احسان احمدی
"به مناسبت گرامیداشت هفته روابط عمومی"
تامین 24 / سازمانها در راستای ارائه خدمات جامع و بهینه و عمل به وظائف ذاتی و پیروی از اصول سازمانی خویش و حرکت در کانال تعریف شده به سمت اهداف کوتاه و بلندمدت مجموعه در چارچوب سیاست های کلان سازمانی ، علاوه بر برنامه ریزی های خاص و دقیق , نیروی انسانی متخصص و متعهد , نظارت بر حسن انجام امور مربوطه و محوله تا حصول نتایج و عملکرد بهینه سازمانی در تمامی موارد , الزام حضور ویترین سازمان و چشم تیزبین و نکته سنج و البته پاسخگوی روابط عمومی را طلب می نمایند .
روابط عمومی در جهان
سال 1900 اداره تبلیغات بوستون آمریکا به عنوان اولین شرکت روابط عمومی در جهان تاسیس گردید . در این راستا اصطلاح روابط عمومی برای اولین بار در آمریکا و در نوشته های اداره اتحادیه راه اهن ایالات متحده بکار برده شد .
در اوایل قرن بیستم اولین دفاتر ورابط عمومی در موسسه های آمریکا تاسیس شده و نخستین شرکت روابط عمومی توسط «ایوی لی» فارغ التحصیل دانشگاه پرنیسون و خبرنگار اقتصادی در نیویورک تاسیس و پس از ان روابط عمومی به عنوان یک حرفه ایجاد و شناخته شد .
گفتنی است که در سال 1959 با مشارکت کشورهای بلژیک ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا و هلند به منظور ایجاد ارتباط ، تبادل نظر و همکاریهای متقابل بین المللی میان انجمن های روابط عمومی اروپا و اعضای آن در سراسر جهان تاسیس شد .
روابط عمومی در ایران
در سال 1323 شمسی با تصویب هیات وزیران اداره ای بنام «اداره کل انتشارات و تبلیغات» در ایران تشکیل شد که معبری بود برای دسترسی به روابط عمومی در ایران و در این راستا اولین روابط عمومی در ایران در سال 1327 از طرف وزارت نفت بوجود آمد . با این اوصاف قدمت روابط عمومی در ایران به بیش از 70 سال می رسد .
باتشکیل وزارت اطلاعات در سال 1343 و دید متفاوت آن نسبت به روابط عمومی ، تغییرات اساسی درروابط عمومی دولتی در وزارت اطلاعات انجام شد . گفتنی است که در سال 1348 و به پیشنهاد وزارت اطلاعات و جهانگردی و تصویب هیات وزیران نام دفتر اطلاعات و انتشارات در وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی به «اداره اطلاعات و روابط عمومی» تغییر یافت .
در سال1368نیز سازمان امور اداری واستخدامی کشور آئین نامه کاری دفاتر روابط عمومی را به تصویب رساند. در حال حاضر اهمیت روابط عمومی بدان اندازه است که در دانشگاههای سطح کشور رشته تخصصی روابط عمومی با گرایشات مختلف و مرتبط در حال تدریس است .
خروجی روابط عمومی در سازمانها
حاصل عملکرد مثبت سازمانها در نیل به اهداف و سیاستگذاری ها و صرف توانائیهای ذهنی و جسمی منابع انسانی , ریالی و ابزاری و نهایتاً خروجی سازمانی بصورت تولید و یا خدمات در جهت ارائه و معرفی این عملکردها , روابط عمومی ها را برآن میدارد که با واقع نمایی و بدور از (اگراندیسمان) ، موارد حاصله را با بهره گیری از تاکتیک های حوزه تخصصی روابط عمومی به گونه ای جلوه گر نماید که اهمیت فعالیت , تولیدات و خدمات سازمان مربوطه در راستای حمایت های اجتماعی و اقتصادی جلوه گر شده و به قدر مکفی بروز و ظهور نماید .
دراین راستا روابط عمومی ها به عنوان رابطین سازمانها با اشخاص حقیقی و حقوقی ، علاوه بر چیدمان صحیح بروز عملکرد سازمان برای ارائه در اجتماع , موظف در ایجاد رابطه ای همراه با تعامل سازنده و دوسویه با دیگر سازمانها و بسط , توسعه و گسترش بهینه روابط مذکور جهت استفاده (با رعایت اخلاق حرفه ای ) از فرصت های بدست آمده در این روابط تعریف شده برای نیل به اهداف مجموعه می باشد .
روابط عمومی بیطرف و پاسخگو
در تعریف روابط عمومی پاسخگو در زمینه برقراری , توسعه و تداوم این پاسخگویی در حوزه های روابط اجتماعی می توان روابط عمومی را در مقام سخنگوی سازمان در جهت انتقال موراد و برداشت های مثبت و منفی در حیطه اجتماع متصور شد.
به واقع اصل مذکور یکی از وظائف عمده و ذاتی روابط عمومی ها در ارائه چهره حافظ منافع دوسویه سازمان و جامعه در راستای ارائه خدمات سازمان مربوطه است .
در همین ارتباط روابط عمومی ها می توانند به عنوان کانال ارتباطی گشایشگر و مثمر ثمر ارباب رجوع حقیقی و حقوقی با سازمان مطبوع عمل کرده و کارایی مثبت روابط عمومی در چارچوب قوانین سازمانی با رعایت حد انعطاف و اعتدال در قبال مراجعین را به منصه ظهور رسانند .
باشد که با توجه وافر بیش از پیش به روابط عمومی در سازمان ها , زمینه ساز پاسخگویی , کنشگری و ارائه هدفمند و بهینه خدمات و خروجی سازمان مطبوع در جهت معرفی مستدام و واقع گرایانه مجموعه در سطح جامعه باشیم.