تامین ۲۴/ ۱۸خرداد، سال 94 آغازگر حرکتی نوین و گامی جدید برای توسعه زیرساخت های سلامت در ایران بود، وزارت بهداشت از مدت ها قبل از کمبود 100 هزار تخت بیمارستانی در کشور سخن می گفت، اما با ورود ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و فقط با امضای یک تفاهمنامه همکاری، زمینه ساخت 1100تخت بیمارستانی در 10 شهر کشور فراهم شد و این آغازگر فصل نوینی برای رفع کمبود تختهای بیمارستانی در کشور بود.
به گزارش ایرنا، اکنون با گذشت یک سال و سه ماه از آن تفاهمنامه، محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام که امروز(20 شهریور) برای امضای دومین تفاهمنامه همکاری به وزارت بهداشت آمده است از ساخت و تحویل دو بیمارستان از این مجموعه به وزارت بهداشت خبر داد.
او گفت: دو بیمارستان دیگر نیز تا دو هفته دیگر به وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی تحویل می شود و در مجموع تا آخر امسال 9 بیمارستان از تعهد سال گذشته به وزارت بهداشت به بهره برداری می رسد.
این بیمارستان ها در شهرستان های بانه، مینودشت، فردوس، درگز، نی ریز، بهار، قرچک، میانه و گرمسار در استان های کردستان، گلستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، فارس، همدان، تهران، آذربایجان شرقی و سمنان ساخته می شوند.
تاکنون ساخت دو بیمارستان 164 تختخوابی گرمسار و 155 تختخوابی حضرت فاطمه الزهرا(س) مینودشت توسط بنیاد برکت در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) به پایان رسیده و برای بهره برداری در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است.
بنیاد برکت از آذر 1386 در زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای خدمت رسانی و محرومیت زدایی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور، اقدامات گسترده ای را در زمینه توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی، توسعه زیرساخت ها و فضاهای آموزشی و ارتقای سلامت جامعه انجام داده است.
محمد مخبر، رئیس ستاد اجرای فرمان حضرت امام(ره) برای دومین بار در عمر دولت یازدهم به ساختمان وزارت بهداشت آمد تا دومین تفاهمنامه همکاری را این بار برای ساخت 88 مرکز جامع سلامت و مراکز بهداشتی-درمانی در استان سیستان و بلوچستان و دو مرکز فوق تخصصی درمان سرطان در تهران امضا کند.
مخبر گفت: برای ساخت این پروژه ها 68 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است اما این همه پروژه های سلامت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) نیست و کل این طرح با اعتباری بالغ بر دو هزار میلیارد تومان در سراسر کشور در حال ساخت است.
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از طریق بنیاد برکت پیش از این، ساخت 35 مرکز و خانه بهداشت را به انجام رسانده است و با در نظر گرفتن ساخت 95 مرکز جامع بهداشت و درمان، تعداد مراکز بهداشت و درمان به 130 مرکز و مناطق روستایی تحت پوشش به 520 روستا می رسد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در دومین مراسم امضای تفاهمنامه با وزارت بهداشت از حل بین 30 تا 100 درصد همه مشکلات چهارهزار روستای کشور و اجرای پروژه های بزرگ اقتصادی در مناطق محروم، از جمله پروژه استخراج نفت در هورالهویزه در نقطه صفر مرزی،( با دو هزار شغل جدید) یا پروژه پالایشگاه جاسک یا نیروگاه خواف خبر داد که در مجموع با اجرای این پروژه های بزرگ به طور مستقیم و غیر مستقیم 400 هزار شغل ایجاد شده است.
او گفت: اولویت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام؛ رفع محرومیت در مناطق محروم است و هیچ خدمتی ارائه نمی کند، مگر اینکه مخاطب آن یا منطقه آن محروم باشد.
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برای ورود به عرصه جهاد سلامت و اقتصاد مقامتی به ارائه خدمات بهداشتی-درمانی به محرومان بسنده نکرده بلکه وارد حضور پیشرفته ترین تکنولوژی های سلامت از جمله تولید داروهای Hi-tech و عرصه نوین تله مدیسین یا پزشکی از راه دور شده است.
یه گفته مخبر، شهرک دارویی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در منطقه کردان استان البرز تاسیس شده است و با زیرساختهای پیشرفته ای که ایجاد کرده است، شرکتهای بزرگ داروسازی اروپایی برای سرمایه گذاری و تولید مشترک دارو با برندهای بین المللی وارد این شهرک شده اند.
سید حسن هاشمی،وزیر بهداشت نیز نه تنها اقدمات ستاد اجرای فرمان حضرت امام برای محرومیت زدایی و رفع کمبودهای زیرساخت های سلامت به خصوص ایجاد تختهای بیمارستانهای جدید را ستود بلکه صراحتا اعلام کرد که این ستاد زیرساختهایی برای تولید داروهای با تکنولوژی بالا، کمیاب و گرانقیمت را فراهم کرده است که در کل جهان اسلام بی نظیر است.
وزیر بهداشت گفت: این زیرساختها موجب ورود شرکتهای معتبر داروسازی دنیا برای ساخت مشترک دارو شده است به طوری که تا دو سال آینده با بهره برداری از این زیرساختها ایران وارد میدان بزرگ صادرات دارو در منطقه و کشورهای اسلامی می شود و این جهش بزرگ برای کشور محسوب می شود.
محمد مخبر در حاشیه امضای این تفاهمنامه در پاسخ به خبرنگار ایرنا نیز گریزی به طرح جدید تله مدیسین یا خدمات پزشکی از راه دور زد و گفت: این طرح به طور آزمایشی در چهار شهر از جمله پاوه، زهک و کری بر شروع شده است و با تکمیل آن، گام بلندی برای ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی پزشکی در مناطق محروم از راه دور برداشته می شود.