تامین ۲۴/ روز جهانی کودک امسال هم در حالی فرا میرسد که جهان پیرامون ما، بیش از هر زمان دیگری، برای کودکان ناامن شده است. آتش جنگ در خاورمیانه زبانه میکشد و خشونتهای بیامان، انسانهای بیدفاع را به خاک و خون میکشد که متأسفانه کودکان و زنان در صدر این قربانیان قرار دارند.
به گزارش روزنامه شرق، کودکان در کشور ما هم روزگار خوشی را سپری نمیکنند. فقر و فلاکت بیشازپیش گریبان خانوادههای فرودست جامعه را گرفته است، مهاجران از حداقلهای امکانات رفاهی، بهداشتی، درمانی و ... بیبهرهاند، نظام آموزشی کشور ما همچنان درگیر آزمون و خطاهای پرهزینه برای کودکان و خانوادهها است.
شبکه یاری کودکان کار، متشکل از نهادهای مدنی حوزه کودکان که سالها پیگیر مسائل کودکان در کشور است، ضمن گرامیداشت روز جهانی کودک، توجه همگان بهویژه مسئولان، برنامهریزان و سیاستگذاران اقتصادی و اجتماعی را به نکات زیر جلب میکند: وزارت آموزشوپرورش، به عنوان مسئول «دانایی» فرزندان ما و پرورش نسلی که قرار است آیندهسازان این کشور باشند، بنا به دلایل متعدد از جمله غفلت از اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی درخصوص آموزش رایگان کودکان، نبود آگاهی حداقلی در بین بیشتر معلمان و مربیان از مفاد پیمان نامه جهانی حقوق کودک، جذابنبودن کتابهای درسی و بیتوجهی به تخصص تربیتی و روانشناسی و تصویرسازی در تهیه کتابهای درسی، شیوههای آموزش سنتی حافظهمحور، نبود فضاهای استاندارد آموزشی در مدارس دولتی و غیردولتی، تراکم بیش از حد دانشآموزان در مدارس و کلاسها، بیتوجهی به نظرات والدین در اداره مدرسه و مباحث آموزشی، سیاسیبودن فضاهای آموزشی و تبلیغات دولتی در مدارس و... ، قادر به ایفای این مسئولیت مهم خود نبوده و بازنگری در ساختار این وزارتخانه مهم، ضروری به نظر میرسد.
در بخش دیگری از این بیانیه نیز چنین آمده است: در طرح فرمان مبنی بر آموزش و تحصیل کودکان بدون اوراق هویتی پناهنده و مهاجر، هرچند راه را برای برخورداری از حق تحصیل بسیاری از کودکان افغانستانی هموار کرده است؛ اما از یک طرف در اجرای این طرح نواقص و موانع زیادی مانند دریافت هزینه ثبتنام مشاهده شده است و از طرف دیگر، بسیاری از کودکان مهاجر به دلیل عدم برخورداری والدین از حداقلهای امکانات رفاهی و تأمین اجتماعی و هزینههای درمانی و... که به بالاتررفتن هزینههای زندگی منجر شده است، به ناچار بخشی از بار تأمین معاش خانوار را به دوش میکشند و همچنان از تحصیل محروم اند. ما خواهان اهتمام دولت برای ایجاد زیرساختها و اتخاذ سیاستهای مناسب برای گسترش تأمین اجتماعی اثربخش و توزیع عادلانه منابع و فرصتها هستیم و اعتقاد داریم فقر و نابرابری از دلایل اصلی ایجاد انواع آسیبهایی است که معمولا اولین قربانیان آن، زنان و کودکان هستند.
بخش انتهایی این بیانیه نیز به این شرح است: مطرحشدن مجدد لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان در مجلس شورای اسلامی، اگر به تصویب نهایی آن منجر شود، میتواند به یکی از نقاط قوت مجلس جدید و نشاندادن پایبندی آنان به شعارهای انتخاباتی بدل شود.