
شماره ۹۰ هفته نامه آتیه نو منتشر شد
تازه ترین شماره هفتهنامه آتیه نو، نشریه تخصصی حوزه رفاه و بیمههای اجتماعی، با صفحات ویژه ای با محوریت موضوعی « بازنشستگی زودهنگام زنان با ۲۰ سابقه کار » صبح امروز، یکشنبه ۱۰ بهمن ماه منتشر شد.
تازه ترین شماره هفتهنامه آتیه نو، نشریه تخصصی حوزه رفاه و بیمههای اجتماعی، با صفحات ویژه ای با محوریت موضوعی « بازنشستگی زودهنگام زنان با ۲۰ سابقه کار » صبح امروز، یکشنبه ۱۰ بهمن ماه منتشر شد.
تامین ۲۴/روی جلد این شماره از هفته نامه آتیه نو، با تیتر «خروج زودهنگام» به تبعات بازنشستگی زود هنگام زنان و تاثیر آن بر چرخه اقتصاد ملی اختصاص یافته است. در مطلبی که «مهدی عباسی» ذیل این عنوان نوشته تقابل رویکردهای حمایت جنسیتی و بیمه ای و بارمالی سنگین آن بر صندوق های بازنسشتگی بررسی شده است.
در بخشی از این مطلب آمده است: «ظاهرا نه طراحان و نه موافقین به ابعاد واقعی بار مالی ناشی از این مصوبه توجه نداشتهاند! اگر فرض کنیم آخرین دستمزد این 30 هزار نفر مشمول، ماهیانه 2 میلیون تومان باشد، برای 20 سال سابقه بیمهپردازی افراد، باید حق سنواتی معادل 1200 میلیارد تومان پرداخت شود. ضمن اینکه محاسبات ما نشان میدهد تنها بار مالی تحمیلی به صندوق بازنشستگی تامیناجتماعی، تقریبا 3 برابر این مبلغ است.»
به گزارش تامین ۲۴، در صفحات ویژه این شماره از هفته نامه آتیه نو نیز دیدگاه های موافقان و مخالفان لایحه بازنشستگی زنان با 20 سال سابقه کار نیز در قالب گفت و گو و یادداشت منعکس شده است.
در گفت و گوی ویژه آتیه نو با حجت الله میرزایی، معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی آثار و تبعات ناشی از قانون بازنسشتگی پیش از موعد زنان بررسی شده است. دکتر میرزایی در بخشی از این مصاحبه گفته است: هرچند ممکن است از موضوعی مانند قانون بازنشستگی زودهنگام زنان، عدهای منتفع شوند اما جامعه در مجموع زیان میبیند. در مورد این طرح ارزیابی من این است که به دلیل کاهش شدید سهم زنان در مدیریت امور جامعه، کلیت جامعه زنان متضرر میشود و این از خطاهای بزرگ تاریخی است. اگر هدف پیشنهاد دهندگان و تصویب کنندگان بازنشستگی زودهنگام بدون شرط سنی این بوده که برای نیروی کار تازه جا فراهم کنند، به هیچ وجه این اتفاق نمی افتد.
پروانه مافی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان موافق این لایحه در گفت و گو با هفته نامه آتیه نو این لایحه را نه ضد اشتغال و نه ضد زن عنوان کرده و گفته است: ما این قانون را برای زنان شاغلی در نظر گرفتهایم که دارای مشکلاتی باشند که ذکر کردم. از طرفی کارفرما حق بررسی شرایط و درخواست این زنان را دارد و آنها فقط در صورت احراز شرایط میتوانند بازنشسته شوند. ما فقط منع موافقت قانون را برداشتهایم و اجباری ایجاد نکردهایم. آدمهایی که عسروحرج دارند و با شرایط موجود نمیتوانند به کار ادامه دهند، باید بتوانند بازنشسته شوند؛ چراکه ادامه یافتن کارشان ظلم محسوب میشود. کسی که چنین مشکلاتی دارد باید بتواند از چرخه کار خارج شود، چون نه انگیزه دارد و نه میتواند کارش را درست انجام دهد. با رنج و عذاب و گلایه نمیتوان کار کرد.
آذر منصوری، فعال اجتماعی و عضو جمعیت زنان نو اندیش نیز در گفت و گوی اختصاصی خود با آتیه نو گفته است: متاسفانه این طرح با نگاهی روبنایی و نه عمیق به مسائل و چالشهای زنان ایران به تصویب رسیده و به دلایل متعدد، شکافهای جنسیتی موجود در شاخص اشتغال زنان ایران را بیشتر میکند. متاسفانه بخشی از مشکلات و چالشهای امروز زنان ایران ناشی از همین نگاه سطحی به مسائل زنان ایران است. مشابه این رویکرد را در قانون کاهش ساعات کاری زنان هم میبینیم.
یادداشت های جداگانه فرشید یزدانی و محمد پوستین دوز نیز در این صفحات ویژه بر پیامدهای ناگوار این مصوبه تاکید دارند.
اهمیت امنیت اطلاعات در حوزه تامین اجتماعی
در صفحه چتر شماره تازه هفته نامه آتیه نو، اخبار مربوط به همایش چالش ها و راهکارهای امنیت فضای تبادل اطلاعات در حوزه تامین اجتماعی بازتاب یافته است . مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در این همایش بر توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان یکی از مهمترین راههای برونرفت از مشکلات فعلی این سازمان تاکید کرده گفته است: «در بخش بیمهای موضوع پرونده الکترونیک و بازرسی الکترونیک و در بخش درمان سیستم مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) و حذف دفترچه درمانی، از جمله اقدماتی است که سازمان تامیناجتماعی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دنبال میکند.»
دکتر سیدتقی نوربخش با تاکید بر پوشش بیمهای ٤٢ میلیون نفری در سازمان تامیناجتماعی، اظهار کرده است: «در میان سازمانهای عمومی کشور، بیشترین تجمیع دادهها در سازمان تامیناجتماعی صورت میگیرد.»
یادداشت دکتر شهرام غفاری نیز در صفحه یاد شده منتشر شده است که به اهمیت امنیت اطلاعات در تامین اجتماعی با نیم نگاهی به حادثه پلاسکو پرداخته است. در بخشی از این یادداشت آمده است:در روزهای گذشته حادثه پلاسکو و ازخودگذشتگی آتشنشانان عزیز، که با فراقشان آتشی بر دل مردم نشانده شد، بیش از هرچیز مصداق بارز کمتوجهی به مقوله امنیت بود که امیدواریم بتوانیم از وقوع حوادث مشابه بهخصوص در حوزههای دادهای و اطلاعاتی پیشگیری کنیم. رفتار آتشنشانان عزیز مصداق شمعی است که میسوزد و با سوختن خود روشنیبخش حیات به اطرافیان میشود. امنیت ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، روانی و... دارد که در کنار امنیت داده و اطلاعات مجموعهای همهجانبه را تشکیل میدهد.
مقررات و بخشنامههای تامین اجتماعی، سادهسازی میشود
در این شماره از آتیه نو گزارشی از سخنرانی های همایش روسا و کارشناسان واحدهای حقوقی سازمان تامیناجتماعی که با حضور رئیس و قضات دیوان عدالت اداری به مدت دو روز در اصفهان برگزار شده بود، انعکاس یافته است .
آن طور که آتیه نو نوشته است، رئیس دیوان عدالت اداری در این همایش با تاکید بر اینکه کاهش شکایات مردم از دستگاههای اجرایی و رفع مشکلات بدون انجام کارهای قضایی از اولویتهای دیوان عدالت اداری است، گفت: «دیوان عدالت اداری در همین راستا با دستگاههای اجرایی ارتباط برقرار میکند و مجموعه تامیناجتماعی ارتباطات خوبی با دیوان دارندو سازمان تامیناجتماعی برای ارتقای خدمات و افزایش رضایتمندی مردم بخشنامههایی صادر کرده که منجر به کاهش مراجعه مردم به دیوان عدالت اداری میشود.»
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تامیناجتماعی، عبدالرحمن تاجالدین نیز در مراسم اختتامیه همایش روسا و کارشناسان حقوقی سازمان تامیناجتماعی، ازجمله دستاوردها و افتخارات سازمان تامیناجتماعی را کاهش مراجعات بیمهشدگان و ذینفعان این سازمان به دیوان عدالت اداری دانسته و تصریح کرده است: «این وضعیت حاصل بهبود خدمات، رعایت دقیق قانون و افزایش رضایتمندی جامعه تحت پوشش است.»
مطالب دیگر آتیه نو
در این شماره از هفته نامه آتیه نو، مطالب متعدد دیگری در حوزه های مرتبط با سرمایه گذاری، رفاه و تامین اجتماعی منتشر شده است. عناوین برخی از این مطالب به این قرار است:
- آغاز همکاری های مشترک «شستا» و«تودینی»
- دل هایی که پلاسکو به هم نزدیک کرد
- از مشروطه تا انقلاب
- موج نو و استبداد ستیزی
- حاشیه های تجربه تازه و جشنواره سی و پنجم فیلم فجر
- سیل در سیستان و بلوچستان
- همدردی با آـش نشانان
- درس های بحران برای اقتصاد
و ...