
آماده اجرای طرح کارت هوشمند سلامت هستیم
مدیر درمان تامین اجتماعی استان گلستان: آماده همکاری و اجرا کردن طرح ملی کارت هوشمند سلامت به عنوان پایلوت در استان هستیم.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان گلستان: آماده همکاری و اجرا کردن طرح ملی کارت هوشمند سلامت به عنوان پایلوت در استان هستیم.
تامین ۲۴/ دکتر احمد نصرتی، مدیر درمان تامین اجتماعی استان گلستان، پیش از این در سمت های مختلفی انجام وظیفه کرده است؛ مدیریت درمان تامین اجتماعی استان کرمانشاه، ریاست بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) گنبد کاووس، ریاست سازمان نظام پزشکی شهرستان گنبد کاووس، ریاست شورای رفاه وتامین اجتماعی استان گلستان، ریاست شورای هماهنگی سازمانهای بیمه گر استان گلستان و ...
احمد نصرتی که تحصیلاتش دکترای پزشکی است از سال 88 تا 94 مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گلستان را بر عهده داشته و ابتدای خرداد سال جاری مجددا به این سمت منصوب شده است. تامین ۲۴ با دکتر نصرتی در خصوص وضعیت درمانی در استان گلستان گفتگو کرده است.
برای آشنایی بیشتر مخاطبان لطفا شمایی کلی از وضعیت درمانی تامین اجتماعی استان ارائه بفرمایید، این که سازمان تامین اجتماعی در استان چند مرکز درمانی دارد و چه تعداد کادر درمانی و اداری در آن مراکز مشغول فعالیت هستند؟
مدیریت درمان تامین اجتماعی استان گلستان از سال 1378 به طور مستقل فعالیت خود را آغاز کرده و هم اکنون دارای ۲ بیمارستان ملکی در شهرستان های گنبدکاووس و گرگان است. همچنین یک کلینیک دندانپزشکی مستقل و یک پلی کلینیک تخصصی در شهرگرگان، یک درمانگاه تخصصی شبانه روزی در علی آباد کتول، یک درمانگاه تخصصی به نام شهدای گمنام گلستان در آزادشهر و درمانگاه های عمومی در شهرستان های کردکوی و بندرترکمن در این استان فعال هستند.
ما همچنین 1242 مرکز طرف قرارداد با اسناد پزشکی داریم. بخش درمان غیرمستقیم که مشتمل بر بخش های سرپایی، کلینیکی و پاراکلینیکی و 24 بیمارستان طرف قرارداد است.
تعداد 194 پزشک، 276 پرستار، 118 پرسنل اداری و در مجموع 1133 پرسنل در بخش مختلف مجموعه مدیریت درمان به مردم شریف استان و جامعه بیمه شدگان خدمت می کنند.
آماری در خصوص میزان مراجعات بستری و سرپایی به مراکز درمانی سازمان در استان دارید؟
مطابق آمارهای ما، مراجعات 9 ماهه سال 95 عبارت است از: بستری 20407 مورد، ویزیت 859857 نفر، پاراکلینک 1086394 و جمع کل مراجعه 9 ماهه 1966658 پرونده. این آمار نشان می دهد نسبت به 9 ماهه سال قبل 5.4 درصد رشد داشته ایم. ما در سال 94 دربخش درمان مستقیم 3 میلیون و در بخش درمان غیرمستقیم 7 میلیون بار مراجعه و ارائه خدمت داشتیم.
نحوه تعامل شما با اداره کل بهداشت و درمان استان چگونه است؟ لطفا در خصوص میزان و نحوه خرید خدمات پزشکی از خارج سازمان توضیح بفرمایید.
به منظور ایجاد چتر کامل خدمات درمانی و تشخیصی جهت بیمه شدگان تامین اجتماعی علاوه بر ارائه خدمات درمانی رایگان در مراکز بستری و سرپایی وابسته و ملکی سازمان تامین اجتماعی، دفتر اسناد پزشکی تامین اجتماعی استان موظف به عقد قرارداد و خرید خدمت از بخش های دولتی، دانشگاهی، خصوصی، خیریه و ... است. از این رو، در راستای دسترسی آسان و به موقع بیمه شدگان به طرف های قرارداد سازمان تامین اجتماعی، این تسهیلات فراهم شده و بیمه شدگان با کمترین دغدغه از خدمات موردنیاز بهره مند می شوند. انتخاب مرکز خدمات تشخیصی و درمانی نیز توسط بیماران آزاد است.
اکنون دفتر اسناد پزشکی استان با 1242 مرکز شامل پزشکان، پاراکلینیک، بیمارستان های دولتی و خصوصی، درمانگاه ها و ... قرار دارد و به طور متوسط هر ماه حدود 600 هزار نسخه و پرونده با هزینه تقریبی 18 میلیارد تومان بررسی و پرداخت می نماید.
ضمنا سازمان تامین اجتماعی با تمامی مراکز بهداشتی دانشگاهی استان گلستان قرارداد منعقد کرده و بیمه شدگان تامین اجتماعی از خدمات مذکور به صورت شبانه روزی برخوردار هستند.
این خدمات شامل بیماری های خاص و صعب العلاج هم می شود؟
بله. قرارداد و ارائه خدمات ویژه سازمان برای بیماران پرهزینه و صعب العلاج به این صورت است که هزینه درمان بیماران بستری در بخش های ICU – NICU – RCU، بیماران فوتی، خاص، رادیوتراپی و داروهای پیوندی صددرصد توسط سازمان و با تعرفه و در بخش های دولتی پرداخت می شود و نیز 90 درصد هزینه دارویی بیماران MS و 85 درصد هزینه دارویی بیماران سرطانی توسط سازمان پرداخت می شود.
چه برنامه ای برای استفاده از کارت هوشمند به جای دفترچه درمانی در استان دارید و تاکنون چه کرده اید یا چه برنامه ای برای عملیاتی شدن آن دارید؟
طرح کارت هوشمند سلامت طرحی ملی و سازمانی است. ما آماده همکاری و اجرا نمودن این طرح ملی به عنوان پایلوت در استان هستیم و اگر سازمان تامین اجتماعی صلاح بداند این آمادگی از ناحیه ما وجود دارد.
هزینه های مدیریت درمان استان در سال 95 و سهم هربخش اعم از پرسنلی، امور عمرانی، ارایه خدمات درمانی، شرکتها و ... از این هزینه ها چقدر است؟
290 میلیارد تومان که به صورت سرجمع در امور پرسنلی، عمرانی، ارایه خدمات درمانی مستقیم و غیرمستقیم و سایر موارد هزینه می شود.
مهمترین مشکل شما در استان چیست و برای حل این مشکل تاکنون چه اقداماتی انجام داده اید یا در دستورکار خود دارید؟
1. اصلاح چارت تشکیلاتی مدیریت درمان و تمامی مراکز درمانی بستری و سرپایی استان و دفتر اسناد پزشکی که پیشنهاد بازنگری در چارت تشکیلاتی مدیریت درمان و اسنادپزشکی به ستاد بر اساس آمار و عملکرد موجود ارائه شده است.
2. اختصاص نیرو و تکمیل چارت تشکیلاتی جهت راه اندازی پارت c,d بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) گنبدکاووس که پیگیری مستمر از اداره کل بودجه و تشکیلات و اداره کل امور اداری جهت تحقق این امر ادامه دارد.
3. کمبود شدید نیروی متخصص به خصوص در شهرستان گنبدکاووس و عدم اختصاص پزشک ضریب k به مدیریت درمان که موضوع در حال پیگیری از دانشگاه علوم پزشکی استان و وزارت بهداشت است و همچنین این نیاز به ستاد مرکزی سازمان نیز اعلام شده است.
4. عدم ابلاغ بودجه جهت شروع پروژه های مراکز سرپایی و بستری مصوب و کلنگ زنی شده توسط وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئولان محترم سازمان که در چارچوب اعتبارات و برنامه های عملیاتی و کلان سازمان در حال پیگیری است.
چنانچه موضوع و مطلب دیگری را ضروری می دانید بفرمایید.
سه مورد ذیل برای بخش درمانی استان ضرورت دارد:
1. الزام تحصیل دوره دکترای DBA برای تمامی مدیران سازمان در سه حوزه بیمه ای، درمانی و سرمایه گذاری
2. پیگیری و الزام وزارت بهداشت بر اساس برنامه ششم توسعه در حوزه درمانی جهت واگذاری نیروی ضریب K به سازمان تامین اجتماعی
3. استقرار پزشک خانواده در تمامی استانهای کشور