
آثار رکود برکارگاهها و نیروی کار
بیشترین تعطیلی در کارگاههای شیمیایی با یک هزار و ۹۸۳ واحد و پس از آن کارگاههای صنایع غذایی با غیرفعال شدن با یک هزار و ۵۴۲ کارگاه اتفاق افتاده است.
بیشترین تعطیلی در کارگاههای شیمیایی با یک هزار و ۹۸۳ واحد و پس از آن کارگاههای صنایع غذایی با غیرفعال شدن با یک هزار و ۵۴۲ کارگاه اتفاق افتاده است.
تامین ۲۴/ دولت در شرایطی پرداخت ۱۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات را برای هفت هزار بنگاه کوچک و متوسط پیشبینی کرده است که براساس اعلام سازمان صنایع کوچک و واحدهای صنعتی، در حال حاضر نزدیک به ۳۷ هزار واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی وجود دارد که از این میان، حدود پنج هزار واحد صنعتی که اشتغالی حدود ۹۷هزارنفری کار داشتهاند، غیرفعال هستند؛ به عبارت دیگر، ۹۷ هزار نیروی کار پس از سنگین شدن سایه رکود در اقتصاد بیکار شدند.
حال دولت با ۱۶ هزار میلیارد تومان میخواهد بنگاههای کوچک و متوسط را راهاندازی کند و موجبات اشتغال مجدد نیروی کار را فراهم آورد در حالی که تنها پنج هزار واحد تعطیل شده وجود دارد که با ارقام پیشبینی شده امکان راهاندازی مجدد آن فراهم نیست.بیشترین تعطیلی در کارگاههای شیمیایی با یک هزار و ۹۸۳ واحد بوده و پس از آن کارگاههای صنایع غذایی با غیرفعال شدن یک هزار و ۵۴۲ کارگاه بیشترین تعطیلی را داشته است. کارگاههای فلزی نیز یک هزار و ۵۴۱ تعطیلی داشتند و تعطیلی ۸۱۶ کارگاه کانی غیرفلزی رتبه بعدی را از آن خود کرده است. همچنین ۵۲۱ صنایع سلولوزی، ۴۳۴ صنایع نساجی، ۲۳۰ صنایع برق و الکترونیک و ۱۵۴ صنعت خدماتی و ۳۷کارگاه غیر در این مدت تعطیل شدهاند.
در این زمینه چندی پیش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته بود: تا پایان سال ٩٤ در کل کشور،مربوط به زمانها و دورههای مختلف، هفت هزار و ٨٥ واحد راکد در داخل شهرکها و نواحی صنعتی داشتهایم که از این تعداد، چهار هزار و ٩٧ واحد از مردادماه ٨٤ تا مرداد ٩٢ تعطیل شده است. اما از سال ٧٠ با حذف هشت سال دولت نهم و دهم، تا پایان سال ٩٤ در کل تقریبا دو هزار و ٩٨٨ واحد در این دورهها تعطیل شده است.
منبع : روزنامه اعتماد