
چنبره اتباع غیرقانونی بر بازار کار ایران
نمایندگان مجلس با انتقاد از ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور بر لزوم ارائه لایحه ساماندهی اتباع بیگانه به مجلس تاکید کردند.
نمایندگان مجلس با انتقاد از ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور بر لزوم ارائه لایحه ساماندهی اتباع بیگانه به مجلس تاکید کردند.
تامین۲۴/ تردد غیرقانونی اتباع بیگانه معضلی است که سال ها است با آن مواجه هستیم به گونه ای که در سالهای اخیر علاوه بر مشکلات اجتماعی، امنیتی و بهداشتی، اشتغال اتباع بیگانه به معضل جدی برای بازار کار کشور تبدیل شده و مشاغل کشور را تحت تاثیر قرار داده، این در حالی است که جوانان کشور با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.
نمایندگان با بیان وجود یک میلیون اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور تاکید می کنند البته آمار دقیقی از اتباع بیگانه غیرمجاز در دست نیست بنابراین ممکن است تعداد اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور چندین برابر این تعداد باشد.
محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر در مجلس دهم از وجود 7 الی 8 هزار افاغنه در شهرستان خمینی شهر خبر می دهد و بر این باور است برخی از اتباع بیگانه به صورت غیرمجاز در شهرستان حضور دارند در حالی که دولت هیچ برنامه ای برای جلوگیری از ورود غیرقانونی اتباع بیگانه و همچنین ساماندهی آنها ندارد این در حالی است که جذب اتباع بیگانه در کارخانه ها و شرکت ها باعث شده که تعداد جوانان جویای کار و همچنین معضل بیکاری روز به روز افزایش و نمود بیشتری پیدا کند.
وی همچنین آسیب های فرهنگی، اجتماعی، رواج مواد مخدر، اشغال فرصت های شغلی، تولد فرزندان بی هویت را از تبعات حضور اتباع بیگانه در کشور می داند و معتقد است امروزه با زنانی در کشور مواجه هستیم که پس از ازدواج با اتباع بیگانه با چند بچه رها شده اند.
نمایندگان خانه ملت معتقدند متاسفانه هیچ گونه کنترلی بر تردد و سکونت اتباع بیگانه انجام نمی شود در حالی که اتباع بیگانه لشگر آماده به کاری هستند که اشراف کامل به تمامی نقاط مرزی کشور داشته و حتی راه های ورودی و آسیب های کشور را بهتر از ما میشناسند که این موضوع زنگ خطری جدی برای کشور محسوب می شود.
برخی دیگر از نمایندگان نسبت به به ازدواج های غیرقانونی زنان ایرانی با اتباع بیگانه هشدار می دهند و تولد کودکان بیهویت و فاقد شناسنامه را بحران و چالشی جدی برای کشور می دانند؛ نمایندگان تاکید دارند کودکان زیادی در کشور وجود دارند که شناسنامه ندارند و به دلیل آنکه چنین ازدواج هایی غیرقانونی بوده بنابراین دولت هم هیچ توجهی به رفع مشکلات آنها ندارد.
طبق اظهارات نمایندگان تا زمانی که سازوکار قانونی مناسب برای برخورد و طرد اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور تعریف نشود همچنان شاهد حضور غیرقانونی آنها در کشور خواهیم بود.
کمالی پور: هیچ سازوکاری برای ساماندهی اتباع غیرمجاز وجود ندارد
یحیی کمالیپور، نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور مشکلات زیادی را برای کشور به همراه داشته است، گفت: تبعات منفی برخورد با این قشر دامنگیر کشور شده به نحوی که برخی کشورها چنین برخوردی را محکوم میکنند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، از عدم نظات بر تردد اتباع بیگانه در کشور انتقاد کرد و افزود: متاسفانه هیچ گونه کنترلی بر تردد و سکونت اتباع بیگانه انجام نمی شود؛ متاسفانه اتباع بیگانه لشگر آماده به کاری هستند که اشراف کامل به تمامی نقاط مرزی کشور داشته و حتی راه های ورودی و آسیب های کشور را بهتر از ما می شناسند که این موضوع زنگ خطری جدی برای کشور محسوب می شود.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه اتباع بیگانه غیرمجاز مشاغل کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است، تصریح کرد: اشغال مشاغل کشور از سوی اتباع بیگانه غیرمجاز موجب شده شغلی برای کارگران ساختمانی و دیگر کارگران کشور باقی نماند تا بتوانند از طریق آن درآمدزایی کنند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه هیچ سازوکاری برای جلوگیری از ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور وجود ندارد، تصریح کرد: هر چند مقرر شد وزارت کشور و همچنین شورای عالی امنیت ملی به نحوی موضوع حضور اتباع بیگانه غیرمجاز را در کشور خاتمه دهد اما متاسفانه ورودی مرزهای کشور انباشته از خودروهایی است که 20 الی 30 نفر اتباع افاغنه در آنها جاسازی و به کشور وارد می شوند.
کمالی پور از بی توجهی نسبت به کنترل دقیق مرزها انتقاد و بر لزوم کنترل دقیق مرزهای کشور برای جلوگیری از ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشو تاکید کرد و گفت: همانطور که در حوزه امنیتی توانسته ایم امنیت پایداری را برای مرزهای کشور ایجاد کنیم باید نهایت اهتمام خود را برای جلوگیری از ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کار برد.
وی با بیان اینکه با بیتوجهی نسبت به تردد غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور به نوعی عوامل ناامنی را در کشور پرورش می دهیم، تصریح کرد: واقعیت آن است که تبعات ورود و اقامت غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور کمتر از مسائل ناامنی نیست.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دهم از وجود یک میلیون اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور انتقاد کرد و ادامه داد: از آنجایی که آمار دقیقی از اتباع بیگانه غیرمجاز در دست نیست بنابراین ممکن است تعداد اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور چندین برابر این تعداد باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، از حضور چشمگیر اتباع بیگانه غیرمجاز در استان کرمان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه تعداد اتباع بیگانه غیرمجاز در استان به حدی است که در تمام سطح شهر آنها را می توان مشاهده کرد این در حالی است که برخورد دستگاه های ذی ربط بیشتر با آنها سلیقه ای و مقطعی است تا جدی و دائمی و هیچ سازکاری برای برخورد با آنها وجود ندارد.
کمالی پور یادآور شد: اتباع بیگانه غیرمجاز بعد از شناسایی در اردوگاه هایی جمع آوری و دولت هزینه های زیادی را صرف نگهداری از آنها می کند و زمانی که نیروی انتظامی آنها را برای بازگشت به کشورشان به مرزها می فرستند متاسفانه شاهد هستیم که اتباع بیگانه زودتر از ماموران به استان های کشور وارد می شوند.
وی افزود: تا زمانی که سازوکار قانونی مناسب برای برخورد و طرد اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور تعریف نشود همچنان شاهد حضور غیرقانونی آنها در کشور خواهیم بود.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس دهم با هشدار نسبت به ازدواج های غیرقانونی زنان ایرانی با اتباع بیگانه، تولد کودکان بیهویت و فاقد شناسنامه را بحران و چالشی جدی برای کشور خواند و ادامه داد: کودکان زیادی در کشور وجود دارند که شناسنامه ندارند و به دلیل آنکه چنین ازدواج هایی غیرقانونی بوده بنابراین دولت هم هیچ توجهی به رفع مشکلات آنها ندارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم تولد کودکان بیهویت را ناشی از بی توجهی مسئولان نسبت به تردد غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور دانست و گفت: متاسفانه این کودکان به دلیل نداشتن اسناد هویتی و سجلی از حقوق شهروندی مانند حق تحصیل، یارانه، بیمه و .. محروم هستند در واقع اتباع بیگانه غیرمجاز و فرزندان ناشی از ازدواج آنها با زنان ایرانی لشکر بی سروسامانی هستند که هیچ هویتی نداشته و مشکلات بهداشتی، امنیتی و اجتماعی زیادی را برای کشور به همراه می آورند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، بر لزوم رفع مشکلات فرزندان ناشی از ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه تاکید کرد و گفت: حضور غیرقانونی اتباع بیگانه در کشور نشانه وجود دست های پشت پرده ای است که این قشر را بدون هیچ واهمه ای از طریق مرزها به کشور وارد و از این طریق منافع اقتصادی خود را تامین می کنند.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، از تکدی گری کودکان اتباع بیگانه در کشور انتقاد کرد و افزود: متاسفانه هیچ گونه عزم جدی و هماهنگی و همراهی لازم میان مسئولان ذی ربط برای ساماندهی اتباع بیگانه وجود ندارد.
پورحسین: مجلس آماده همکاری برای تعیین تکلیف اتباع غیرمجاز است
شکور پورحسین، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از اینکه عدم ساماندهی اتباع بیگانه تبعات زیادی را برای کشور به همراه داشته است، گفت: از زمانی که کشورهای افغانستان وعراق به دلیل حمله آمریکا دچار ناامنی شدند مهاجرین زیادی ازاین دو کشور به سمت مرزهای ما سرازیر و نظام جمهوری اسلامی ایران حمایت از آنها را طبق وظیفه اسلامی و انسانی بر عهده گرفت البته انتقاداتی به این امر وارد بوده به طوریکه عدم ساماندهی پناهندگان و مهاجرین در خاک ایران باعث به وجود آمدن مشکلات زیادی شده است.
نماینده پارس آباد و بیله سوار در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور جرم محسوب شده و مجازات دارد، ادامه داد: در گذشته مجازات مهاجرین و اتباع بیگانه ای که به صورت غیرقانونی وارد کشور می شدند حبس بود اما به دلیل آنکه زندان های کشور جوابگوی تعداد مهاجران نبود قوه قضائیه مجبور به صرف نظر از مجازات حبس و جزای نقدی شد و طی صدور بخشنامه ای حکم به دیپورت آنها داد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از اینکه اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور جرائم زیادی را مرتکب شده و در حال حاضر تعدادی از آنها در حبس به سر می برند اشغال مشاغل کشور و بر هم زدن تعادل کار را از نتایج منفی حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور خواند و گفت: بکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز جرم محسوب شده و مجازات دارد اما متاسفانه برخی کارفرمایان زیر سایه بی توجهی مسئولان ذی ربط اقدام به بکارگیری آنها می کنند.
پورحسین با هشدار نسبت به ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه غیرمجاز، تصریح کرد: برخی از اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور تشکیل زندگی داده و همسر ایرانی دارند و از آنجایی که قوه قضائیه حکم به دیپورت آنها داده از این رو تنها راه برگشت آنها اخذ مجوز قانونی برای حضور مجدد در خاک ایران است؛ تولد کودکان بی هویت و بی شناسنامه ثمره چنین ازدواج های غیرقانونی است.
وی با تاکید بر اینکه ساماندهی اتباع بیگانه بستگی به نظر و اراده حاکمیت دارد، افزود: واقعیت آن است که با یک التیماتوم می توان ورود و اقامت این اتباع را ساماندهی کرد به نحوی که افرادی که مجوز ورود، اقامت وکار دارند را مانند دیگر کشورها بپذیریم و آنهایی که مجوز ندارند را طی برنامه ای یک الی سه ماهه ساماندهی کنیم البته تحقق این موضوع مشروط به اراده حاکمیت است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس دهم، با بیان اینکه عوامل متعددی در ورود غیرقانونی اتباع بیگانه به کشور دخیل است، ادامه داد: به عنوان مثال با نگاهی به کشورهای اروپایی و استرالیایی مشاهده خواهیم کرد که بیگانگان زیادی به صورت غیرقانونی قصد ورود به این کشورها را دارند به گونه ای که به کرات شاهد غرق شدن کشتی های حامل این مهاجرین درآب های این کشورها هستیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه با برنامه ریزی منسجم و منظم طی دوره ای کوتاه می توان نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اقدام کرد، گفت: البته بحران ورود غیرقانونی مهاجران فقط مختص کشور ما نیست و اکثر کشورها با این معضل روبرو هستند هر چند می توان با برنامه ریزی دقیق این موضوع راحل و فصل نمود.
پورحسین با بیان اینکه ساماندهی اتباع بیگانه مستلزم قانونگذاری مدون، منسجم وجامع است، یادآور شد: در این رابطه باید با قانون گذاری قاطع و کارآمد نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اقدام و در کنار این باید به عملیاتی کردن این قوانین نیز توجه جدی نمود.
نماینده پارس آباد و بیله سوار در مجلس شورای اسلامی، از بکارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز در برخی شرکت های زیرمجموعه شهرداری تهران انتقاد کرد و گفت: معتقد هستم حاکمیت به راحتی می تواند ظرف سه ماه اتباع بیگانه را ساماندهی کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری طرح اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از مادر ایرانی تعیین تکلیف این طرح را در رفع مشکلات این قشر موثر دانست و افزود: اگر ورود و خروج این افراد قانونمند شود با چنین ازدواج هایی مواجه نخواهیم شد؛ به صورت جدی نیاز است وزارت کشور به موضوع ساماندهی اتباع بیگانه هر چه سریع تر ورود و همچنین نسبت به ارائه لایحه ساماندهی اتباع بیگانه به مجلس اقدام کند؛ بدون شک مجلس در کوتاه ترین زمان و به فوریت بررسی و تصویب لایحه مذکور را در دستور کار قرار خواهد داد.
خدادادی: انتقاد از حضور سه میلیون کارگر غیرمجاز در مشاغل کشور
سلمان خدادادی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره اظهارات مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران مبنی بر راهاندازی سامانه کارگران ساختمانی در 5 منطقه از پایتخت، بر لزوم ارتقای وضعیت شغلی کارگران ساختمانی تاکید کرد و گفت: هر چند این اقدام در بهبود وضعیت کاری کارگران ساختمانی پایتخت بسیار موثر بوده اما بهتر است این سامانه در تمامی شهرهای کشور راه اندازی شود زیرا به دلیل رکود حاکم بر کشور کارگران ساختمانی وضعیت معیشتی مناسبی ندارند.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با راهاندازی سامانه کارگران ساختمانی در کشور شان و منزلت کارگران ساختمانی حفظ می شود، تصریح کرد: کارگران ساختمانی به دلیل آنکه کارفرمای مشخص و همچنین محل مشخصی برای استقرار ندارند بنابراین با ازدحام در سطح شهرها چهره شهر را مخدوش میکنند از این رو راه اندازی این سامانه می تواند اقدام موثری در جهت بهبود سیمای شهرها و همچنین رفع مشکلات معیشتی این قشر باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه کمیسیون اجتماعی مجلس از راه اندازی سامانه کارگران ساختمانی حمایت میکند، تصریح کرد: به عنوان رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس حمایت خود را از راه اندازی این سامانه اعلام می کنم و از هر گونه حمایتی برای تحقق این امر فروگذار نمی کنم.
خدادادی با بیان اینکه کمیسیون اجتماعی مجلس پیگیر بیمه کارگران ساختمانی است، گفت: برای آنکه به صندوق تامین اجتماعی برای تامین منابع مالی بیمه این امر فشاری وارد نشود قرار است توافقنامه هایی با دولت برای گسترش پوشش بیمه ای این قشر منعقد شود که با پیگیری های انجام شده انتظار می رود تمامی کارگران ساختمانی تا پایان سال 96 تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
وی با تاکید بر اینکه تمامی کارگران ساختمانی باید تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند، تصریح کرد: امنیت شغلی کارگران ساختمانی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی از حضور 3 میلیون کارگر خارجی غیرمجاز در مشاغل ساختمانی و دیگر مشاغل کشور انتقاد کرد و گفت: در حالی اتباع بیگانه غیرمجاز 3 میلیون فرصت کاری را از کارگران کشور سلب کرده اند که جوانان کشور با معضل بیکاری دست و پنجه نرم میکنند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، حضور سه میلیون کارگر خارجی را نتیجه عدم نظارت درست و همچنین عملکرد ضعیف وزارت کشور دانست و افزود: در رابطه با حضور اتباع بیگانه غیرمجاز با وزارت کشور مکاتباتی داشتیم و در حال پیگیری این موضوع هستیم؛ بر اساس قانون نیروی انتظامی و وزارت کشور باید هر چه سریع تر اتباع بیگانه غیرمجاز را شناسایی و به کشورشان عودت دهند زیرا خطرات زیادی از ناحیه این افراد کشور را تهدید می کند.
سید محمد جواد ابطحی، نماینده مردم خمینی شهر از بی توجهی دولت نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه انتقاد کرد و گفت: متاسفانه دولت تاکنون هیچ گونه اقدامی در جهت ساماندهی اتباع بیگانه انجام نداده و در این رابطه تعلل می کند.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه وادادگی دولت در قبال قدرت های به اصطلاح جهانی کار را به جایی رسانده است که کشورهای افغانستان و جیبوتی هم برای ما قد علم می کشند، تصریح کرد: افغانستان مدعی است اگر ایران اتباع کشورش را عودت دهد مقابله به مثل کرده و ایران را تحریم می کند که این موضوع بیانگر وادادگی دولت است.
دولت در رابطه با ساماندهی اتباع بیگانه انفعالی عمل می کند
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه دولت در رابطه با ساماندهی اتباع بیگانه انفعالی عمل می کند، افزود: تعداد زیادی از اتباع بیگانه به صورت غیرقانونی در کشور زندگی می کنند این در حالی است که این قشر بخش عمده ای از ظرفیت اشتغال را به خود اختصاص داده و جوانان کشور با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.
وی از بکارگیری اتباع بیگانه از سوی برخی کارفرمایان، انتقاد کرد و گفت: جذب اتباع بیگانه در کارخانه ها و شرکت ها باعث شده که تعداد جوانان جویای کار و همچنین معضل بیکاری روز به روز افزایش و نمود بیشتری پیدا کند.
ابطحی با بیان وجود 7 الی 8 هزار نفر افاغنه در شهرستان خمینی شهر، یادآور شد: برخی از اتباع بیگانه به صورت غیرمجاز در شهرستان حضور دارند؛ متاسفانه دولت هیچ برنامه ای برای جلوگیری از ورود غیرقانونی اتباع بیگانه و همچنین ساماندهی آنها ندارد.
نماینده مردم خمینی شهر با یادآوری اینکه برای جلوگیری از تردد آزادانه اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور بهتر است راه آهن چابهار تا خواف توسعه یابد، تصریح کرد: این پیشنهاد را در لایحه بودجه 96 ارائه کردیم زیرا از سویی مشکلات کشاورزی و ترانزیتی ایران، کشور افغانستان و همچنین کشورهای آسیایی مرکزی رفع و از سویی از ورود آزادانه اتباع بیگانه غیرمجاز به کشور جلوگیری می شود؛ می طلبد دولت در جهت انجام این پروژه اقدام عاجل کند.
ساماندهی اتباع بیگانه در کانون توجه دولت نیست/ لزوم تعیین تکلیف هر چه سریع تر لایحه ساماندهی اتباع بیگانه
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه ساماندهی اتباع بیگانه در کانون توجه دولت نیست بر لزوم تعیین تکلیف هر چه سریع تر لایحه ساماندهی اتباع بیگانه تاکید کرد و ادامه داد: در جلسه ای که با وزیر کشور داشتیم مساله اتباع بیگانه را به ایشان متذکر و خواستار چاره اندیشی و همچنین ارائه لایحه ساماندهی اتباع بیگانه به مجلس شدیم اما متاسفانه دولت یازدهم ناکارآمد و بی تحرک است و شاهد هیچ گونه تحرکی در دستگاه ها نیستیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، آسیب های فرهنگی، اجتماعی، رواج مواد مخدر، اشغال فرصت های شغلی، تولد فرزندان بی هویت را از تبعات حضور اتباع بیگانه در کشور برشمرد و افزود: متاسفانه امروزه با زنانی در کشور مواجه هستیم که پس از ازدواج با اتباع بیگانه با چند بچه رها شده اند؛ به طور قطع اگر در زمان پایان کاری دولت یازدهم قرار نداشتیم به شیوه دیگری برخورد می کردیم.
منبع : خبرگزاری خانه ملت