تامین ۲۴/ ابراهیم بای سلامی، مدیرعامل هلدینگ گردشگری تامین اجتماعی(هگتا) در همایش سرمایه گذاری در صنعت گردشگری با رویکرد اقتصاد مقاومتی که با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور و مسعود سطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و همچنین با حضور نمایندگان ۱۷ کشور اروپایی، آسیایی و آفریقایی در حال برگزاری است، با مغتنم شمردن این همایش در جلب اعتماد سرمایه گذاران در صنعت گرشگردی گفت: گردشگری به عنوان بزرگترین پدیده اجتماعی جامعه مدرن، به تدریج در بستر یک صنعت فرابخشی به محور تحولات نظام اجتماعی در همه جوامع تبدیل شده و نقش عمده ای را در تعیین راهبردهای ملی و بین المللی پیدا می کند.
مدیرعامل هگتا با اشاره به کارکردهای اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی گردشگردی اظهار کرد: این کارکردها موجب شد در دولت توجه ویژه ای به سیاست گذاری و برنامه ریزی در این صنعت داشته باشند.
وی همچنین از درآمدزایی، اشتغال آفرینی، فقر زدایی، عدالت گستری، حفظ محیط زیست و پایداری منابع مادی و معنوی جوامع به عنوان سایر کارکارهای صنعت گردشگری نام برد.
بای سلامی افزود: جاذبه های طبیعی، فرهنگی، صنعتی و خدماتی، حمل و نقل و خدمات مسافری در ابعاد هوایی، زمینی، ریلی و دریایی، اقامت و هتل، و پذیرایی از مولفه های اصلی این صنعت به شمار می آیند.
مدیرعامل هگتا به مناسبت ارایه طرح صد هتل - صد کسب و کار با اشاره به اهمیت و ساخت اقامتگاه و هتل ها و ضرورت ایجاد و آغاز نهضت هتل سازی نوین در ایران کنونی گفت: تاریخچه ساخت هتل در ایران از قدمتی طولانی برخوردار است، به گونه ای که شاه عباس صفوی عزم ساخت ١٠٠٠ کاروانسرا داشته است .
وی افزود: در دهه ٥٠ شمسی نیز با آغاز فرآیند سفر و گردشگری به شیوه مدرن، دولت وقت برای ساخت ٢٠٠ واحد اقامتی ومیهمان پذیر در سراسر کشور به صورت زنجیره ای و آمایش سرزمین آغاز کرد و در حال حاضر بیش از ٦٤ واحد از آن اقامتگاه ها در شرکت سرمایه گذاری ایرانگردی و جهانگردی فعالیت می کنند.
وی مشکل کنونی توسعه صنعت گردشگری در ایران را کمبود هتل های مناسب عنوان کرد و گفت: بر اساس گزارش شورای رقابت پذیری سفر و گردشگری، ایران از لحاظ زیرساخت خدمات گردشگری وضعیت مطلوبی ندارد و در رتبه ١١٩ از میان ١٤١ کشور قرار گرفته است. از نظر شاخص تعداد اتاق هتل بر حسب هر 100 نفر ، رتبه ١١٣ را در میان ١٤١ کشور دارد. این در حالی است که در این شاخص، رتبه عربستان ٣٧ ، ترکیه ٦٣ ، امارات ٣٤ و مالزی ٤٧ است و در ایران ١٠٣٨ هتل وجود دارد که فقط ٣ درصد آنها، 4 و 5 ستاره هستند.
وی با تاکید بر بند ٥٠ سیاست های کلی برنامه ششم مبنی بر هدفگذاری افزایش ٥ برابری ایرانگردان خاجی تصریح کرد: کشور حداقل به ٤٠٠ هتل ٤ یا ٥ ستاره نیاز دارد و شرکت های خارجی در امر هتل سازی و هتلداری اعلام آمادگی کرده اند و پیش بینی شده است که ٢٧٠ هتل ٤ و ٥ ستاره در کشور ساخته شود. هم اکنون ١٢٤ هتل در حال ساخت است .
بای سلامی صد هتل صد کسب و کار را یک راهبرد برای توسعه صنعت گردشگری ایران و اقدام و عملی جدی برای افزایش ثروت و درآمد سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد و گفت: هگتا به عنوان بزرگترین هلدینگ گردشگری ایران می خواهد واسطه و کاتالیزور اصلی سرمایه گذاری داخلی و خارجی باشد .
وی افزود: این سازمان به عنوان بزرگترین بنگاه اقتصادی غیردولتی اما وابسته به سازمان تامین اجتماعی و تحت نظارت دولت می تواند اعتماد کارآفرینان را برانگیزد .
وی گفت: طرح صد هتل - صد کسب و کار امکان ایجاد زنجیره ای معتبر از هتل ها را در سطح 3 تا ٥ ستاره در سراسر کشور فراهم کرده است تا عرضه تورهای متنوع برای ایرانگردان داخلی و خارجی با ساماندهی و تورگردانی منظم میسر شود.
بای سلامی ارتقای هویت ایرانی - اسلامی را یکی دیگر از مزیت های طرح مورد نظر در کنار مزیت های اقتصادی خواند و گفت: این طرح اگرچه اهمیت بسیاری در ارتقای برند سازمان تامین اجتماعی دارد، اما بیشتر به منافع بیشتر مشارکت کنندگان در فرایند جهانی شدن اقتصاد و حفظ و ارتقای هویت ایرانی- اسلامی کمک می کند. به گونه ای که گردشگر با ورود به هتل ها تفاوت فضا و امتیاز حضور در ایران را از طریق مشاهده هنر فاخر ملی این سرزمین احساس می کند.
وی نقش هگتا را در این طرح شراکت، رهبری و کاتالیزوری عنوان کرد و گفت: مرحله نخست طرح موضوع و ارایه نامزدی ١٧٤ پروژه مشخص است که ٤٠ پروژه آن متعلق به سازمان تامین اجتماعی و هگتاست.
بای سلامی با اظهار خرسندی از برگزاری این همایش که می تواند در سطح کلان به جذب سرمایه گذاران و توسعه گردشگری داشته بینجامد، اظهار کرد: اگر محور عمده رویکرد اقتصاد مقاومتی را عدم اتکا به خارج و وابستگی به درآمدهای نفتی بدانیم، توسعه صنعت گردشگری به ویژه با رویکرد تامین فضای مناسب برای رونق گردشگری و ایرانگردی داخلی موجب جلوگیری از خروج ارز و ورود تعداد بیشتر و سازمان یافته تر گردشگران خارجی و توسعه صادرات با مشارکت مردم می شود.