تامین ۲۴/رییس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی در نشست خبری که در ساختمان سندیکا برگزار شد با تاکید بر نقش رسانه ها در انعکاس ظرفیت بالای تولید صنعت دارویی گفت: این صنعت بدان حد از بلوغ و نوآوری رسیده است و می تواند با تولیدی ٩٧ درصدی، بیش از سه برابر نیاز دارویی داخل کشور را تامین کند و این موفقیت و توانمندی ارزشمند نه تنها دیده شود بلکه باید افتخارت این بخش از خانواده اثرگذار در سلامت کشور به درستی و به موقع اطلاع رسانی شود .
به گزارش تامین ٢٤، عباس کبریایی زاده انتشار برخی اخبار نادرست در خصوص بی کیفیتی داروهای ایرانی به نقل از برخی افراد ناآشنا با این صنعت را دور از انصاف و اخلاق خواند و تصریح کرد: اثربخشی داروی ایرانی کم از داروی خارجی نیست و داروسازان و متخصصان این صنعت در کشور با بهره گیری از آخرین دستاوردهای علمی - تکنولوژی و نوآوری دارو تولید می کنند اما سیاست های دولتی و پایین نگه داشته شدن قیمت دارو سبب اظهار نظر های غیرکارشناسی در این زمینه شده است.
وی با تصریح بر اینکه توسعه کشور به مشارکت همدلانه همه آحاد مردم بستگی دارد، گفت: توسعه صنعت دارو نیز نیازمند تلاش و همت همه جانبه و دلسوزانه متخصصان و داروسازان در تولید و از سوی دیگر حمایت همدلانه و مسولانه دولت دارد و تولید بیش از نیاز در کشور حسن همکاری و دلسوزی متخصصان و داروسازان را نمایان می کند، خودکفایی ۵۰ درصدی در صنعت دارویی کشور قابل تامل است تولید ١٠٠ درصدی داروهای بیماری های عفونی و ٩٩ درصدی داروهای کنترل دیابت و فشار خون و... بخشی از تلاش های خستگی ناپذیر این بخش از اثرگذاران در سلامت کشور است، آیا زمان آن نرسیده است که دولت علاوه بر تسهیل در پرداخت مطالبات معوق داروسازان و حمایت از این صنعت، بستری مناسب برای پرداخت تسهیلات به این بخش فراهم سازد که اگر این مهم تحقق یابد یقین دارم که با تولید داروهای جدید و ورود به بازارهای جهانی، اثرگذاری این بخش از صنعت در داخل و خارج دوچندان خواهد شد.
عدم پرداخت بدهی دولت به صنعت داروسازی ، برای سلامت کشور تهدیدی جدی است
دکتر نجفی، عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران و رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تاثیر طرح تحول سلامت بر صنعت داروسازی کشور گفت: ثمره اجرای طرح تحول سلامت برای این بخش از صنعت مطالبه ۲ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومانی است که هنوز به داروخانه ها پرداخت نشده است و این بدهی پرداخت نشده از سوی دولت، صنعت داروسازی را نه تنها درگیر چالش های فرسایشی کرده است بلکه بیم آن نیز می رود که این عدم پرداخت بدهی، منجر به کندی و توقف تولید دارو در کشور شود و این همان زنگ خطری است که به صدا در آمده است اما عجب است که شنیده نمی شود و یا جدی گرفته نمی شود .
افزایش اشتغال زایی صنعت داروسازی در سایه حمایت دولت
دکتر مرتضی خیرآبادی، عضو هیات مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست با انتقاد از عملکرد دولت در حمایت از صنایع مختلف گفت: اگر دولت تنها با اختصاص ١٠ درصد از حمایتی که از بخش نساجی، پتروشیمی و خودروسازی دارد از صنعت داروسازی حمایت کند یقین دارم که ارمغان این حمایت اندک به اشتغال آفرینی ، توسعه صادرات و ارزآوری رو به رشد خواهد انجامید.
وی ادامه داد: دولت نسبت به این بخش از صنعت در کشور که بسیار نقش استراتژیک هم دارند کم لطف است و بی مهری و عدم حمایت هایش در عدم تخصیص تسهیلات کم بهره، ندادن تسهیلات برای حضور در نمایشگاه های خارجی، اصرار بر پایین نگه داشتن قیمت دارو و.... کاملا آشکار و غیرقابل انکار است .
لازمه رونق در صنایع ، چابکی دولت است
دکتر اکبر برندگی، نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی ایران و مدیرعامل سبحان دارو نیز با اشاره به موانع موجود بر سر راه صادرات دارو در کشور گفت: دارو استراتژیک است و به همین دلیل دولت باید توجه ویژه ای به آن داشته باشد که متاسفانه به دلیل عدم چابکی دولت و ساختارهای ناکارآمد در دستگاه های اداری مشکلات در تمام صنایع و از جمله دارویی وجود دارد و حل مشکلات به رویکرد و سیاست های دولتی بستگی دارد.
حال صنعت دارویی بحرانی است
دکتر علی منتصری مدیر عامل " آفاشیمی "حال و روز صنعت دارویی کشور را بحرانی و وخیم اعلام کرد و گفت: وخامت حال صنعت دارویی کشور در هیچ دورانی به اندازه این روزها بحرانی نبوده است و این حال خراب و وخیم ناشی از عدم انضباط مالی دولت در تعیین بودجه های کشوری است.
وی تصریح کرد: ما هم موافق کم کردن پرداخت از جیب مردم هستیم اما دولت نباید توقع داشته باشد که می تواند مالک جیب تولیدکنندگان دارویی باشد و با پرداخت نکردن مطالبات آنها، آنها را دچار چالش کند و با ادامه بر این سیاست غلط، سلامت جامعه متعرض شود.
آیا زمین خوردن ۹۸ درصد تامین کننده دارو ی کشور جای نگرانی نیست ؟
دکتر هاله حامدی فر، نائب رئیس دوم سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی ایرانحال صنعت دارویی کشور را با توجه به شرایط پیش رو و مطالبات معوقه اش از دولت را وخیم تر از حال دیگر صنایع در کشور عنوان کرد و گفت: کلا صنعت کشور ما دچار بیماری است و صنعت دارویی بیماری آن از همه وخیم تر است به خاطر اینکه همیشه قیمت آن پایین نگه داشته شده و همیشه زیر علامت سوال بوده علی رغم اینکه بیشترین بار سلامت کشور را به دوش کشیده است.
به گزارش تامین ٢٤ ، وی تصریح کرد: بحث از بیماری و وخامت آن گذشته است، الان صنعت داروی ما از کما گذشته و به احیا احتیاج پیدا کرده است، آیا جای نگرانی نیست تامین کننده ٩٨ درصد داروی کشور زمین بخورد ؟ عدم پرداخت طلب تولیدکنندگان داروهای های تک که عمدتا محصولات خود را به مراکز درمانی دولتی فروخته اند تهدید جدی برای توقف در فرایند تولید داروهای خاص در کشور نیست که دولت در تسریع در تامین و پرداخت سه میلیارد تومان به انها بر نمی آید؟
مدیر عامل شرکت تحقیقاتی دارویی سیناژن با بیان اینکه" داروساز تاجر نیست" گفت: در بدترین شرایط موجود که بیمارستان های دولتی از پرداخت طلب سرباز می زنند باز تولیدکننده دارو نمی خواهد از عرضه دارو دریغ کند، توقع می رود که دولت پیش از دست رفتن این بیمار اثرگذار در سلامت کشور اما در حال احتضار ، وارد عمل شود.
نشست خبری سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ٦ دی ماه برگزار شد.
تاثیر طرح تحول سلامت بر صنعت داروییتامین ۲۴دکتر خیر آبادیدکتر عباس کبریایی زادهدکتر منتصریسندیکای داروهای انسانیسیناژنهاله حامدی فر