
صندوق های بازنشستگی ابزار عادلانه کردن اقتصادند
علی ربیعی: در واقع صندوق ها نوعی تقسیم عادلانه و نوعی بخش خصوصی گسترده است که آحاد مردم در آن حضور دارند و به نوعی ابزار عادلانه کردن اقتصاد به شمار می روند.
علی ربیعی: در واقع صندوق ها نوعی تقسیم عادلانه و نوعی بخش خصوصی گسترده است که آحاد مردم در آن حضور دارند و به نوعی ابزار عادلانه کردن اقتصاد به شمار می روند.
تامین ۲۴/ دکتر علی ربیعی در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه صندوق های بازنشستگی در محل مصلی تهران با بیان این که هنوز نقش و فعالیت اقتصادی صندوق های بازنشستگی در کشور به درستی شناخته شده نیست، گفت: در اغلب کشورهای دنیا به خصوص کشورهایی که نظام تامین اجتماعی براساس نظام انفرادی است و نوع صندوق بیسمارکی است معمولا در حوزه های مختلف فعالیت اقتصادی دارند و بخش مطمئن فعالیت اقتصادی در این کشورها نیز صندوق ها هستند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، وی افزود: اما در کشور ما فعالیت اقتصادی صندوق ها با نارسایی آغاز شد که دولت ها معمولا به عنوان رد دیون خود به صندوق ها، حق انتخاب را از صندوق ها گرفته بودند و شرکت هایی که در بحث خصوصی نامناسب بودند به صندوق ها واگذار شدند و سرمایه صندوق ها را تشکیل می دادند.
دکتر ربیعی افزود: اما از زمانی که صندوق ها خود اقدام به سرمایه گذاری کردند، هوشمندانه عمل کردند و خوشبختانه در حال حاضر ارزش دارایی چهار صندوق در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیش از ١١٠ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: در حقیقت نوعی تقسیم عادلانه و نوعی بخش خصوصی گسترده است که آحاد مردم در آن حضور دارند. در صندوق تامین اجتماعی بیش از ٤٠ میلیون نفر سهامدار هستند و در واقع صندوق ها به نوعی ابزار عادلانه کردن اقتصاد به شمار می روند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: آنچه برای ما مهم بود غیرسیاسی کردن صندوق ها بود و خارج کردن صندوق ها از حیاط خلوت مهمترین اقدام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شمار می رود.
دکتر ربیعی درباره دیگر اقدام های انجام شده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز گفت: خروج از بنگاه داری و حرکت به سمت شفافیت مسائل مالی و اطلاعاتی در همه صندوق ها ظرف یک سال برنامه ریزی شد و همه می توانند آن را مشاهده کنند و ٧٠ درصد فعالیت ما وارد بورس شده است و تلاش داریم بقیه فعالیت ها را هم وارد بورس کنیم.
وی اظهار کرد: در این مدت صندوق ها اشتغال موجود را حفظ کردند و صندوق ها کمتر به سمت تعطیلی رفته اند و سهم صندوق ها در دادن مستمری را نیز افزایش دادیم، برای نمونه در صندوق بازنشستگی کشوری در سال ١٣٩٢ حدود هفت هزار میلیارد ریال (٧٠٠ میلیارد تومان) آورده سرمایه گذاری های حقوق مستمری بگیران در صندوق بود که امروز با سرمایه گذاری جدید بیش از ٢٠ هزار میلیارد ریال (دو هزار میلیارد تومان) در دادن مستمری مشارکت داریم و علاوه بر آن سهم بیمه تکمیلی بازنشستگان را نیز از همین جا استفاده کردیم و سهم مشارکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی از محل سود تامین اجتماعی را نیز افزایش دادیم.