
شماره ۱۰۱ هفته نامه آتیه نو منتشر شد
یکصد و یکمین شماره آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز، هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ در ۱۶ صفحه منتشر شد.
یکصد و یکمین شماره آتیه نو، هفته نامه تخصصی حوزه رفاه و تامین اجتماعی، صبح امروز، هفدهم اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ در ۱۶ صفحه منتشر شد.
تامین ۲۴/ تیتر یک شماره جدید هفته نامه آتیه نو؛ «روایت یک سرمایهگذاری کلیدی برای بیمهشدگان»؛ به بهرهبرداری از فازهای جدید پارس جنوبی و پالایشگاه «ستاره خلیجفارس» اختصاص دارد. در هفته گذشته فاز اول پروژه پالایشگاه ستاره خلیجفارس پس از 11 سال به بهرهبرداری رسید؛ پروژهای ملی و بزرگ که شستا و به طور مشخصتر هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) سهمی 49 درصدی در آن دارد. در روایت آتیه نو از سرمایه گذاری کلیدی تامین اجتماعی برای بیمه شدگان به موضوعات: «20 هزار شغل، هدیه پالایشگاه ستاره خلیجفارس به بازار کار کشور، مزیتهای پالایشگاه، اشتغالآفرینی شستا با سرمایهگذاری در ستاره خلیجفارس، خودکفایی در تولید بنزین و تنها پالایشگاه بدون نفت کوره» پرداخته شده است.
الگویی برای سرمایه گذاری صندوق های بیمه ای
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز طی یادداشتی با عنوان «ستاره خلیجفارس، الگوی سرمایهگذاری اصولی صندوق های بیمه اجتماعی» یادآور شده است: پالایشگاه ستاره خلیجفارس تبلور اقتصاد مقاومتی است که با کار و تلاش ایرانی به ثمر نشسته است. طراحی این پالایشگاه توسط شرکتهای اندونزیایی و ایتالیایی آغاز شد، اما بعد به دلیل تحریمهای ظالمانه این شرکتها عقبنشینی کردند. با این حال، این عقبنشینی به معنای پایان کار این پالایشگاه نبود و درنهایت این پروژه بزرگ ملی به دست نیروهای جوان ایرانی ادامه پیدا کرد و مرحله نخست آن اجرایی شد. پروژهای که به توسعه ملی در جهت خودکفایی بنزین کمک میکند و از منظر سرمایهگذاری ذخایر بیمهشدگان نیز منابع پایداری برای تامیناجتماعی و نمونهای موفق از یک سرمایهگذاری امن و مطمئن به شمار میرود.
فضایی مناسب برای سرمایه گذاری
حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران نیز طی یادداشتی بر کاهش ریسک و تنوع محصولات در صنایع پتروشیمی تاکید کرده است.
تکمیل پروژه مسکن مهر
آتیهنو در شماره اخیر خود اقدام به درج گزارشی از کنترل قیمت، افزایش تسهیلات خرید و سیاستهای دولت در بازار مسکن در چهارسال گذشته کرده است.
رشد پرداخت وام ازدواج
از دیگر گزارش های آتیهنو، گزارشی است که به «واقعیتهای تسهیلات ازدواج» و رشد پرداخت آن اختصاص دارد.
پادزهر تقلبهای غذایی
اگر سلامت مواد غذایی در جامعهای تامین نشود، دیگر مهم نیست که در حوزه بهداشت و درمان چه اقداماتی صورت گرفته است. اگرچه در چند سال اخیر اقدامات متعددی برای تامین سلامت مواد غذایی صورت گرفته، اما به دلیل سود بالای بازار مواد غذایی، همچنان چرخه توزیع مواد غذایی آلوده، تقلبی و مشکلدار در حرکت است. بیگمان، ارتقای سطح سلامت مردم در سال 96 از مسیر ارتقای سلامت مواد غذایی میگذرد. طرح تحول سلامت در تلاش است پرداختی از جیب بیماران را کاهش دهد و امکانات بهداشتی و درمانی را در نقاط مختلف کشور گسترش دهد، اما در صورت کاهش نظارتها بر فرآوردههای غذایی، عمده دستاوردهای حوزه سلامت در سال 96 بر باد خواهد رفت ... این بخشی از گزارش آتیه نو با تیتر «اطلاعرسانی و نظارت، پادزهر تقلبهای غذایی» است که در آن تاکید شده است: بدون افزایش نظارتها بر فرآیند تولید و توزیع مواد غذایی، دستاوردهای حوزه سلامت آسیب خواهد دید.
افزایش مراکز درمانی تامین اجتماعی
افتتاح بیمارستان میلاد ۵ و ۴ مرکز درمانی جدید تامیناجتماعی با بیش از 81 میلیارد تومان اعتبار از دیگر گزارش های شماره اخیر هفته نامه آتیه نو است.
خاطرات انتخاباتی آدمهای معمولی
تقریبا هر دو سال یکبار ما پای صندوقهای رأی میرویم، یک مرتبه برای انتخاب رئیسجمهور و یک مرتبه برای نوشتن نام نمایندههایمان روی برگههای رأی. هر دو سال یکبار به فضای سیاسی قدم میگذاریم تا از حقی که در اختیار داریم استفاده کنیم. بیشتر میبینیم، بیشتر میخوانیم و بیشتر بحث میکنیم. حرفهای روزمرهمان تبدیل به حرفهای سیاسی میشود و همیشه هم کسانی دوروبرمان هستند که میگویند: «بحث را عوض کنیم.» اما اینها تمام موارد جدی است، تمام مواردی که روی دور تکرار تجربهشان میکنیم و تصمیممان را شکل میدهند. شما را نمیدانم اما سوژه این گزارش از یک جرقه شروع شد، جرقهای که در ابتدای راه حتی نمیدانستیم به نتیجه میرسد یا نه. جرقهای که میگفت ما از هر انتخابات چه ریاست جمهوری و چه شوراهای اسلامی شهر و روستا، خاطرهای شخصی با خود جمع میکنیم، خاطرهای که گاه ما را به خنده میاندازد و تبدیل به سوژهای برای جمعهای خانوادگیمان میشود. پس از این جرقه بود که سراغ دیگران رفتیم تا برایمان بگویند برای آنها هم چنین وضعیتی وجود دارد یا نه. پایان این گزارش بود که مشخص شد هر انتخابات هم ریاست جمهوری و هم شوراهای اسلامی شهر و روستا میتواند خاطرهای جمعی برای ما بسازد و خودش را در ذهن ما حک کند. حتی اگر این خاطره به کوچکی یک عکس یادگاری باشد.
سیاست های رفاهی رئیس جمهور آینده
دو صفحه میانی شماره اخیر آتیه نو با عنوان «سیاستگذاری اجتماعی در کانون رقابتها» به بررسی دیدگاهها، برنامهها و شعارهای نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در حوزه مسائل رفاهی اختصاص دارد. سرفصل های مورد بحث عبارتند از: کارگران، تولید و توسعه صنعتی، زنان، مسکن، اشتغال و بیکاری، یارانه، بازنشستگان و سالمندان، محیط زیست، حمایت از معلولان و از کار افتادگان، فقر و حاشیه نشینی.
یادداشتهای رفاهی - اجتماعی
همچنین «برنامه رفاهی؛ از رویا تا واقعیت» نوشته میکائیل عظیمی؛ «محرومپروری یا رفاه؟!» نوشته ابوتراب فاضل و «رفاه مردم روی موج وعده ها» نوشته یاسر باقری سه یاداشتی هستند که به موضوع سیاستگذاری اجتماعی در ایران اختصاص دارد.
بازنشستگی با شرایط مطلوب
محمد حسین قشقایی، کارشناس تامین اجتماعی همانند همیشه به پرسش های مخاطبان آتیه نو پاسخ می گوید و از آنجا که سوالات زیادی در مورد شرایط و موضوعات مرتبط به بازنشستگی به دستمان رسیده است این شماره به پاسخ به چند پرسش مخاطبان در مورد بازنشستگی اختصاص یافته است.
در دیگر مطالب شماره 101 هفته نامه آتیه نو می خوانیم:
هزینه وعدههای بدون پشتوانه
«زمستان یورت» کام معدنکاران را تلخ کرد
برقراری فوری مستمری و مقرری بیمه بیکاری حادثه دیدگان
الزامات ایمنی در معدن
واحه، کارآفرینی در دل کویر
یک میلیون و صد هزار تومان، کف دریافتی بازنشستگان
موجسواری روی مطالبات صنفی کارگران
کارگران و صدایی که شنیده میشود
تناسب رفاه و تورم، راهبرد تامیناجتماعی در دولت یازدهم
مصاف انتظارات و امکانات در افزایش مستمریها
کارگران ستون فقرات اقتصاد و تولید هستند
تمرکز بر افزایش قدرت خرید مسکن
و ...