رئیس گروه اقتصاد بیمه و برنامهریزی معاونت فنی و درآمد
تامین ۲۴/ سازمان تامیناجتماعی در سال 1395 بهعنوان یکی از فعالان حوزه توسعه پایدار کشور، سختیهای اقتصادی فراوانی را متحمل شد. در این برهه تبعات ناشی از کاهش درآمدهای نفتی سالیان اخیر و کاهش مالیات کشور از سویی و افزایش مطالبات بهحق اقتصادی و اجتماعی مردم از سوی دیگر سازمان را با چالشهای متعددی مواجه ساخت. همچنین میتوان به معضلاتی همچون فشارهای ناشی از تغییرات و تحولات اقتصادی، تلقیهای ضدتوسعهای، مصوبات مغایر با ماهیت و کارکرد سازمان، تغییرات گسترده عرصه سلامت کشور، تغییرات بازار کار در ابعاد ساختاری و بحران اشتغال، توسعهنیافتگی بازار سرمایه در ایران اشاره کرد. سازمان تامیناجتماعی، بهویژه حوزه معاونت فنی و درآمد و ادارات کل تابعه آن، در سالی که مزین به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» بود در این اوضاع بد اقتصادی و با توجه به شرایط محیطی (درون و برون) حاکم بر ساختار و کارکردهای سازمان تامیناجتماعی، در یک سال گذشته بهصورت همهجانبه، مستمر و خودگردان و بهصورت درونزا و برونزا، درصدد اصلاح امور، بازسازی و نوسازی در فرایندها، عملیات، برنامهها، نظامهای مالی، آماری و بودجهای خود تلاش فراوان کرد و توانست با مدیریت منابع و مصارف ضمن اجرای تکالیف و تعهدات خویش در قبال شرکای اجتماعی، با اتخاذ راهبردهای متعدد و اجرای برنامههای عملیاتی، در بهبود فضای کسبوکار و از بین بردن تنگناها و موانع رشد اقتصادی و نیل به شعار سال و تحقق منویات مقام معظم رهبری گام بردارد.
بر این اساس، مدیران و متصدیان حوزه معاونت فنی و درآمد در همان اولین روزهای سال 1395 برای تحقق اهداف پیشگفت کمر همت بستند و در ابتدای سال با حضور مدیران کل بیمهای سراسر کشور و مدیران ستادی حوزه معاونت نشستی برگزار کردند. ایشان به تبیین برنامه راهبردی سازمان تامیناجتماعی (بخش بیمهای) و عملیاتی کردن برنامههای سازمان پرداختند، برنامههایی همچون تشکیل پرونده الکترونیک، بازرسی هوشمند، پرداخت متمرکز مستمریها و بیمه بیکاری، نامنویسی متمرکز و یکپارچه و ابلاغ الکترونیکی در سال 1395، و با فرستادن سفیران و نمایندگان معاونت به اقصی نقاط کشور، اجرای تصمیمات معاونت را در یکایک 544 شعبه تامیناجتماعی سراسر کشور ابلاغ کردند و خواستار آن شدند. متعاقبا پیگیری پیشرفت برنامههای راهبردی را در صدر مأموریتها و وظایف خویش قرار دادند تا ضمن ارتقای خدمات و رضایتمندی شرکای اجتماعی، سازمان با اجرای طرحهای مزبور پرداخت منغیرحق را کاهش دهد.
با عملیاتی کردن طرحهای مزبور، خوشبختانه با تلاش و همکاری کلیه همکاران حوزه بیمهای سازمان، که جا دارد از تلاشهای بیشائبه آنها تشکر کنم، به اهم برنامهها و اهداف و آرمانهای طراحیشده سازمان دست یافتیم. ضمن رونق فضای کسبوکار و حمایت از کارگاههای تولیدی و صنعتی دارای مشکلات مالی، تسهیل و روانسازی امور، کاهش زمان پاسخگویی مناسب و افزایش میزان بهرهوری و راندمان نیروی انسانی، شفافیت در عملکرد تعهدات بلندمدت و کوتاهمدت، امکان بودجهریزی دقیق و... برای سازمان و شرکای اجتماعی فراهم شده است.
با این حال اجرای کلیه این اقدامات دارای چالشها و نواقصی نیز بوده که تلاش داریم در سال آتی با در نظر گرفتن برنامههای راهبردی کلان سازمان و نیز برنامهریزی مدون و مناسب نواقصی از قبیل محدودیت در ارائه خدمات غیرحضوری، طولانی بودن مدتزمان پاسخگویی، عدم تنوع در ارائه خدمات، نبود دسترسی به واحدهای اجرایی و... را از میان برداریم، که این مسئله با تمرکز بر حوزه فناوری و اطلاعات و برونسپاری خدمات ممکن است، که حاکی از ضرورت حرکت به سمت تامیناجتماعی الکترونیک و چابک است که پارادایم اصلی سازمان در سال 1404 است.