بیتحرکی و تمایل نداشتن بسیاری از مردم به ورزش، هزینه زیادی را بر بیمه درمان و بهداشت کشورها تحمیل میکند. محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا دریافتهاند که تنها در سال ۲۰۱۳، نداشتن تحرک فیزیکی هزینه ۵/۶۷ میلیارد دلاری را در سطح جهان برای بخش سلامت به همراه داشته است.
تامین ۲۴/محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا دریافتهاند که تنها در سال ۲۰۱۳، نداشتن تحرک فیزیکی هزینه ۵/۶۷ میلیارد دلاری را در سطح جهان برای بخش سلامت به همراه داشته است.
محققان دانشگاه سیدنی استرالیا به سرپرستی دکتر ملودی دینگ، برای اولین بار با بررسی هزینه مستقیم مراقبتهای درمانی، از بین رفتن کارایی و بهرهوری، و مدتزمان زندگی توأم با ناتوانی و معلولیت ناشی از پنج بیماری مهم غیرواگیر و مرتبط با عدم تحرک (شامل بیماری قلبی-عروقی کرونر، سکته، دیابت نوع ۲، سرطان سینه و سرطان روده)، هزینه مالی عدم تحرک فیزیکی را در سطح جهان برآورد کردند.
براساس دادههای بهدستآمده از ۱۴۲ کشور، که 2/93 درصد جمعیت جهان را شامل میشوند، محققان برآورد کردند که در سال ۲۰۱۳ تاثیر عدم تحرک فیزیکی بر بروز این بیماریها و مرگ ناشی از آنها بیش از 5/67 میلیارد دلار برای اقتصاد جهان هزینه داشته است.
به گفته دکتر دینگ، «بیتحرکی، عاملی فراگیر و جهانی شناخته میشود که نهتنها منجر به بیماری و مرگ زودهنگام میشود، بلکه بار هزینهای زیادی هم به اقتصاد جهان تحمیل میکند.»
البته به گفته تیم تحقیق، به دلیل فقدان دادهها از بسیاری از کشورها و به دلیل استفاده از روشهای محافظهکارانه، اعداد و ارقام بهدستآمده کمتر از هزینه واقعی است.
از مجموع 5/67 میلیارد دلار برآوردشده، 8/53 میلیارد دلار در بخش هزینههای مستقیم (مخارج مراقبت و درمان) و 7/13 میلیارد دلار در بخش هزینههای غیرمستقیم (از بین رفتن کارآیی) بوده است. طبق این گزارش، دیابت نوع ۲
پرهزینهترین بیماری است که 6/37 میلیارد دلار (۷۰ درصد) از هزینههای مستقیم را به خود اختصاص داده است. همچنین از مجموع هزینه برآوردشده برای مراقبتهای بهداشتی، 2/31 میلیارد دلار را درآمدهای مالیاتی تشکیل میدهد که به علت هزینه در بخش سلامت عمومی محقق نشد. 9/12 میلیارد دلار به هزینه بخش خصوصی ازجمله شرکتهای بیمه درمانی و 7/9 میلیارد دلار نیز به هزینههای مستقیم پزشکی خانوادهها اختصاص دارد.
محققان توصیه میکنند با افزایش میزان فعالیت فیزیکی، در حقیقت دولتها در بخش هزینههای درمانی صرفهجویی میکنند و در بازار کار، بهرهوری بیشتری دارند. به همین دلیل بسیاری از کشورها ازجمله کشورهای اروپایی تشویق مردم به ورزش و تحریک روزمره را در دستور کار خود قرار دادهاند. کارشناسان میگویند: «سبک زندگی بیتحرک، سالانه با مرگ بیش از 5 میلیون نفر در سراسر جهان ارتباط دارد زیرا بیتحرکی زمینهساز بروز بسیاری از بیماریها میشود.»
ملودی دینگ از دانشگاه سیدنی که هدایت این تحقیق را به عهده دارد میگوید: «به طور کلی، کشورهای فقیرتر به علت داشتن نظامهای بهداشتی و اقتصادی کمتر توسعهیافته نمیتوانند نیازهای خود را در بخش سلامت مرتفع کنند و مواجهه با افزایش هزینههای ناشی از بیتحرکی برای این کشورها دشوارتر از کشورهای ثروتمندتر است.»
منبع: هفته نامه آتیه نو
تامین ۲۴حامد رسولیملودی دینگهزینه بیتحرکی در جهان