
تجمیع یا عدم تجمیع بیمهها مشکلی را حل نمیکند
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ساختار بیمهها باید اصلاح شود، گفت: باید با اختصاص منابع پایدار به بیمهها، مشکلات حوزه بهداشت و درمان را حل کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه ساختار بیمهها باید اصلاح شود، گفت: باید با اختصاص منابع پایدار به بیمهها، مشکلات حوزه بهداشت و درمان را حل کرد.
تأمین۲۴/ همایون یوسفی، با اشاره به اینکه تجمیع یا عدم تجمیع بیمهها از موضوع های روز حوزه بهداشت و درمان است، گفت: در حال حاضر اینکه کدام مدل و روش به نفع حوزه بهداشت و سلامت است، مشخص نیست. در کشورهای مختلف، بیمهها به صورتهای گوناگون متمرکز یا پراکنده اداره میشود، بنابراین برای اجرایی کردن تجمیع بیمهها در گام نخست باید شرایط بهداشت و درمان کشور را بررسی کرد.
به گزارش خانه ملت، نماینده اهواز در مجلس با بیان اینکه تجمیع یا عدم تجمیع بیمهها مشکلی را از حوزه بهداشت و سلامت حل نمیکند، افزود: در حال حاضر ساختار بیمهها ضعیف است، از این رو با ساختار قوی در بیمهها میتوان انتظار داشت که اقدامات قابل قبول در عرصه درمان و بهداشت صورت گیرد. البته قدرتمندی بیمهها نیز در شرایط اقتدار ساختارهای اقتصادی و اجتماعی میسر است، بنابراین به نظر میرسد که فاصله بسیاری وجود دارد تا زمانی که بتوان انتظار داشت بیمهها بار درمانی کشور را به دوش کشند.
وی با تاکید بر اینکه ساختار بیمهها باید اصلاح شود، تصریح کرد: باید به گونهای منابع پایدار برای بیمهها در نظر گرفته شود. البته طبق تجارب گذشته در شرایطی که مسئول خرج و هزینهها در یک جا قرار گیرد، به طور حتم نتیجه قابل قبولی کسب نمیکند، بنابراین به نظر میرسد که خارج از حوزه وزارت بهداشت، سازمانی باید بر هزینهکرد پول بیمهها نظارت کند. این نماینده مجلس با اشاره به اینکه بزرگ بودن ساختار بیمهها قدرت نظارت بر عملکرد آنها را کاهش میدهد، گفت: در دنیا شرکتهای بیمهای کوچکی فعالیت میکنند که تعداد کمی از مردم تحت پوشش این شرکتها قرار دارند، بنابراین به طور دقیق همه هزینهکرد درمانی خانوادهها را بررسی میکنند.
از این رو، قبل از اجرای هر قانون یا مصوبهای باید به این موارد توجه بسیاری داشت، نه اینکه ساختار معیوب فعلی را به وزارتخانه دیگری منتقل کرد. یوسفی با بیان اینکه ادغام سازمانها در هر حوزهای نتیجهبخش نخواهد بود، گفت: در حال حاضر باید بیشتر در خصوص اصلاح ساختارهای بیمهای اقدام کرد، بنابراین با گسترش ساختارها و دستگاههای دولتی، نظارتها کاهش پیدا میکند. البته ساختار هزینهکرد و نظارتی باید جدا باشند، یعنی مدل فعلی قابل قبول است.
وی گفت: در برنامه ششم هیچ دستورالعملی برای اصلاح ساختار بیمهها صورت نگرفته است. این درحالی است که بیشتر مباحث درخصوص تجمیع و عدم تجمیع بیمههاست که این موضوع حلکننده مشکلات نیست، اما اگر بتوان منابع پایداری را برای بیمه تامین کرد به طور حتم بیمهها قدرتمند میشوند. بنابراین در این شرایط تجمیع یا عدم تجمیع بیمهها تفاوتی ندارد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره چگونگی پایداری منابع بیمهها، افزود: تحقق منابع از محل ۱۰درصد هدفمندی یارانهها بسیار سخت و این پول جزو منابع ناپایدار است. البته یک درصد ارزش افزوده از ثبات بیشتری برخوردار است اما این پول هم گاهی ممکن است که محقق نشود، اما منابع دیگری هم وجود دارد که یکی از آنها حجم بسیار پولی است که در حوزه دارو و تجهیزات در گردش است. بنابراین به جای تحمیل فشار به دولت اگر درصدی از این پول در حوزه دارو و تجهیزات، به بیمهها تعلق گیرد، شاید کمی مشکلات درمانی کاهش پیدا کند.