رونمایی از مشوق های تامین اجتماعی برای کارفرمایان خوش حساب
رونمایی از مشوق های تامین اجتماعی برای کارفرمایان خوش حساب
دکتر سید تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از دو مصوبه در خصوص بخشودگی جرائم بیمه ای کارفرمایان خوش حساب، افزایش 14 درصدی حقوق مستمری بگیران و از کارافتادگان سازمان و نیز تشکیل شورایی در سازمان برای تحقق اقتصاد مقاومتی خبر داد.
تأمین ??/ نوربخش امروز 17 خرداد 1395 در نشستی خبری با اشاره به دو مصوبه مهم هیات وزیران در جلسه شب گذشته، گفت: یک مصوبه مربوط به بخشودگی جرایم کارفرمایان خوشحساب و مصوبه دیگر، افزایش حقوق مستمری بگیران سازمان بود.
وی در خصوص مصوبه بخشودگی جرایم کارفرمایان خوشحساب گفت: به دلیل تحریمهای ظالمانه، کارگاههای تولیدی ما در سالهای اخیر با مشکلات نقدینگی روبهرو بودند و بدهیهایی داشتند که ما قوانین را برای آن اجرا کردیم. اکنون مشکلاتی درباره رونق مجدد این کارگاهها وجود دارد و برای حل این مشکلات از سوی دولت تصمیماتی گرفته شد و در جلسه اخیر هیات وزیران به تصویب رسید.
به گزارش تامین 24، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: در واقع هیات وزیران در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی و بهبود فضای کسب و کار و حمایت از تولید ملی با پیشنهاد وزارت رفاه و به استناد ماده 13 «قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور و تقویت آنها در امر صادرات و اصلاح ماده 104 قانون مالیاتهای مستقیم» آییننامه اجرایی ماده یاد شده را تصویب کرد.
نوربخش با بیان اینکه بر این اساس کارفرمایان خوشحساب سازمان با توجه به شرایطی که در قانون آمده، مشمول بخشودگی جرایم، تقسیط جرایم و حتی خرید دیون خواهند شد، گفت: برای نخستین بار است که برای کارفرمایان خوشحساب مشوق در نظر گرفته شده تا بتوانند کارگاههای تولیدی خود را راه بیندازند. براین اساس کلیه کارگاههای تولیدی، صنعتی و معدنی اعم از دولتی و غیردولتی که براثر حوادث غیرمترقبه و خارج از توان فرد چون سیل، اتشسوزی، آثار مالی تحریمهای ظالمانه و نوسانات ارزی دچار مشکل شدهاند، مشمول این مصوبه خواهند بود.
وی با بیان اینکه این موضوع مشمول تمامی واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی می شود، گفت: تقسیط یکساله با پرداخت اصل بدهی 100 درصد بخشودگی جرائم، پرداخت 18 ماهه، 85 درصد بخشودگی، 30 ماهه نیز 60 درصد و سه ساله 50 درصد بخشودگی جرائم برای کارفرمایان خوش حساب را به دنبال خواهد داشت.
نوربخش در عین حال میزان طلب سازمان تامین اجتماعی از اشخاص حقیقی و حقوقی در قالب یک میلیون کارگاه را 80 هزار میلیارد ریال عنوان کرد.
وی اظهار کرد: اگر رشد اقتصادی و فضای کسب و کار بهتر باشد، تامین اجتماعی نیز میزان منابعش افزایش یافته و خدمات بهتری به بیمه شدگان ارائه می دهد.
نوربخش با اشاره به اینکه بسته شدن حسابها، توقیف اموال و از این دست نیز برای این کارگاهها مرتفع خواهد شد، گفت: این افراد میتوانند در یک فرصت یک ساله بدهی خود را پرداخت کنند و مشمول بخشودگی جرایم شوند. براین اساس اگر در آینده کارگاهی دچار مشکل باشد و اگر جزو کارفرمایان خوش حساب ما باشد، میتواند از این مصوبه استفاده کند.
به گفته مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، سازمان در حال حاضر 8000 میلیارد تومان مطالبه از اشخاص حقیقی و حقوقی دارد و شمار کارگاههای بدهکار به تامین اجتماعی به یک میلیون میرسد.
افزایش حقوق مستمری بگیران در سطوح مختلف
در ادامه نشست خبری، نوربخش با اشاره به مصوبه افزایش حقوق مستمری بگیران در جلسه هیات وزیران گفت: از سوی سازمان تامین اجتماعی پیشنهاد شد تا افزایش مستمریها در سال جاری، 14 درصد باشد که با آن موافقت شد، بر این اساس هم برای حداقلی بگیران و هم سایر سطوح که 30 روز پرداخت حق بیمه دارند، افزایش 14 درصد تصویب شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: علاوه بر حداقل مستمری، همواره مزایایی شامل حق خوار و بار، مسکن، عائلهمندی و حق سنوات منظور میشود که سرجمع دریافتی یک مستمریبگیر را به بیش از 900 هزار تومان میرساند. در واقع حداقلی بگیر بر اساس قانون نداریم.
نوربخش ادامه داد: در این میان ممکن است افرادی باشند که حق عائلهمندی نداشته باشند و زیر 900هزار تومان دریافت کنند. شب گذشته مصوب شد که حقوق این افراد نیز به بالای 900هزار تومان برسد.
وی با بیان اینکه 53هزار نفر در سازمان تامین اجتماعی مشمول این مصوبه خواهند شد و حقوقشان به بالاتر از 900هزار تومان خواهد رسید گفت: کمترین پرداختی ما در سازمان برای مستمریها 864هزار تومان و بیشترین میزان آن هفت برابر حداقل حقوق و دستمزد است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه 2 میلیون و 900هزار مستمری بگیر داریم گفت: بارمالی ناشی از افزایش حقوقها، 3400 میلیارد تومان خواهد بود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره زمان پرداخت مابهالتفاوت ناشی از افزایش حقوق مستمریبگیران در فروردین و اردیبهشتماه اظهار کرد: 2 ماه معوقه مستمریبگیران در تیرماه و نهایتا مردادماه پرداخت خواهد شد.
نوربخش درباره دلایل ارائه پیشنهاد 14 درصدی افزایش مستمریها توسط سازمان تامین اجتماعی گفت: براساس قاعده عدالت و محاسبات بیمهای و قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی، بهرهمندی افراد مشترک صندوق باید بر حسب میزان مشارکت و آورده زمان اشتغال باشد. بنابراین افزایش مستمری افرادی که در زمان اشتغال حق بیمه بیشتری پرداخت کردهاند حداقل باید معادل یا بیشتر از افرادی باشد که مشارکت کمتری در پرداخت حق بیمه داشتهاند و غیر از این نوعی تبعیض ناروا و مغایر قانون مذکور خواهد بود.
وی افزود: به استناد ماده 96 قانون تامین اجتماعی، مستمری سالیانه مستمریبگیران باید با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیات وزیران به همان نسبت افزایش یابد. با توجه به اینکه مبنای تعیین افزایش هزینه زندگی نرخ تورم است، براین اساس کلیه تصمیمات گرفته شده در مورد افزایش حقوق کارکنان، کارگران و مستمریبگیران کشوری و لشگری دریافت کننده بیش از یک میلیون و 500 هزار تومان حقوق با در نظر گرفتن این نرخ تعیین شده، بنابراین سازمان تامین اجتماعی نیز پیشنهادش را در همین راستا ارائه کرد که در هیات وزیران تصویب شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه به استناد مواد 29 و 225 قانون برنامه پنجم توسعه، تصمیمات دولت که دارای بار مالی صندوقهاست باید در چارچوب بودجه و یا بار مالی برای صندوقهای بازنشستگی در بودجه سالیانه صندوق مربوط پیشبینی شده باشد، گفت: بنابراین تعیین درصد افزایش مستمری فراتر از منابع قابل حصول و بودجه سازمان که به تصویب هیات امنا رسیده، مغایر این مواد خواهد بود.
شورای اقتصاد مقاومتی
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه در خصوص سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب مبنی بر رویکر اقتصاد مقاومتی گفت: یکی از چالش های جدی کشور مسائل اقتصادی، اشتغال، رشد اقتصادی، تورم و پارامترها و شاخص های جغرافیایی اقتصادی کشور است به همین دلیل از فروردین سال 93 با تشکیل شورایی در رابطه با تبیین نقش سازمان تامین اجتماعی در سیاست های اقتصاد مقاومتی اقدام های خوبی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: اولین فراز اقتصادی بحث فرهنگ سازی آن است که به همین منظور معاونت امور اجتماعی و فرهنگی سازمان تامین اجتماعی تاکنون 70 دوره آموزشی و کارگاه برگزار کرده است.
نوربخش ادامه داد: اگرچه سال 94 در شرایط سخت و بدون منابع عمومی و با ارائه خدمات مطلوب درمانی و بیمه ای به 41 میلیون و 200 هزار افراد تحت پوشش گذشت اما ما در پرداخت به داروخانه ها و دانشگاه ها امروز به روز شده این اما هنوز برخی از سازمان ها برای پرداخت مطالبات آنها با چالش مواجه هستند.
وی با بیان اینکه برنامه راهبردی سازمان تامین اجتماعی با رویکرد اقتصاد مقاومتی پیش می رود، افزود: از آنجا که سازمان تامین اجتماعی نقشی جدی در رونق کسب و کار و فعال کردن کارگاههای دارای مشکل نقدینگی و بانکی بخاطر نوسانات ارزی و تحریم های ظالمانه را دارد، به همین منظور با اقدام معاون اول رئیس جمهوری، از 10 روز قبل اعلام شده که این کارگاه ها برای دریافت تسهیلات بانکی نیازی به مفاصا حساب از تامین اجتماعی ندارند و این سازمان نیز پس از دریافت تسهیلات از سوی این کارفرمایان، هیچ گونه برداشتی به مدت یکسال جهت رونق آن کارگاه نخواهد داشت.