
مهاجران غیرقانونی ایرانی در برزخ استرالیا
«جولی بیشاپ» وزیر امور خارجه استرالیا روز سه شنبه احتمال داد برخی از پناهندگان و پناهجویان که در این کشور بسر می برند، اخراج شوند.
«جولی بیشاپ» وزیر امور خارجه استرالیا روز سه شنبه احتمال داد برخی از پناهندگان و پناهجویان که در این کشور بسر می برند، اخراج شوند.
تامین۲۴/ وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که هدف از تغییر قوانین روادید در حال حاضر پناهندگان و یا پناهجویانی که در این کشور بسر می برند نیست، اما احتمال اخراج برخی از پناهندگان و یا پناهجویان از استرالیا را براساس قوانین جدید رد نکرد.
دولت فدرال استرالیا به زودی قانونی تصویب می کند که بر اساس آن ورود پناهندگان و پناهجویانی که در بازداشتگاه های جزیره مانوس و نائورو هستند به استرالیا برای همیشه ممنوع می شود و این افراد هیچ روادیدی دریافت نخواهند کرد.
به گزارش ایرنا، بیشاپ با اشاره به نگرانی های مطرح شده از بابت تغییرات پیشنهادی در مورد قانون مهاجرت و تاثیر آن بر برخی پناهندگان و پناهجویانی که هم اکنون در استرالیا هستند، امکان اینکه این قانون برخی از مردم را تحت تاثیر قرار دهد، رد نکرد.
قانون جدید هفته آینده به پارلمان استرالیا ارائه و براساس آن ورود افرادی که از اواسط سال 2013 تلاش داشتند با قایق خود را به استرالیا برسانند و اکنون در بازداشتگاه های مانوس و نائورو بسر می برند به این کشور ممنوع می شود.
وی به شبکه «ای.بی.سی» گفت که این قانون تنها این گروه از مردم را تحت تاثیر قرار می دهد، حتی اگر آنها به استرالیا منتقل شده باشند.
وزیر امور خارجه استرالیا، گفت: برداشت من این است که این قانون در مورد کسانی اعمال می شود که در مراکز پردازش دریایی هستند و حتی ممکن است برای درمان و امور پزشکی به استرالیا منتقل شده باشند.
این قانون شامل یکهزار و 300 پناهجو از جمله صدها ایرانی که در حال حاضر در جزیره مانوس و نائورو به سر می برند و صدها نفر که برای درمان از این بازداشتگاه ها به استرالیا منتقل شده اند، می شود.
در حال حاضر حدود 9 هزار پناهجوی ایرانی در داخل سیستم مهاجرتی استرالیا به سر می برند. در حدود 400 نفر از این افراد در نائورو و جزیره مانوس در پاپوا گینه نو به سر می برند، اما اکثر پناهجویان ایرانی در داخل استرالیا هستند.
حدود 320 نفر طی سه سال گذشته از بازداشتگاه های دریایی استرالیا در مانوس و نائورو با روادید انتقالی (بریجینگ ویزا) به استرالیا منتقل شده اند.
'پیتر داتون' وزیر مهاجرت استرالیا نیز گفت که ممنوعیت ورود این دسته از پناهندگان و پناهجویان زیرپاگذاشتن تعهدات بین المللی استرالیا نیست.
صدها شهروند ایرانی اکنون در شرایط برزخ گونه در این جزایر و استرالیا گرفتار شده اند، چرا که از یک طرف دولت استرالیا به زور قادر به بازگرداندن آنها به ایران نیست و از سوی دیگر با این قانون دیگر اجازه ورود به استرالیا را ندارند.
دولت استرالیا پیش از این در اقدامی پنهانی به پناهجویانی که در بازداشتگاه این کشور در جزیره مانوس به سر می برند، پیشنهاد کرد در صورت بازگشت داوطلبانه به کشورشان به آنها کمک 20 هزار دلاری ارائه کند.