دکتر علی ربیعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
تأمین ۲۴/ توسعه مفهومی گسترده و چندجانبه است که نسبت افراد یک جامعه به اقتصاد، فرهنگ، سیاست و همچنین نوع همکاری و حضور انسان ها در گروه های اجتماعی و رابطه شان با دولت را در بر می گیرد. بنابراین جامعه ای توسعه یافته خواهد بود که خانواده در آن کارکردهای اساسی خود را ایفا نماید.
به نظر می رسد امروز، هم از لحاظ بنیادهای فرهنگی و اجتماعی توسعه و هم در زیست معنوی با اشکالی از نارسائی مواجه هستیم. من فکر می کنم برای فهم روندهای اجتماعی و کژرفتاری عمومی در هر جامعه می توان خانواده های آن جامعه را مورد مطالعه قرار داد.
متاسفانه گونه های همسر گزینی، شکل خانواده، همراهی و تربیت کودکان، حتی شکل و نوع معماری آپارتمان ها و ساختمان ها خصوصا در شهرهای بزرگ، در شیوه زندگی تغییرات نگران کننده ای ایجاد کرده است. توسعه زمانی رخ می دهد که در نهاد خانواده بتوانیم به شیوه ای موثر برای تحول جامعه زندگی کنیم تا اجتماعی پویا، بانشاط، اخلاقی و سرزنده داشته باشیم.
امروزه، تغییراتی در نگرش ایرانیان رخ داده که در مسیر یک تب روشنفکری کاذب، سنت های شایسته کم رنگ شده است. شواهد مطالعاتی در حوزه های اجتماعی نشان می دهد در آسیا در کشوری مانند ژاپن که پایبند سنت های خانوادگی قدیمی است و یا حتی در کشور توسعه یافته ای همچون آمریکا، نهاد خانواده هنوز عامل انسجام اجتماعی، تحرک و پویایی و حتی عمل اخلاقی در جامعه است و به عنوان تقویت کننده اجتماع کارکرد مثبت و قابل قبولی دارد.
برای احیای جامعه باید به خانه و خانواده برگردیم و پیوندهای درون خانه را قوی تر کنیم تا به جامعه ای منسجم تر، با نشاط اخلاقی و غمخوار برسیم.
از منظر من، این برداشت از توسعه برای جامعه ایران امروز، مفهومی قابل قبول تر است.
در روز خانواده، برای همه خانواده ها، آرزوی شادی و خوشبختی دارم.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.