تامین ۲۴ /اما اگر به هیچکدام از مشکلات گفتهشده دچار نبودید، ممکن است به خاطر رژیم گرفتن و خالی ماندن معده یا به دلیل مصرف دخانیات دچار بدبویی دهان شده باشید. گذشته از این، حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی، به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است که بوی بد دهان گاهی میتواند از بیماریهای دردسرسازی مثل نارسایی کلیه و اختلالات کبدی حکایت کند که در این صورت، باید مشکل را بیش از پیش جدی گرفت و هرچه سریعتر آن را درمان کرد.
درست است که برای رفع بدبویی دهان، نباید صورتمسئله را پاک کنید و چارهای جز درمان مشکل اصلی ندارید؛ اما تا زمانی که روند درمانتان تکمیل میشود، میتوانید راههای میانبری را برای خوشبو نگه داشتن دهانتان به کار ببندید. میتوانید با گیاهان معطری مثل میخک، هل، رازیانه، نعناع، بادرنجبویه، بابونه، زنجبیل یا چای سبز دمنوش ضد بدبویی دهان درست کنید و در طول روز بارها با چند قاشق ماست میل کنید تا دهانتان از بدبویی نجات پیدا کند.
اگر این دمنوشها مشکلتان را حل نکردند، سراغ گیاهانی بروید که به خوشبو شدن دهان کمک میکنند. جویدن گیاههایی مثل جعفری، کاهو، خیار و کرفس، به خوشبو شدن دهان کمک میکند و اگر باز هم موفق به حل مشکل نشدید، میتوانید روی مسواکتان کمی جوششیرین بریزید و دندانهایتان را با آن بشویید تا هم دندانهایتان سفید شوند و هم بوی بد دهانتان کم شود.
علاوه بر همه این راهها، میتوانید با گلاب یا سرکه دهانشویههای طبیعی بسازید و مخلوط یکی از این دو با آب را، دو تا سه بار در روز قرقره کنید تا دهانتان خوشبو شود. حجم این دو مایع نسبت به آبی که در لیوان میریزید، باید
یک به پنج باشد.