تامین ۲۴/ صبح امروز دومین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته موسوم به «ایران فارما» با حضور نور بخش، رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور؛ دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو؛ کبریایی زاده، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران؛ سفیر دانمارک و سفیر قبرس؛ معاونان سابق وزارت بهداشت؛ وزیر بهداشت کشور قبرس و استادان و پزشکان و رئیسان شرکت های دارویی کشور در مصلی امام خمینی (ره) افتتاح شد.
در این نمایشگاه، شرکت های دارویی تامین اجتماعی با در اختیار داشتن سه غرفه بزرگ در سه حوزه تامین مواد اولیه، تولید دارو و توزیع دارو، حضور دارند.
این نمایشگاه با هدف ارائه اطلاعات صادرات و واردات و معرفی ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری در زمینه دارو و صنایع وابسته در ایران، به مدت سه روز برگزار می شود و در آن ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی از کشورهای بلژیک، آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، سوئیس و همچنین کشورهای آسیایی از جمله هند، کره جنوبی و چین در حوزه های مختلف داروسازی حضور دارند.
فرصت ارائه توانمندی صنعت داروسازی به جامعه جهانی
رئیس هیات مدیره سازمان تأمین اجتماعی در مراسم افتتاحیه «ایران فارما» گفت: صنعت داروسازی امروز فرصت دارد خود را به جامعه ایرانی و جامعه جهانی معرفی کند.
به گزارش تامین ۲۴، عباس کبریایی زاده در مراسم گشایش دومین نمایشگاه دارو و صنایع وابسته، گفت: اکثر شرکتها در نمایشگاه اجازه حضور یافتند که در ارتباط با توسعه فناوری و انتقال دانش به داخل کشور نقش داشتند و امسال تعداد شرکتها به دو برابر افزایش یافت.
کبریایی زاده گفت: جهاد داروسازان در زمان جنگ و بحرانها باعث شد در صنعت داروسازی به کمترین مشکل بر بخوریم. در زمان تحریمها نیز با مشکل مواجه نشدیم. پس ادعا میکنیم که این صنعت مصداق عملی اقتصاد مقاومتی است و ۹۸.۹ درصد از نیاز دارویی کشور را به صورت کمی در داخل کشور تولید میکند.
وی گفت: ایران فارما کار خود را از دو سال پیش شروع کرد و امروز شاهد دومین برگزاری آن هستیم. صنعت داروسازی ما به عنوان صنعت مستقل این نمایشگاه را برگزار کرد.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی افزود: هیات اجرایی شکل گرفت و در تدوین نقشه راه استراتژی را دنبال کرد که از حالت برگزاری صفر خارج شد و نمایشگاه را به عنوان یک رخداد دیدیم که صنعت داروسازی قابلیتهای خود را در آن نشان میدهد. شرکتهایی در این نمایشگاه حضور یافتند که به نوعی منجر به توسعه داروسازی در کشور شدند. در این نمایشگاه شرکتهای زیادی متقاضی شدند و همچنین شرکتهای نرمافزاری هم مشارکت جدی دارند.
وی گفت: شرکتهای خارجی را تشویق کردیم که به نوعی مشارکت در توسعه صنعت داروسازی را داشته باشند و نتیجه اینکه نمایشگاه دوم با حضور ۴۰۰ شرکت در حال برگزاری است.
رئیس هیات مدیره سازمان تأمین اجتماعی گفت: حضور ۳۰۰ شرکت داروسازی ایرانی و بیش از ۹۰ شرکت خارجی در نمایشگاه را شاهد هستیم. ما به شرکتهای خارجی اجازه حضور دادیم که در ارتباط با توسعه فناوری و انتقال دانش به داخل کشور نقش داشتند.
کبریایی زاده گفت: صنعت داروسازی امروز فرصت دارد خود را به جامعه ایرانی و جامعه جهانی نشان دهد، ما این فرصت را یک رخداد دیدیم و سعی کردیم نمایشگاه را با حوزههایی همراه کنیم که به توسعه داروسازی کمک میکنند، به همین دلیل از انجمنهای علمی درخواست کردهایم که اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی کنند.
وی همچنین از برگزاری 300 کارگاه آموزشی در حوزههای نوآوری دارویی و غیره توسط انجمنهای علمی در ایران فارمای ۲ خبر داد.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی افزود: رخداد دیگر این نمایشگاه برگزاری همزمان نمایشگاه کتاب است. زیرا مخاطب خود را فقط صنعتگران ندیدیم بلکه به دانشجویان و مراکز تحقیقاتی توجه کرده و برای دانشجویان داروسازی امکاناتی را فراهم آوردیم که با بازدید از این نمایشگاه با فضا و حوزههای مدرن داروسازی از طریق کتاب آشنا شوند.
تسخیر بازارهای منطقه، هدف نخست صنعت داروسازی کشور
رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو نیز در مراسم افتتاحیه «ایران فارما» گفت: در حوزه صادرات صنعت دارو پیشرفت زیادی داشتیم اما باید این را به ۵ برابر برسانیم تا بتوانیم به تراز مثبت این حوزه دست یابیم.
به گزارش تامین ۲۴، دیناروند در مراسم گشایش دومین نمایشگاه دارو و صنایع وابسته، با اشاره به سابقه ۸۰ ساله ساخت دارو در کشور گفت: امروزه وضعیت ما مطلوب است. هم اکنون تمام خطوط دارویی را صاحب هستیم و هیچ بخشی از داروسازی نیست که خط تولید آن را نداشته باشیم. ۱۶۰ شرکت تولیدی داریم که از امکانات تولیدی داخل به عنوان زیرساخت استفاده میکنیم.
وی افزود: سهم صنعت داروسازی ایران هر ساله در داخل و بازار صادرات ایران در حال توسعه است و نه فقط داروهای اساسی بلکه داروهای بیماران خاص، بیوتکنولوژی و همه داروهایی که به صنعتهای بزرگ داروسازی اختصاص دارد را تولید میکنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: اعتقاد دارم این صنعت از مرزهای ایران فراتر خواهد رفت، زیرا از نظر علمی جایگاه خوبی داریم و ۵۰ درصد دانشمندان یک درصد علوم پزشکی ایران در حوزه داروسازی هستند و این نشان از جایگاه علمی ما دارد که امید داریم این ظرفیت علمی به حوزه داروسازی و تولید وارد شود.
وی با تاکید بر این مطلب که هدف اول صنعت داروسازی ما تسخیر بازار منطقه است، گفت: پیشرفت زیادی در حوزه صادرات داشتیم اما باید این را به ۵ برابر برسانیم تا بتوانیم به تراز مثبت دست پیدا کنیم.
دیناروند گفت: اطمینان دارم راه آینده صنعت داروسازی حضور در بازار بینالملل است و رشد این صنعت باعث اطمینان بیشتر مردم و جامعه پزشکی میشود و تا زمانی که این اعتماد به داروی ایرانی به ایدهآل نرسد ما همچنان چالش خواهیم داشت.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: برای مبارزه با قاچاق باید تولید داروهای معتبر در صنعت داخلی را داشته باشیم و امیدوارکننده است که استقبال برای سرمایهگذاری در صنعت داروسازی ایران بعد از پسابرجام به شدت افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، این نمایشگاه با هدف ارائه اطلاعات صادرات و واردات و معرفی ظرفیت ها و فرصت های سرمایه گذاری در زمینه دارو و صنایع وابسته در ایران به مدت سه روز برگزار می شود و در آن ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی از کشورهای بلژیک، آلمان، انگلیس، ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، سوئیس و همچنین کشورهای آسیایی از جمله هند، کره جنوبی و چین در حوزه های مختلف داروسازی حضور دارند.
ایجاد تسهیلات و خدمات قراردادی برای شرکت های حاضر در نمایشگاه، بازدید مسئولان، سفرای کشورهای خارجی، نمایندگان اتاق های بازرگانی و دفاتر همکاری، صاحبان صنایع، متخصصان، دانش آموختگان و دانشجویان، بازدید از هیات های تجاری و معرفی فرصت های سرمایه گذاری در صنعت داروسازی، از مهمترین برنامه های این نمایشگاه است.
همچنین معرفی آخرین دستاوردها و نوآوری های صنعت داروسازی ایران، ایجاد ارتباط با مراکز تحقیقاتی و پژوهشی بین المللی، برگزاری پانل های تخصصی، کارگاه های آموزشی، ارائه مورد کاوی ها و برگزاری اولین نمایشگاه کتاب های تخصصی علوم دارویی و پزشکی- دانشگاهی، از دیگر برنامه های این نمایشگاه قلمداد می شود.
دومین نمایشگاه بین المللی دارو، صنایع و تجهیزات وابسته ایران با ۱۵ هزار مترمربع فضای نمایشگاهی، از بزرگترین گردهمایی صنعت داروسازی در ایران و غرب آسیا (خاورمیانه) است که فرصتی مناسب برای متخصصان، صاحبان صنایع و بازرگانان به منظور گسترش تعاملات تجاری و تبادل فناوری فراهم کرده است.