تامین 24 / بر اساس مطالب مطرح شده در سمیناری که امروز در شهر کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان برگزارش شد، حاکی از محروم بودن حدود یک میلیون و 800 هزار کودک از رفتن به مدرسه، فقط در این ایالت است.
برخی مناطق محروم ایالت های دیگر پاکستان هم تقریبا وضعیت مشابهی دارند.
رحیم زیارت والا، وزیر آموزش و پرورش دولت ایالتی بلوچستان در سمینار امروز در کویته، ضمن ابراز نگرانی از روند رو به رشد محرومیت کودکان از رفتن به مدرسه، گفت: 60 درصد دانش آموزان این ایالت پیش از آنکه به مقطع دبیرستان برسند، ترک تحصیل می کنند و 45 درصد هم پیش از تکمیل کردن دوره دبیرستان، مدرسه را ترک می کنند.
به گزارش ایرنا ، بیش از پنج هزار مدرسه در مناطق ایالت بلوچستان به صورت تک کلاسه هستند و تنها با یک معلم اداره می شوند. این مدارس از ابتدایی ترین امکانات هم مثل آب آشامدنی و سرویس بهداشتی محروم هستند.
افزایش میزان ترک تحصیل در مدارس پاکستان، زنگ خطر برای نسل آینده
آمار و ارقام نشان می دهد از هرچهار کودک پاکستانی که وارد مدرسه می شوند، تنها یک نفر از آنها مدرسه را تا پایه دهم ( آخرین سال دبیرستان)ادامه می دهد؛ رقمی که می تواند گویای یک فاجعه فرهنگی، ضعف جدی برای نظام آموزش و پرورش و زنگ خطر برای نسل آینده این کشور باشد.
سازمان 'الف اعلان'، یک سازمان پاکستانی مردم نهاد فعال در امور مربوط به آموزش و پروش، اخیرا در گزارشی اعلام کرده است: در سال تحصیلی 2002-2003، بیش از دو میلیون و 830 هزار کودک پاکستان وارد مدارس در سراسر این کشور شدند اما 10 سال بعد، یعنی در سال تحصیلی 2011-2012 تنها حدود 718 هزار نفر از آنان (حدود یک چهارم) توانستند مدرسه را تا کلاس دهم ادامه دهند.
گزارش سازمان 'الف اعلان' همچنین نشان می دهد که تقریبا نیمی از کودکان پاکستانی قبل از رسیدن به پایه پنجم، ترک تحصیل می کنند.
براساس این گزارش، دختران در مناطقی از پاکستان به خاطر اینکه مجبورند در انجام کارهای خانه کمک کنند، دیگر نمی توانند به مدرسه بروند؛ خانه هایی که معمولا اعضای یک خانواده پرجمعیت را در خود جای می دهد و رسیدگی به کارهای چنین خانواده هایی به تنهایی از دست مادر خانواده ساخته نیست.
پسران هم در بسیاری از مناطق پاکستان به ویژه مناطق محروم، جذابیتی در رفتن به مدرسه نمی بینند و ترجیح می دهند کمک خرج خانواده باشند.
پاکستان و 13 میلیون کودک کار
سازمان ملی حقوق کودکان پاکستان در تازه ترین آمار رسمی، تعداد کودکان کار در این کشور 190 میلیون نفری را حدود 13 میلیون نفر اعلام کرد.
گزارش این سازمان ملی پاکستان حاکی است که تعداد زیادی از کودکان ، بخش عمده ای از نیروی کار در این کشور را تشکیل می دهند.
این نهاد ملی پاکستان در گزارش خود اعلام کرده است که محروم شدن کودکان از حق تحصیل به عنوان یکی از اساسی ترین حقوق آنها، آنان را در معرض تهدیدها و خطرهای جدی قرار می دهد و می تواند منجر به ترویج خشونت و سایر آسیب های فرهنگی، روانی و اجتماعی برای جامعه شود.
در همین حال، سازمان بین المللی کار در گزارش جدید خود اعلام کرده است که 168 میلیون نفر کودک د رسراسر جهان کار می کنند که 44 درصد از آنها در رده سنی بین 5 تا 11 سال هستند.
با توجه به آمار و ارقام اعلام شده از سوی سازمان بین المللی کار در باره تعداد کودکان کار در سراسر جهان، حدود هفت و نیم درصد از این رقم را کودکان کار در پاکستان تشکیل می دهند.
سازمان بین الملل کار در گزارش سال 2016 خود اعلام کرده است که کودکان در سراسر جهان مورد سوءاستفاده قرار می گیرند، از ورود به مدرسه محروم هستند و وادار به انجام کارهایی می شوند که رشد طبیعی و سلامت آنها را به خطر می اندازد.