
بیمههای اجتماعی؛ محور جدال کلینتون و ترامپ
در مدت کوتاه باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رقابت دو کاندیدای احزاب جمهوریخواه و دمکرات جدیتر شده است.
در مدت کوتاه باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، رقابت دو کاندیدای احزاب جمهوریخواه و دمکرات جدیتر شده است.
تأمین ۲۴/ از آنجایی که شرایط بیمه درمان در آمریکا در مقایسه با دیگر کشورهای پیشرفته و ثروتمند چندان مطلوب نیست، نقشه راه هریک از کاندیداها در مورد بیمه درمان و امور مربوط به سلامت جامعه برای رایدهندگان اهمیت زیادی دارد.
درواقع شعار «اوباماکر»، که مبتنی بر در نظر گرفتن پوشش بیمه درمان برای تمامی شهروندان بود، نقش مهمی در به قدرت رسیدن باراک اوباما داشت. اکنون در حالی که این شعار هنوز آنگونه که انتظار میرفت به واقعیت تبدیل نشده است، رایدهندگان آمریکایی در انتظارند ببینند دو کاندیدای ریاست جمهوری چه برنامههایی در این زمینه دارند. به بیان دیگر، تحلیلگران بر این باورند که قانون بیمه درمانی که باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، در زمان رقابتهای انتخاباتی ارائه و بر اجرایی آن پافشاری کرد، یکی از مهمترین عواملی است که باعث شد او به کاخ سفید راه یابد و حتی کرسی خود را در دور دوم انتخابات حفظ کند.
به باور آنان، هیلاری کلینتون، کاندیدای حزب دمکرات، نیز بهخوبی میداند که موضوع بیمه و بیمه درمان برای شهروندان آمریکایی بسیار حائز اهمیت است و او میتواند با این تغییر بر میزان محبوبیت خود بیفزاید. در مقابل گروهی دیگر از تحلیلگران نظر دیگری دارند و برنامههای دونالد ترامپ، کاندیدای حزب جمهوریخواه، را در مورد بیمه درمان موثرتر میدانند. به گزارش رویترز، کلینتون وعده داده است که قانون «بیمههای درمانی ارزانقیمت» را گسترش دهد تا 20 میلیون آمریکایی در پوشش این بیمه قرار گیرند. وی همچنین از بیمهگذاری افراد بالای 55 سال برای بیمههای درمانی پشتیبانی خواهد کرد. هزینهای که خانوادههای آمریکایی برای داروهای نیازمند نسخه پزشک پرداخت میکنند، در سال 2013 میلادی 5/2 درصد و در سال 2014 میلادی 6/12 درصد افزایش یافته است، اما کلینتون بیآنکه راهحلی برای این مشکل ارائه کند، در طرحهایش نوشته است که «ما باید برای خانوادههای سختکوش و سالمندان، داروهای ارزانقیمتتری مطالبه کنیم.» همچنین افزایش دسترسی به «درمان کمهزینه بدون توجه به وضعیت مهاجرتی خانوادهها» از دیگر وعدههای تبلیغاتی کلینتون است.
این نامزد دموکرات قول داده است که «امکانات ارزانقیمتی برای پیشگیری از بارداری و امکانات قانونی برای سقطجنین» در اختیار همه زنان آمریکایی بگذارد. دو برابر کردن هزینههای دولت در مراکز خدمات بهداشتی و حمایت از طرح باراک اوباما برای سه برابر کردن «سپاه بهداشت ملی» از دیگر طرحهای بهداشتی و درمانی کلینتون است. او همچنین وعده داده است که درمانگاههای روستایی را توسعه دهد. هیلاری کلینتون در یادداشتی مینویسد: «دسترسی همه مردم به بیمه درمانی یکی از آرزوهای من است. به لطف بیمه درمانی اوباما، 18 میلیون آمریکایی هماکنون تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفتهاند. میلیونها آمریکایی از مزایای مراقبت پیشگیرانه استفاده میکنند. آمریکاییها در حالی که میدانند دیگر هیچوقت به خاطر پیششرطها به مشکل دچار نمیشوند، با خیال راحتتری بستری میشوند.»
این در شرایطی است که ترامپ سیاستهای اوباما ازجمله سیاست او در بخش بیمه و درمان را فاجعهآمیز توصیف میکند و این به معنای عدم موافقت او با طرحهایی نظیر اوباما کر است. این میلیاردر آمریکایی میگوید میخواهد طرح خود را جایگزین اوباماکر کند و چنانچه رئیسجمهور شود، با بیمارستانها قراردادی امضا میکند تا هزینه درمان 25 درصد جمعیت فقیر آمریکا را تقبل کنند. این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بر این باور است که تنها از این طریق میتوان مبالغ زیادی را صرفهجویی کرد. طبق برنامه درمانی او، باقی شهروندان آمریکا نیز برای خریداری بیمهنامه درمان مشمول طرح خصوصی خواهند شد که طبق آن میتوانند با شرکتهای بیمه مستقیما وارد گفتوگو شوند تا بیمهنامهای با قیمت ارزان و جامعتر از بیمهنامههای کنونی دریافت کنند.
منبع: هفته نامه آتیه نو