تامین ۲۴/ همایش آموزشی پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی امروز (سوم آذرماه) با حضور سید تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان، عباس کبریایی زاده، رئیس هیات مدیره، محمد علی همتی، معاون درمان، علی معیری، معاون امور استان ها، بی طرف، مشاور ارشد مدیرعامل و تنی چند از مدیران سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.
طراحی پروژه حذف دفترچه بیمه با استانداردهای آلمان و مطابق شرایط داخلی
مدیرکل دفتر راهبری سیستم ها طی سخنان کوتاهی از اجرای جدی حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی خبر داد و افزود: به این منظور از تیرماه امسال کارگروهی در سازمان شکل گرفت و با جلسات مستمر و تلاش شبانه روزی مقدمات اجرای این پروژه فراهم شد.
به گزارش تامین ۲۴ وی در همایش آموزشی پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی گفت: پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان مطابق استانداردهای کشور آلمان طراحی و به اجرا درآمده است و البته تمهیدات لازم برای تطبیق این پروژه با شرایط کشور نیز در نظر گرفته شده است.
علی معیری افزود: پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان در مرحله اول در درمانگاه آزادی تهران اجرایی شد و بعد از موفقیت به مراکز درمانی ابوریحان و خاندان حکیم نیز گسترش یافت و در این مرحله نیز اجرای این پروژه در ٦ استان کشور آغاز می شود.
وی افزود: پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی که از چند ماه قبل در مراکز درمانی آزادی، ابوریحان و خاندان حکیم تهران آغاز شده بود در استانهای خراسان رضوی، کهکیلویه و بویر احمد، زنجان، سمنان، همدان و کرمانشاه به اجرا در میآید.
شفافیت در بخش درمان سازمان با پرونده الکترونیک
رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تامین اجتماعی در گذشته در حوزه آی.تی. پیشرو بود ولی الان عقب ماندگی دارد و ضرورت دارد این عقب ماندگی باید جبران شود.
وی در همایش آموزشی پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی، با بیان این که حتی کشورهایی که از نظر سطح برخورداری از تکنولوژی، منابع انسانی و مادی، قابل قیاس با کشور ما نیستند امروزه در حوزه آی.تی. بسیار پیشرفت کرده اند، گفت: زمانی قابل تصور نبود که در سیستم بانکی ما، کارها این قدر آسان شود؛ آن هم حوزه ای که مرتبط با مسائل مالی و پولی مشتریان است و برای مخاطبان بسیار مهم است.
عباس کبریایی زاده با طرح این پرسش که «وقتی نظام بانکی در دنیا موفق شده اطمینان خاطر ایجاد کند که اطلاعات مالی افراد در فضای آی.تی. مبادله شود، سازمان هایی مانند تامین اجتماعی که دغدغه کمتری به نسبت بانکها دارند چرا باید با مقاومت مواجه شوند؟» گفت: آی.تی. بخش درمان ما باید خیلی بیشتر از این بدرخشد چرا که ما می توانیم مدیریت خدمات آی.تی. بسیار مناسبی داشته باشیم.
وی با بیان اهمیت تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای افزود: سعی کردیم در بودجه سالیانه این موضوع را لحاظ کنیم. سازمان ما سازمان مستقلی است، منابع مستقل دارد و وابسته به بیرون نیست و می تواند خدمات خوبی ارائه کند.
دکتر کبریایی زاده افزود: ما باید در سازمان به راحتی بتوانیم پرونده الکترونیک داشته باشیم چون پیچیدگی خاصی ندارد و اگر در این امر یا موارد دیگر موفق نیستیم از ناکارآمدی ما مدیران است.
وی با بیان این که باید برنامه ریزی بر پایه اولویتها باشد گفت: تنها سه درصد از خدمات پاراکلینیک ما، ۶۰ درصد از هزینه های ما را پوشش می هد. این سه درصد را می توان شفاف کرد.
رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی افزود: ۶/۵ درصد از داروها شامل ۱۸۸ قلم دارو، ۸۰ درصد از هزینه های ما را به خود اختصاص می دهد. باید این موارد را با پرونده الکترونیک شفاف کنیم.
کبریایی زاده تاکید کرد: باید به اولویتها بپردازیم، سعی کنیم در سازمان مستقل خود، از علوم روز استفاده و خدماتمان را بهینه ارائه کنیم.
عقب ماندگی در بخش آی.تی. جبران شود
معاون درمان سازمان تأمین اجتماعی گفت: طرح کارت هوشمند و حذف دفترچه تأمین اجتماعی کار بزرگی است که در سازمان تأمین اجتماعی به نتیجه رسیده است و همه اجزای سازمان برای موفقیت این پروژه همکاری می کنند.
وی در همایش آموزشی پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی، با بیان اینکه در حوزه فن آوری اطلاعات سازمان شاهد عقب ماندگی تاریخی هستیم، اظهار داشت: جایگزینی کارت هوشمند باعث می شود که به سمت استفاده حداکثری از فن آوری اطلاعات در بخش درمان تأمین اجتماعی برویم و سرعت و دقت کارها در بخش درمان ارتقا می یابد.
محمدعلی همتی موفقیت این پروژه را نیازمند همکاری بین بخشی دانست و گفت: در اجرای پروژه های مرتبط با حوزه فن آوری اطلاعات پس از اجرای آزمایشی برنامه و شناسایی موانع و محدودیت های احتمالی ابتدا برای رفع موانع اقدامات لازم صورت گرفته و بعد نسبت به گسترش برنامه اقدام لازم صورت می گیرد.
دکتر همتی افزود: در رابطه با پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی نیز این موضوع مورد توجه قرار گرفته است و موانع قانونی، حقوقی و امنیتی اجرای این پروژه به درستی شناسایی و برای رفع آنها اقدامات لازم در دستور کار قرار گرفته و مجوزهای لازم از سوی مبادی قانونی صادر شده است.
حذف دفترچه بیمه، تحول اساسی در حوزه سلامت است
مشاور ارشد مدیرعامل در امور درمان و مدیر پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی گفت: اجرای پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان یک تحول اساسی در حوزه سلامت کشور ایجاد می کند.
وی در همایش آموزشی پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی، با بیان اینکه این پروژه با هماهنگی و همکاری فرابخشی بویژه با وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی در حال گسترش در سراسر کشور است، اظهار داشت: حذف دفترچه در مراکر درمانی ملکی سازمان تأمین اجتماعی اولین قدم برای اجرای این پروژه است که در مرحله اول در ٦ استان به اجرا در می آید.
دکتر بیطرف از انجام اقدامات لازم برای ایجاد زیرساختهای مورد نیاز این پروژه خبر داد و گفت: عزم و اراده و برنامه ریزی و هماهنگی در استانها برای موفقیت این پروژه کاملا مهیا است و امیدواریم تا ایام دهه مبارک فجر و پایان سال جاری شاهد تکمیل این برنامه باشیم.
وی اظهار داشت: اجرای پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان باعث رضایتمندی بیشتر مردم و بهینه سازی خدمات درمانی می شود و همزمان با اجرای این پروژه در ٦ استان کارهای پژوهشی برای ارزیابی میزان موفقیت پروژه و شناسایی مشکلات احتمالی نیز با جدیت دنبال می شود.
تلاش گسترده ای برای استفاده حداکثری از فن آوری اطلاعات در سازمان تأمین اجتماعی
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه طی دهه گذشته استفاده از فن آوری اطلاعات در این سازمان پیشرفت و توسعه مناسب نیافته است، گفت: برای جبران این وضعیت نهضت آی.تی. در سازمان شکل گرفت و تلاش گسترده ای برای استفاده حداکثری از فن آوری اطلاعات در سازمان تأمین اجتماعی آغاز شده است.
سیدتقی نوربخش، در همایش آموزشی پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی خدمات گسترده ای را به نیمی از جمعیت کشور ارائه می دهد و بیشترین حجم اطلاعات در این سازمان متمرکز است.
وی افزود: استفاده از فن آوری اطلاعات در سازمان تأمین اجتماعی سابقه بسیار طولانی دارد و این سازمان از اولین سازمان های پیشتاز در بهره برداری از فن آوری اطلاعات است. متأسفانه طی دهه گذشته استفاده از فن آوری اطلاعات در سازمان پیشرفت و توسعه نیافته است و در حالی که طی این مدت شاهد تحولات گسترده و پیشرفت قابل توجه در حوزه فن آوری بوده ایم و سازمان تأمین اجتماعی از این تحولات بهره مناسبی نبرده است.
دکتر نوربخش با اشاره به اینکه ایجاد زیرساختها و فرهنگ سازمانی مناسب برای استفاده از فن آوری اطلاعات در سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد، گفت: استفاده حداکثری از فن آوری اطلاعات مسیری است که سازمان تأمین اجتماعی با تمام توان آغاز کرده است و تحقق اهداف سازمان در این حوزه مطالبه عمومی و بدنه اجرایی سازمان است.
وی با اشاره به گردش مالی بسیار بالای سازمان تأمین اجتماعی گفت: تأمین اجتماعی سازمانی درآمد هزینه ای است و از نظر گردش مالی و حجم عملیات مالی در کشور بی نظیر است و کنترل اطلاعات مالی چنین سازمانی بدون استفاده از فن آوری اطلاعات امکان پذیر نیست.
دکتر نوربخش ادامه داد: در بخش درمان تأمین اجتماعی نیز شاهد عقب ماندگی هایی در رابطه با بهره برداری از فن آوری اطلاعات بودیم و بر همین اساس استقرار سامانه HIS در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه خدمات درمانی که در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی به مردم ارائه می شود از برجسته ترین خدمات سازمان است که بیمه شدگان و بازنشستگان از این خدمات بهره مند می شوند، گفت: هدف از ارائه خدمات درمانی توسط سازمان تأمین اجتماعی رسیدگی به محرومترین اقشار جامعه است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اجرای موفقیت آمیز پروژه حذف دفترچه بیمه در مراکز ملکی سازمان تأمین اجتماعی را زمینه ساز اجرای آن در سطح ملی دانست و گفت: شاهد استقبال مناسب و همکاری کامل بدنه اجرایی بخش درمان سازمان بویژه پزشکان از اجرای این پروژه هستیم و بدون تردید کارایی بیشتر و سهولت انجام کارها از نتایج اجرای این برنامه است.