تامین۲۴/ شوکت در بازدید از غرفه رسانه های تامین اجتماعی در نمایشگاه مطبوعات افزود : در بحث اصلاحیه قانون کار، از آنجا که تعریف جامعی از اهداف و نقش قانون کار در کشور ما وجود ندارد، ممکن است، دست اندازی های زیادی به این قانون در کشور ما صورت گیرد .
این فعال کارگری تصریح کرد: در بحث تولید، قوانین مختلفی از جمله قانون فضای کسب و کار، قوانین مربوط به اتاق بازرگانی، قانون تجارت و دیگر قوانین که برای تسهیل سرمایه گذاری، واردات و صادرات برای تسهیل روند سرمایه گذاری ، سود دهی و اشتغال در کشور وجود دارد .
وی اضافه کرد: تعریف قانون کار کاملا مجزا است، به این معنی که قانون کار، قانونی بوده است به منظور رعایت حداقل ها برای قشری که عوامل اصلی تولید در کشور هستند .
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با تامین24 افزود : قانون کار هیچ ارتباطی با بحث اشتغالزایی و افزایش تولید ندارد و این قانون برای این است که مرزی بین برده داری و کارگر بودن قائل شویم .
بخش قابل توجهی از کارگران روی خط فقر قدم بر می دارند
اکبر شوکت با اعلام اینکه امروز بخش قابل توجهی از کارگران ما روی خط فقرقدم برمی دارند،افزود: با توجه به اینکه خط فقر حدودا 2 میلیون و 500 هزار تومان است ، دستمزد 800 هزار تومان فاجعه است ، آیا با پرداخت این حقوق خوراک و مسکن این کارگر و خانواده اش را تامین می شود ؟
وی تصریح کرد: قانون کار برای این است که کارفرما با سلیقه خود در مواردی کارگر را استثمار نکند و اگر به این دید به قانون کار نگاه کنیم این قانون برای این بوده است که یک عدالت اجتماعی و یک اخلاق انسانی در رابطه با کارگر و روابط بین کارگر و کارفرما برقرار شود .
رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی گفت: متاسفانه افرادی که همچنان تمایل به یکجانبه نگری در این زمینه دارند، این تعاریف را به این دلیل که جامع و واحد نشده است بر هم می زنند و می گویند قانون کار مانع تولید است .
این فعال کارگری ادامه داد : در حال حاضر 95 درصد کارگران در کشور قراردادی هستند و کارفرما هر زمان که می خواهد می تواند آنها را اخراج کند، با این اوصاف امنیت شغلی وجود ندارد و در این زمینه بحث ساماندهی اتباع بیگانه و اتباع ایرانی امنیت شغلی کارگران را مخدوش کرده است .
شوکت گفت: باید روز به روز به سمت و سویی برویم که کارگر ایرانی برای کار در واحدهای تولیدی و صنعتی اشتیاق بیشتری داشته باشد و با حق و حقوقی که به کارگر داده می شود عدالت اجتماعی را در جامعه بیشتر گسترش دهیم .
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی ضمن اعلام اینکه کارفرمایان هم انگیزه ای برای اصلاح قانون کار ندارند، تصریح کرد: کانون عالی کارفرمایان به صراحت هم اعلام می کنند که چیزی برای اصلاح در قانون کار و جود ندارد .
وی افزود: در بحث جدایی درمان تامین اجتماعی یکی دیگر از داشته های جامعه کارگری از آنها جدا می شود و با ادامه روند حرکتی طرح تحول سلامت و تجمیع بیمه ها و جدایی بخش درمان تامین اجتماعی از بخش بیمه ، ظرف چند سال آینده باید تمام بودجه کشور را برای تامین حقوق بازنشستگان در سازمان تامین اجتماعی اختصاص دهیم .
شوکت گفت : حداقل رضایت کارگر از دفترچه تامین اجتماعی است که در مراجعه به مراکز ملکی تامین اجتماعی بصورت رایگان درمان می شود .
سرانه درمان کارگران کجاست ؟
عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: باید از وزیر بهداشت در این رابطه پرسید که سرانه درمان کارگران کجاست؟ چرا از کارمندان عادی دولت تا آنانی که حقوق چند میلیونی دریافت می کنند بابت درمان خود 28 هزار تومان پرداخت می کنند، ولی کارگران باید به طور ماهانه از 70 تا 400 هزار تومان بابت 7 درصد حق بیمه تامین اجتماعی خود پرداختی داشته باشند؟ کجای این موضوع عدالت است .
وی ادامه داد: تجمیع منابع به شرط اینکه در وزارت رفاه صورت گیرد، بلامانع است، چرا که وزارت بهداشت همزمان نمی تواند سیاست گذار و مجری طرح باشد و هم برخود نظارت کند .
اکبر شوکت گفت: اگر به تشکل های کارفرمایی در مراکز تصمیم گیری اقتصادی کشور نقش داده شود ، اصلاح قانون کار صورت گرفته است .
رسانه ها نقش آگاهی بخشی را داشته باشند
رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی ادامه داد: رسانه ها می توانند نقش آگاهی دادن و حق خواهی را در چارچوب قانون بر عهده داشته باشند و با انجام این مهم نقش رسانه ها بسیار چشمگیر خواهد بود .
شوکت گفت: در حال حاضر به مباحث «آگاهی بخشی» در رسانه ها کمتر پرداخته می شود و به نظر من رسانه ها باید به این سمت و سو در حرکت باشند و در این زمینه راه اندازی کمپین های حمایتی کارگران یکی از روش های بیان کردن اخبار و اطلاعات و آگاهی بخشی است .