حاج اسماعیلی در خصوص دورکاری و اجرایی شدن آن در کشور گفت: طرح مذکور ابتدا نیازمند زیرساخت است ، در کشور در حوزه اینترنت و استفاده از فضای مجازی با وجود تبلیغات بسیار گسترده ای که در کشور انجام می شود، به صورت بهینه و عقلایی نتوانستیم ساختار سازی کنیم .
تامین۲۴/ وی افزود: تقویت قوانین دورکاری و کسب و کار فضای مجازی و استفاده از فضای مجازی در کشور به صورت جدی و عملیاتی در دولت دهم شروع شد .
حاج اسماعیلی تصریح کرد: این دولت دور کاری را مد نظر قرار داده بود تا بتواند بخشی از رفت و آمد ها و هزینه ها را در عرصه های اقتصادی و اجتماعی کاهش دهد و بخشی از کارها را به افراد واگذار کرد تا از راه دور انجام دهند .
این کارشناس بازار کار ادامه داد: نباید توجه را به کارهای انجام شده از طریق موبایل و برخی نرم افزارها معطوف کرد، کما اینکه هنوز استفاده از اینترنت، توزیع و دامنه آن در کشور به حد قابل قبولی نرسیده است .
وی با بیان اینکه دولت باید حتما زیرساخت های لازم را در حوزه اینترنت فراهم کند، اضافه کرد: اکثریت مشاغلی که تحت عنوان بیکاری قابل تعریف هستند، باید با استفاده از ساز و کارهای اینترنت انجام شوند .
این فعال حوزه کسب و کار گفت: سرعت اینترنت در ایران به هیچ وجه قابل قبول نیست و در بخش زیادی از مناطق کشور هنوز شرایط و کیفیت لازم را برای استفاده ار دورکاری و اشتغال در فضای کسب و کار نداریم .
حمید حاج اسماعیلی خاطرنشان کرد: در حوزه دورکاری و استفاده کاری از فضای مجازی نکته ای که بیش از پیش باید مورد توجه وزیران کار و ارتباطات قرار گیرد، گسترش کمی و کیفی اینترنت در کشور است .
دورکاری ایجاد اشتغال نمی کند
حاج اسماعیلی افزود: سوال اینجاست که آیا دورکاری می تواند در امورات و مشاغل نقش آفرین باشد ؟
وی گفت: دورکاری به عنوان یک شغل جدید نیست و نمی تواند مشاغل جدیدی ایجاد کند و صرفا با دورکاری، کارها به صورت بهینه و کیفی تر انجام می شود و با هزینه کمتر خدمات بیشتری را ارائه دهیم .
این کارشناس کسب و کار با اشاره به اینکه هنوز در کشور فرهنگ دورکاری نهادینه نشده است، تصریح کرد: مدیران آمادگی پیاده سازی این کار را ندارند، این تجربه را در وزارت کار دولت دهم شاهد بودیم و به شدت ناموفق بود و به عنوان مثال بخش زیادی از اسناد و مدارکی که افراد در این طرح به منازل می بردند دچار آسیب می شد و حتی علاقه ای از طرف کارمندان برای کار در منزل دیده نمی شد .
وی ادامه داد : بنابراین دولت در این خصوص باید فرهنگ سازی و مشاغل دورکاری را کاملاً جدی شناسایی و تعریف کند و این نکته نیز حائز اهمیت است که دورکاری نیازمند تربیت کارمندان خاصی است و باید به این نکته اشاره کرد که مباحث دورکاری در کشور ما در ابتدای راه است و باید کار بیشتر و فرهنگ سازی مستمر صورت گیرد .
حاج اسماعیلی به تامین24 گفت : دولت باید دورکاری را به بخش خصوصی و تعاونی ها واگذار کند و آنها از طریق دورکاری با دولت بتوانند کارها را به انجام برسانند و در نهایت این امر نیازمند زمان بیشتری است .
تامین ۲۴حمید حاج اسماعیلیدورکاری و زیرساخت اینترنتقوانین دورکاری