
اتحاد تشکلهای غیردولتی برای تحقق شعار تولید و اشتغال
تمامی تشکل های غیردولتی برای تحقق اهداف رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال به عنوان تولید و اشتغال هم قسم شدند.
تمامی تشکل های غیردولتی برای تحقق اهداف رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال به عنوان تولید و اشتغال هم قسم شدند.
تامین ۲۴/نخستین جلسه هیات نمایندگان اتاق های بازرگانی ، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در سال جدید دیروز با حضور هیات رئیسه اتاق های اصناف کشور و اتاق مرکزی تعاون ایران در تهران برپا شد.
غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران به نیابت از فعالان اقتصادی بخش خصوصی اعلام کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه تولید و افزایش اشتغال اولویت اول کشور است.
وی گفت : برخلاف اجماعی که در توجه بر اقتصاد مقاومتی وجود دارد، اما متاسفانه این مفهوم به درستی درک و عملیاتی نشده است. گام نخست در دستیابی به اقتصاد مقاومتی شامل تعیین کانون های آسیب پذیری، شناسایی و اولویت بندی ریسک در خطرات پیش رو است و مواردی که ما را با مخاطره روبرو می کند، شناسایی کنیم .
شافعی افزود: مهم ترین مسئله ما اتکاء به درآمدهای نفتی است و تا زمانی که تولید و صادرات رونق نگیرد و اقتصاد ما وابستگی شدید به درآمد نفتی داشته باشد، کوچک ترین شوک به معنی مواجهه با بحران است و تصمیم سازان فرصت بالقوه را به تهدید و در ادامه تهدید را به بحران تبدیل می کنند.
وی گفت : مهم ترین گام ، تقویت تولید باکیفیت است ، دلیل اصلی عدم رونق تولید هم چارچوب نهادی بیمار است و در محیط کسب و کار نامساعد به حقوق مالکیت تعرض می شود ، فساد سیستمی شایع و بازدهی فعالیت های غیرمولد بالاتر است.
نامبرده گفت : دولت ها باید قبل از هر چیزی توجه کنند که دیدگاه های جدیدی در رقابت ظهور کرده است ، این دیدگاه ریشه در نوآوری و ارتقاء قابلیت ها دارد و بر تخصصی شدن کارها التزام دارد ، بنابراین باید سیاست ها به گونه ای تنظیم شود که شرکتها وادار به جهت گیری به سوی نسل بعد فناوری به جای درجا زدن در فناوری های نسل قدیم شوند.
وی گفت: عمده مشکلات اقتصاد کشور این است که ابزارهای اقتصادی مانند نرخ سود، مالیات ، بودجه و هزینه کرد دولت، تخصیص اعتبارات، تعرفه های گمرکی و نرخ ارز در آن تبدیل به هدف شده اند و متاسفانه هدف اصلی توسعه اقتصاد کشور ناپیدا است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: به جای اینکه به تعریف اهداف در برنامه های مان بپردازیم و ابزارها را متناسب با هدف های مان انتخاب کنیم، مدام با این ابزارها بازی می کنیم. بخش غیردولتی ایران هم برای ایفای نقش پررنگ تر نسبت به گذشته و تبدیل شدن به موتور قوی رشد باید ویژگی های توسعه ای و رقابت گرایی پیدا کند.اما برای اجرای هر گونه اصلاحات در کشور، بهبود روابط بین دولت و بخش غیر دولتی، حرف اول را می زند.
وی گفت : بخش غیردولتی باید صدای رسا و یکپارچه ای را داشته باشد تا تقاضای قوی برای اصلاحات اقتصاد ایجاد شود و هر اندازه تشکل های اقتصادی نمایندگی متنوع تر و گسترده تری داشته باشند ، قدرت آنها برای گسترش اصلاحات اقتصادی افزایش می یابد. علی فاضلی رئیس اتاق اصناف کشور هم در این اجلاس اعلام کرد: راه غلبه بر مشکلات و دستیابی به رونق اقتصادی تنها با مردمی کردن اقتصاد میسر می شود.
وی افزود: ملت ایران در دوران هشت سال دفاع مقدس، بر دشمنان خود پیروز شد و در شرایط فعلی هم می توان بر مشکلات فائق آمد، اما شرط آن مردم محور کردن اقتصاد است. رئیس اتاق اصناف کشور با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی؛ تولید – اشتغال گفت: تا اقتصاد کشورمردم محور نشود، صحبت از اقتصاد مقاومتی بی اثر است. قوانین کار، بیمه تامین اجتماعی و مالیات باید در این جهت اصلاح شود. در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده هم در سال های گذشته صداهایی بلند شد، اما گوش شنوایی برای اصلاح آن وجود نداشت.
وی به تشکیل دبیرخانه مشترک سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون اشاره کرد و گفت: این دبیرخانه به عنوان صدای بخش غیر دولتی اقتصاد برای تدوین برنامه ششم زحمات زیادی کشید، اما متاسفانه حرف این سه اتاق هم شنیده نشد.
فاضلی در این جلسه که تمام اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف ایران هم حضور داشتند، افزود: حدود ۹ سال است که نگاه مقام معظم رهبری در جهت تقویت تولید ملی، حمایت از سرمایه و نیروی کار ایرانی است و و اکنون باید ببینیم چه دستاوردهایی داشتیم و این مهم چرا تاکنون در کشور عملیاتی نشده است؟
وی تصریح کرد: وحدت تمامی تشکلهای غیر دولتی و اتحاد میان اتاقهای بازرگانی، اصناف و تعاون موجب رشد این مجموعه می شود و به رفع مشکلات بنگاهها کمک می کند. آقای عظیمی دبیرکل اتاق تعاون مرکزی ایران هم در این اجلاس از اتحاد بین سه تشکل بزرگ غیر دولتی برای تحقق شعار امسال دفاع کرد و گفت: تعاونی های کشور تمام سعی خود را برای افزایش تولید و اشتغال در سال جدید به کار می گیرند.
منبع: روزنامه اطلاعات