
پاسخگویی، مهمترین شاخص سنجش سازمان سالم است
یک کارشناس حوزه کار معتقد است، مهمترین شاخص سنجش سازمان سالم پاسخگویی است. کیفیت خدمات در درجه دوم، اعتماد عمومی در درجه سوم و رضایت ذینفعان در درجه چهارم اولویت قرار دارند.
یک کارشناس حوزه کار معتقد است، مهمترین شاخص سنجش سازمان سالم پاسخگویی است. کیفیت خدمات در درجه دوم، اعتماد عمومی در درجه سوم و رضایت ذینفعان در درجه چهارم اولویت قرار دارند.
تامین۲۴/ راضیه مهدی پور در نشست علمی که در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، نتایج گزارش علمی با عنوان ' طراحی و تبیین مدل سازمان سالم' را ارایه داد.
وی در ابتدای این نشست با اشاره به این که اجتماع با سازمان ها عجین شده است، افزود: ارتباط سازمان ها با جامعه یک رابطه تعاملی و پویا است، به گونه ای که بیماری و ناخوشی در یکی موجب اختلال در کار دیگری می شود.
به گزارش ایرنا، مهدی پور درباره واژه فساد در بین آحاد مردم گفت: این مفهوم یاد آور موضوع هایی است که نامطلوب و مورد تنفر است. فساد اداری یا مالی از این قاعده مستثی نیست. به همین منظور سازمان شفافیت بین الملل در سال 1993 با 180 کشور جهان تشکیل شد که هدف آن آگاه سازی و برنامه ریزی برای مبارزه با فساد اداری است.
به گفته این پژوهشگر، فساد به سوء استفاده از قدرت برای کسب منفعت شخصی یا منافع گروهی اشاره دارد. فساد تجلی نوعی از رفتار مسوولان دولتی (خواه سیاست مداران و خواه مستخدمان کشور) است که در آن به طور نادرست و غیرقانونی، سوء استفاده از قدرت عمومی محول شده به آنها خود و نزدیکان شان را غنی می سازد.
مهدی پور یادآور شد: هر سازمان نظیر موجود زنده یا سیستم انسانی در سه وضعیت مختلف ناخوشی، عادی و سلامت قرار دارد. سلامت برای سازمان به معنی نبود بیماری و یا نبود نارسایی در ارگانیسم موجود زنده است.
بررسی جامعه آماری
وی گفت: برای پاسخ به موضوع مورد بررسی دو جامعه را مورد بررسی قرار دادیم که نمونه اول کارکنان وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی (ستاد) بودند که دارای تحصیلات عالی و شامل 891 نفر هستند. جامعه آماری دوم شامل یک هزار نفر ارباب رجوع در سطح چهار اداره تابعه وزارتخانه در سطح چهار منطقه تهران بودند.
مهدی پور گفت: در نمونه گیری از این دو جامعه آماری و دریافت پرسشنامه ها، دیدگاه های پاسخگویان در خصوص سالم سازی سازمان ها مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج بررسی
وی گفت: نتایج حاصله نشان می دهد، در سطح ارباب رجوع، مهمترین شاخص سنجش سازمان سالم، پاسخگویی است. کیفیت خدمات در درجه دوم ، اعتماد عمومی در درجه سوم و رضایت ذینفعان در درجه چهارم اولویت قرار دارند. بنابراین پاسخگویی مهمترین شاخص سنجش سازمان سالم از نظر ارباب رجوع است.
وی اظهار کرد: همچنین در سطح کارکنان، اولویت شاخص ها به ترتیب رهبری جامع، محیط کاری پویا و فرهنگ مثبت است.
به گفته این پژوهشگر، در سطح مدیران، اولویت شاخص ها به ترتیب موفقیت پایدار، کارکنان توانمند و فرهنگ مثبت قرار دارد.
مهدی پور افزود: با توجه به نتایج کسب شده برخی پیشنهاد برای سازمان ها ارایه شده است. تاکید بر همراستایی و جهت گیری رهبری با ماموریت، داشتن چشم انداز، ایجاد و تقویت واحد مرکز سلامت اداری در سازمان ها و تشویق به شفاف سازی بدون هیچ مخاطره، استقبال از سلامت سازمان با اعتقاد، توجه به تفکر سیستمی، استقبال از تغییرات تحول گرایانه، توجه به شایستگی های اصلی کارکنان، پرورش و نگهداری استعدادها، ایجاد محیط کاری پویا،تاکید بر خلق آفرینی و پایش مستمر عملکرد سازمان در استمرار موفقیت پایدار از جمله پیشنهادهای این پژوهشگر برای ارتقا سازمانی بود.