تامین۲۴/ محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در همایش تببین جایگاه اقتصاد مقاومتی در توسعه و کارآفرینی شهری گفت: مهمترین چالش اقتصادی ایران بیکاری است و حجم آن در میان فارغ التحصیلان دانشگاهی آن را مبدل به بحرانی برای کشور کرده است.
زاهدی افزود: بیکاری در میان فارغ التحصیلان می تواند عوارض متعددی به دنبال داشته و آثار نابهنجاری در حوزه های اجتماعی و سیاسی ایجاد کند.
وی ادامه داد: دانشگاه های کشور و آموزش عالی دارای ایراداتی است، که محوری ترین آنها سنتی بودن نظام آموزشی از باب محتوا و سیاستگذاری است.
به گزارش خبرگزاری مهر، زاهدی با تاکید بر لزوم پوست اندازی در نظام آموزشی گفت: سند علمی کشور با این نگاه تدوین شده و به آموزش به عنوان یک ابزار مهارتی نگاه کرده است و از دانشگاه های نسل سومی سخن گفته شده که فارغ التحصیلان آن کار آفرینی، مهارت حرفه ای را توامان دارند اما کمیسیون آموزش معتقد است باید دانشگاه های نسل چهارمی بنا شوند که علاوه بر کار آفرینی، مهارت حرفه ای اهداف دانشگاههای اسلامی، باور و تعهد دینی را نیز داشته باشند.
وی اظهار کرد: مجلس در جریان بررسی برنامه ششم توسعه در بند ۸۲ و بند ج ماده ۸۱ تلاش کرده است آموزش مهارتی نهادینه شود بطوریکه در سال ۹۶ بیش از ۳۸ درصد؛ در سال ۹۷ بیش از ۴۰ درصد و در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰ درصد دانش آموزان دبیرستانها در معرض آموزش مهارتی قرار گرفته باشند.
ریس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: تکلیف برنامه برای توسعه مهارت دانشجویان در سال ۹۶ آن است که با فراوانی ۱۰ درصد و در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ درصد دانشجوها تحت آموزش مهارتی قرار گرفته باشند.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.