تامین 24 / 89 سال پیش در چنین روزی در سال 1306، اصغر بیچاره ـ عکاس، بازیگر و کارگردان ایرانی ـ متولد شد. اصغر بیچاره در بیست و دوم خرداد 1306 در تهران به دنیا آمد. او از 11 سالگی به عنوان کارگر ساده، در عکاسی به کار مشغول شد. پس از چند سال، در لالهزار تهران مغازهای باز کرد که به زودی تبدیل به پاتوق هنرمندان و نویسندگان معروف آن زمان شد. بیچاره، نخستین بار با گرفتن کپی از تمام عکسهای فیلم دختر لُر برای عبدالحسین سپنتا، فیلمنامهنویس و کارگردان این فیلم، رسماً وارد دنیای هنر شد. وی به دنبال آشنایی با تئاتر، افزون بر عکاسی از نمایشها، گاهی در بعضی از آنها هم به بازی میپرداخت. چند سال بعد با گروه دوبلهی مرتضی حنانه و حسین سرشار در ایتالیا همکاری کرد. اصغر بیچاره در نمایشگاههای مختلف عکس و عکاسی در ایران و دیگر کشورهای جهان حضور داشته است. او بزرگترین آرشیو عکس سینما و تئاتر را در خانهی خود گردآورده است. او در موزهی شخصیاش دوربینهایی از قدیمیترین عکاسان ایران مانند ماشاءالله خان عکاسباشی را نگهداری میکند. وی سابقهی بازی در بیش از 20 فیلم را نیز در کارنامهی خود دارد. اصغر بیچاره ـ قدیمیترین عکاس سینمای ایران و بزرگترین آرشیودار عکس ایران ـ امروز 89 ساله شد.
26 سال پیش در چنین روزی در سال 1369، آیتالله شیخ علی مشکات رحلت کرد. آیتالله شیخ علی مشکات سِدِهی اصفهانی، در حدود سال 1280 در روستای خوزان اصفهان به دنیا آمد. پس از فراگیری مقدمات و سطوح در حوزهی علمیهی اصفهان، به شهر مقدس قم رفت و از محضر حضرات آیات شیخ عبدالکریم حائری یزدی، سید محمد حجت کوهکمرهای و سید محمدتقی خوانساری بهره برد. آیتالله مشکات سپس راهی نجف اشرف شد و پس از بهرهگیری از آموزشهای آیات عظام سید ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی و شیخ محمدحسین غروی اصفهانی، خود عهدهدار تدریس فقه و اصول گردید. سپس به اصفهان بازگشت و در مدرسهی چهارباغ و صدر به تدریس سطوح عالی پرداخت. حاشیه بر کفایَهُالاصول و تقریرات دروس حضرات آیات حائری یزدی، آقا ضیاءالدین عراقی و سید ابوالحسن اصفهانی از جمله آثار علمی ایشان است. آیتالله علی مشکات در بیست و دوم خرداد 1369 دار فانی را وداع گفت.
21 سال پیش در چنین روزی در سال 1374، آیتالله حاج میرزا کاظم دینوری به دیار باقی شتافت. آیتالله حاج میرزا کاظم دینوری در سال 1281 در خاندانی که همگی از علمای مبارز و مراجع تبریز و از علمای بزرگ آذربایجان بودند، به دنیا آمد. پس از فراگیری مقدمات علوم، به نجف اشرف رفت و از محضر آیات عظام سید ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاءالدین عراقی، میرزای نائینی و محمدحسین غروی اصفهانی بهرهها برد و به مدارج بالای علمی دست یافت. آیتالله دینوری سپس به ایران بازگشت و به اقامهی نماز جماعت و تدریس و ترویج دین مشغول شد. از آثار ایشان تقریرات درس فقه و اصول استادان خود و نیز رسالهی توضیحالمسائل است. آیتالله حاج میرزا کاظم دینوری پس از عمری تلاش در راه اِعلای کلمهی توحید، در بیست و دوم خرداد 1374 در 93 سالگی بدرود زندگی گفت.
17 سال پیش در چنین روزی در سال 1378، آیتالله مجدُالدین محلاتی رحلت کرد. آیتالله شیخ مجدالدین محلاتی در سال 1305 در نجف اشرف به دنیا آمد. در کودکی به همراه پدر به شیراز رفت و پس از فراگیری ادبیات و سطوح اولیه نزد وی و همزمان تحصیل علوم جدید و رسیدن به درجهی کارشناسی در شتهی حقوق، در سال 1325 وارد حوزهی علمیهی قم شد. آیتالله محلاتی در شهر مقدس قم از محضر درس حضرات آیات: سید حسین بروجردی، سید محمد محقق داماد، محمدعلی اراکی، امام خمینی و علامه طباطبایی رحمهالله علیهم استفاده کرد و در شمار فضلای مشهور حوزه درآمد. آیتالله محلاتی به همراه عدهای از فاضلان حوزه، مجلهی دینی مکتبالسلام را بنیان گذاشت و مقالاتی در حقوق اسلامی و تطبیق آن با حقوق ملل نگاشت. ایشان بارها به کشورهای اروپایی و آمریکا سفر کرد و با بیان شیوا و منطق زیبایش، مردم را با مبانی اسلام آشنا ساخت و آثار خیری از خود به یادگار گذاشت. آیتالله شیخ مجدالدین محلاتی پس از 73 سال زندگی پربرکت، در بیست و دوم خرداد 1378 بدرود زندگی گفت و پس از تشییعی باشکوه در مدرسهی ولی عصر (عج) ـ که از یادگارهای وی در شیراز بود ـ به خاک سپرده شد.
108 سال پیش در چنین روزی در سال 1287: شهر تبریز برای حفظ انقلاب مشروطه به جوش و خروش افتاد و مجاهدان مسلح از هر سو به سمت این شهر به حرکت درآمدند.
69 سال پیش در چنین روزی در سال 1326: سید جعفر پیشهوری ـ رهبر حزب دمکرات آذربایجان در دههی بیست خورشیدی ـ به طرز اسرارآمیزی در باکو در تصادف اتومبیل کشته شد.
68 سال پیش در چنین روزی در سال 1327: مأموریت نورمن شوارتسکف ـ رئیس هیأت نظامی آمریکا در ژاندارمری ایران ـ به پایان رسید.
45 سال پیش در چنین روزی در سال 1350: عدهی زیادی از دانشجویان و ایرانیان مقیم آمریکا علیه حکومت پهلوی تظاهرات کردند.
37 سال پیش در چنین روزی در سال 1358: همزمان با ورود شاه مخلوع به مکزیک، سفیر جمهوری اسلامی ایران پایتخت این کشور را ترک کرد.