
تاخیر در حوزه تامین امنیت سایبری
متاسفانه در کشور به اندازه کافی و مورد نیاز برای امنیت سایبری تدبیری اندیشیده نشده و در این حوزه تاخیر وجود دارد.
متاسفانه در کشور به اندازه کافی و مورد نیاز برای امنیت سایبری تدبیری اندیشیده نشده و در این حوزه تاخیر وجود دارد.
تامین ۲۴/ دکتر سید ابوالحسن فیروزآبادی، قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش «چالش ها و راهکارهای امنیت فضای تبادل اطلاعات در حوزه تامین اجتماعی» گفت: به منظور تامین و ایجاد امنیت ذهنی و روانی شهروندان و آحاد جامعه تامین اجتماعی تاسیس شده است که در حوزه اقتصادی جامعه نیز نقش بسیار بزرگی دارد.
وی سازمان تامین اجتماعی را سازمانی در حوزه زیرساخت قلمداد کرد و گفت: این سازمان از آن جهت که اخلال در عملکرد آن در کل جامعه اثر می گذارد، سازمان زیر ساخت است و از این رو، امنیت اطلاعات در آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.
فیروزآبادی با اشاره به اهمیت اقتصادی سازمان تامین اجتماعی گفت: منابع مالی ورودی به این سازمان در سال حدود 75 هزار میلیارد تومان و خروجی آن هم در همین حدود است و در نتیجه سالانه حدود 150 هزار میلیارد تومان گردش مالی سازمان است.
وی با اشاره به وجود تمهیدات متعدد در فضای مجازی امنیت را در نگاهی کلی، مقوله ای خواند که تهدید را دفع و از منافع سازمان حفاظت می کند.
وی افزود: با توسعه فضای مجازی دارایی های بسیار بزرگ در آن شکل گرفت که همانند دارایی های فضای واقعی مهم و ارزشمند هستند و ضرورت دارد که از آن حفاظت شود.
فیروزآبادی افزود: تهدید های فضای مجازی بسیار بزرگ و مهم هستند و در این فضا نه تنها اطلاعات و داده ها که حتی دارایی های مادی و مالی هم در معرض تهدید هستند.
وی با اشاره به حجم دارایی ها و تعهدات سازمان تامین اجتماعی گفت: متاسفانه در این سازمان و سایر سازمان های کشور به اندازه کافی و مورد نیاز برای امنیت سایبری تدبیری اندیشیده نشده و در این حوزه تاخیر وجود دارد.
وی با اشاره به تفاوت امنیت سنتی در فضاهای توسعه نیافته و امنیت هوشمند در سازمانهای توسعه یافته گفت: در خصوص امنیت سایبری یک ضر ب المثلی وجود دارد که می گوید : هرکسی ، هر زمانی و از هرمکانی می تواند امنیت را تهدید کند .
فیروزآبادی افزود : تهدید می تواند سازماندهی شده باشد ، جهانی باشد ، در جای خاصی نباشد که کشف آن زمان می برد و گاه غیر ممکن است .
وی ادامه داد : نوع تهدیدها متنوع است و هر تهدیدی می تواند زمینه و وسیله ای برای تهدید های دیگر باشد .
وی افزود : تخریب اطلاعات ، سرقت اطلاعات ، انواع سرقت ها ، فیشینگ ، از کار انداختن خدمت رسانی ، تغییر چهره و تعویض صفحه اول ، باجگیری و ... از انواع تهدید ها و حمله های موجود است که می تواند دارایی های چندصد میلیاردی را به خطر بیاندازد .
فیروزآبادی با بیان اینکه اخیرا در سازمان جملاتی با استفاده از «باج افزا» دیده شده گفت : مفهوم امنیت ایجاد پایداری در ارائه خدمت است و مهمترین امنیت ، امنیت پایدار علمکردی است .
فیروز آبادی افزود : امنیت در سازمان تامین اجتماعی علاوه بر پایداری عملکردی ، حفظ حریم خصوصی افراد است،چرا که این سازمان مردم محور است و درآن بحث حریم خصوصی جدی است .
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بحث اقتصادی امنیت گفت : سالانه بازار امنیت سایبری بین 12 تا 15 درصد رشد می کند و پیش بینی می شود تا 20 سال آینده ، ارزش بازار امنیت سایبری بالغ بر 1000 میلیارد دلار شود .
وی افزود : وقتی 5 درصد بازار به این موارد اختصاص پیدا کند ، بنابراین باید 5 درصد بودجه هر سازمانی هم به امنیت سایبری اختصاص یابد .
فیروزآبادی با اشاره به حملات سایبری به سازمان تامین اجتماعی گفت : این حملات الان وجود دارد و بیشتر هم خواهند شد و امنیت دارایی های سازمان بر عهده شماست .
وی به عنوان راه حل پیشنهاد داد که حتما بخش امنیت IT در سازمان تشکیل شود تا سرعت عمل در برابر تهدیدات بالا باشد .