تامین 24 / محمد باسط درازهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از جذب بیرویه دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی به ویژه دکترا، گفت: خوشبختانه وزارت علوم در زمینه جذب بیرویه دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی دغدغهمند است و انتقاد وزیر علوم از وضعیت موجود نشان از این دغدغه دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی جذب حداکثری دانشجو در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد را به نفع سیستم علمی و آموزشی کشور ندانست و افزود: دانشگاهها باید امکانات، شرایط علمی، کیفیت و کمیت هیات علمی خود را در جذب دانشجو در نظر بگیرند تا سطح آموزشی آنها ضعیف و پایینتر از استاندارد نباشد.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، وی ادامه داد: فارغالتحصیل شدن خیل عظیمی از دانشجویانی که سطح علمی پایینی دارند برای سیستم مدیریتی کشور و شغلهای تخصصی زیانبار است و به یقین این افراد به دلیل مدرک دکترای که در دست دارند در یافتن شغل دچار مشکلات متعدد خواهند شد.
درازهی با بیان اینکه بستن در دانشگاهها راهحل مشکل نیست، بلکه باید کیفیت آموزشی را بالا برد، ادامه داد: در صورت اجرایی شدن «قانون سنجش و پذیرش دانشجو» در دورههای تحصیلات تکمیلی، جلوی جذب بیرویه دانشجو در مقطع دکتری گرفته میشود چراکه تمامی دانشگاهها موظف به تبعیت از این قانون خواهند بود لذا مسئولان باید اجرای این قانون را سرعت بخشند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه نگاه صرفا درآمدزایی دانشگاهها به مشکلات آموزشی و شغلهای تخصصی کشور دامن میزند، گفت: پذیرش دانشجو در مقطع دکترا باید با نیاز شغلی کشور هماهنگ شود، اگرچه جذب بیرویه دانشجو تنها در دانشگاه آزاد اتفاق نمیافتد بلکه بسیاری از پردیسها، دانشگاههای غیرانتفاعی و پیامنور نیز به این کار روی آوردهاند.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.