و اجرایی، که بخشی از درمان باید قبل از عمل جراحی در کتلب صورت گیرد، شانس موفقیت جراح را در عمل بسیار بالا میبرد. اما مهمتر از عمل جراحی، مراقبتهای ویژه پس از آن است که این مهم با وجود متخصصان آیسییو فوقالعاده باتجربه اعضای تیم نویک به بهترین شکل صورت گرفت. بدین ترتیب که کودکان ما در کمترین زمان از سیستمهای حیاتی مصنوعی خارج میشدند و بهطور طبیعی به حیات خود ادامه میدادند و از آیسییو با موفقیت مرخص میشدند. جنبه آموزشی این قسمت برای پرسنل آیسییو این مرکز بسیار حائز اهمیت بود.
تیمی باتجربه و موردتایید
دکتر سیدعلی جمالیان، رئیس بیمارستان شهید لواسانی، در مورد حضور یک تیم بینالمللی قلب برای جراحی کودکان بیمار قلبی گفت: «برای نخستینبار جراحی قلب کودکان توسط پزشکان بینالمللی در این بیمارستان انجام میشود. این گروه از جراحان بینالمللی قلب با ملیتهای مختلف از آمریکا و اروپا تاکنون ۴ ماموریت در بیمارستانهای دانشگاهی ایران انجام دادهاند و بهعنوان پنجمین ماموریت خود در ایران، در بیمارستان شهید لواسانی تامیناجتماعی برای نخستینبار جراحی قلب اطفال را به صورت رایگان انجام میدهند. اعضای این تیم جراحی مورد تایید انجمن جراحان قلب ایران هستند و تجربه بالایی در زمینه جراحی قلب کودکان دارند. بر همین اساس، این گروه در همه کشورهای دنیا اقدامات درمانی انجام میدهند، البته پزشکان ایرانی نیز در کنار این پزشکان برای تبادل اطلاعات حضور دارند. این تیم پزشکی از ۱۰ تا ۲۱ آبانماه در بیمارستان شهید لواسانی عملهای جراحی قلب کودکان را انجام میدهند و هزینههای این تیم پزشکی از سوی بنیاد خیریه پرداخت میشود، بنابراین برای خانوادههای نیازمند به صورت رایگان خواهد بود. کودکان مبتلابه بیماریهای قلبی در بیمارستان شهید لواسانی تامیناجتماعی تحت عمل جراحی قرار میگیرند و حتی هزینههای درمانی افرادی که تحت پوشش بیمه تامیناجتماعی نیستند در این مدت از سوی بنیاد خیریه پرداخت میشود. کودکانی که در این مدت نمیتوانند عمل شوند، در نوبت درمان قرار میگیرند و از خانوادههای آنها درخواست میشود در ماههای آینده برای عمل کودکانشان به بیمارستان مراجعه کنند.
منبع : هفته نامه آتیه نو. روزبه ترقی
بیمارستان لواسانیبیمارستان های تامین اجتماعیتامین ۲۴جراحی قلب کودکان نیازمند