
مردم با کابوس مرگ از خواب بیدار میشوند
تیرگی غروب جمعه گذشته بر جان مردم استانهای آذربایجان شرقی، غربی و کردستان سایه انداخت و بسیاری از آنها را عزادار کرد.
تیرگی غروب جمعه گذشته بر جان مردم استانهای آذربایجان شرقی، غربی و کردستان سایه انداخت و بسیاری از آنها را عزادار کرد.
تامین ۲۴/حالا دو روز از سیل میگذرد و طبق آماری که اورژانس و سازمان مدیریت بحران اعلام کردهاند تعداد کشتهشدهها به ٤١ نفر رسیده است. خانمی خانهدار که ساکن آذرشهر است در گفتوگو با «اعتماد» میگوید: اینجا تمام شهر عزادار هستند چون تقریبا هر کسی را ببینی یکی از فامیل یا عزیزانش را از دست داده است. او ادامه میدهد عده زیادی از مردم در دو روز گذشته جنازههای فامیل و خانوادههایشان را پیدا کردهاند و از زیر سیل بیرون آوردهاند.
امروز هم دو جنازه دیگر پیدا شد که مربوط به یک خانواده ٤ نفری بود که روز جمعه داخل ماشینشان نشسته بودند و ساعت ٧ بعدازظهر به خانههایشان برمیگشتند. حالا همه جنازهها را در پزشکی قانونی و سردخانه نگه داشتهاند تا روز دوشنبه تشییع کنند. او درباره تجمع مردم در کنار پل ادامه میدهد: البته نیروی انتظامی نزدیک پل را بسته است و کسی نمیتواند از آن محوطه عبور کند. او میگوید: در آذرشهر مردم علاوه بر اینکه برای مرگ عزیزانشان ناراحت و غمگین بودهاند از صحبتهای مسوولان گلایه دارند.
مگر میشود در آن ساعت بعدازظهر و غروب ١٨ نفر آدم داخل ماشینهایشان نشسته باشند و به خاطر گرفتن سلفی با سیل از جایشان تکان نخورند. دوربرگردان جاده آذرشهر از چند سال پیش در پل غلهزار به خاطر تصادفهای زیادی که در آن اتفاق میافتاد به صورت اجباری به سمت وسط رودخانه کشیده شده بود و همین علت گرفتار شدن ماشینها در سیل شد که در حال گذشتن از جاده بودند. مردی ٤١ ساله که خودش را صاحب یک مغازه سوپری در چنار معرفی میکند، میگوید: مردم از چند ساعت بعد از سیل دنبال جنازههایشان زیر آوارها میگشتند. اینجا هوا سرد است و مردم گوشهگوشه آتش روشن کردهاند تا گرم شوند. همه عزادار هستند.
از هلال احمر سگهای زندهیاب آوردهاند تا زودتر جنازههای گم شده دیگر را هم پیدا کنند. مرد میان بغضهایش به دو کودکی اشاره میکند که مادر و پدرشان را از دست دادهاند و از روز سیل آغوش همدیگر را ترک نمیکنند. میگوید: علی محمد ١٣ سالشه و خواهرش ٨ سال دارد. کنار مردم توی امامزاده هستند و فقط گریه میکنند. غذایی که برایشان میبرند را هم نمیخورند. آنها همراه با مادر و پدرشان از زمین کشاورزیشان در نزدیکی روستا به خانه میآمدند که اسیر سیل شدند.
اینجا همه داغدار هستند و اشک میریزند. قبل از عید همه منتظر باران بودند تا محصول کشاورزیشان آباد شود و رزق و روزیشان راه بیفتد. اما هیچ کس فکرش را هم نمیکرد که ناگهان سیل بیاید و همهچیز را با خودش ببرد. بعضی وقتها شبها توی امامزاده مردم یکی یکی از خواب بیدار میشوند و گریه میکنند. بعضیها شبها به خانههای خرابشدهشان سر میزنند و ساعتها برای عزیزانشان گریه میکنند. مگر از این ٥٠٠ خانه چند خانه با آجر ساخته شده بود؟ همه خانهها خشت و گلی بودند. سقفهای ایرانیتی خانهها مگر چقدر طاقت مقاومت در مقابل سیل را دارد؟ این همه روستا اطراف ما هست اگر یک چنین سیلی بیاید آنها هم به سرنوشت ما گرفتار میشوند. یکی دیگر از اهالی روستای چنار نیز در گفتوگو با «اعتماد» میگوید: لحظهای که سیل آمد و همهچیز را با خودش برد را به یاد دارم. روی یکی از تپهها ایستاده بودم. هیچ کسی نمیدانست این عمق کم آب میخواهد تمام روستا را با خودش ببرد. ناگهان زمین و آسمان به هم آمد و عدهای آدم که نزدیک ما بودند را با خودش برد. از تراکتور آهنی فقط لاستیکهایش را سیل با خودش آورده چه برسد به آدم!
سیل در ٧ استان و ٤١٠ اسکان اضطراری
مرتضی سلیمی، رییس سازمان امداد و نجات کشور با اشاره به گسترش سیل از وقوع سیل در ٧ استان، آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه، قزوین، زنجان و مازندران خبر داد و گفت: تاکنون ٥ هزار و ١٠٠ نفر توسط نیروهای هلالاحمر امدادرسانی شده و ٤١٠ نفر اسکان اضطراری یافتهاند. ٢٦٨ واحد مسکونی از آب تخلیه شده و ٤٤ خودرو از مسیر سیلاب رهاسازی شده است. معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی نیز درباره آمار کشته شدهها و مفقودان حادثه گفت: با پیدا شدن دو پیکر دیگر در روز یکشنبه جسد ١٩ نفر از ٢٢ مفقودی این حادثه در آذرشهر پیدا شده است. در حال حاضر ٣ نفر در آذرشهر و ٢ نفر در عجبشیر همچنان مفقود هستند. سعید شبستری افزود: تاکنون اجساد ٣٧ نفر از سیلزدگان جمعه گذشته در آذربایجان شرقی پیدا شده است.
همچنین به گزارش ایرنا، طبق آماری که پزشکی قانونی از شناسایی جسدها اعلام کرده ١٧ نفر از کشته شدهها متعلق به شهرستان آذرشهر، ١٨ نفر متعلق به روستای چنار در عجبشیر، ٣ نفر متعلق به استان کردستان که یک نفر آن مربوط به شهر بانه است. البته هویت سه نفر از جانباختگان سیل در عجب شیر در حال شناسایی است. فرماندار عجبشیر نیز درباره میزان خسارتهای وارد شده در اثر سیل به این منطقه گفت: سیل ٢٥٠ میلیارد ریال به راههای ارتباطی، واحدهای مسکونی، تاسیسات برق، گاز، آب و اراضی کشاورزی و احشام این شهرستان خسارت وارد کرده است. سیدشمسالدین مراثی افزود: بیشترین خسارت به روستای چنار در ١٦ کیلومتری عجبشیر وارد شده و به ٣٠ خانه در این روستا آسیب زده یا تخریب کرده است. مدیرکل مدیریت بحران مازندران نیز از وقوع سیلاب در دو هزار و سههزار تنکابن خبرداد. علی اصغر احمدی در گفتوگو با ایسنا افزود: در نقطه اتصال جاده دوهزار و سه هزار تنکابن در رودخانه این منطقه سیلاب ایجاد شده است. تورج اسمعیلزاده بخشدار نظرکهریزی نیز در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی هشترود گفت: یکی از اهالی روستای بسیط بامداد شنبه هنگام برگشت از هشترود به علت تخریب پل تصمیم میگیرد خودرویش را کنار پل پارک کند و خودش از داخل رودخانه به آن سمت پل برود. اما متاسفانه تاکنون که سه روز از ماجرا میگذرد خبری از او در دسترس نیست. تلاش برای یافتن او همچنان ادامه دارد. وزیر نیرو در مقام نماینده ویژه رییسجمهوری روز شنبه از مناطق سیلزده آذرشهر و عجبشیر بازدید کرد و به مردم منطقه گفت دولت در کنارشان است.
منبع: روزنامه اعتماد