تأمین 24/ منصور اعتصامی، معاون فرهنگیاجتماعی سازمان تامیناجتماعی در سرمقاله این شماره هفته نامه آتیه نو به مناسبت تاسوعای حسینی می نویسد: « آشنایی با معالم و ویژگیهای حرکت سیدالشهداء، یعنی اجرای عدالت در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، امید است جامعه اسلامی همواره بر این صفات توجه کند و مقام آن را گرامی بدارد. البته تا رسیدن به آن نقطه تلاش بسیار باید کرد. در کنار تلاش، اخلاص در عمل و داشتن یکرنگی در دل و زبان بر رسیدن جوامع به آن نقطه کمک میکند.»
مسکن در دولت یازدهم
گزارشی از تدابیر حمایتی دولت برای درمان بیماری رکود مسکن عنوان مطلب دیگر هفته نامه است. در ابتدای این گزارش می خوانیم:«موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن» تدبیر جدید دولت برای درمان بیماری رکود بازار مسکن است. بعد از تاسیس «صندوقهای زمین و ساختمان»، حالا دولت با مشارکت بانک مسکن طرح دیگری را هم اجرا میکند. وزارت راه و شهرسازی در جلسه 16 شهریور شورای پول و اعتبار، مجوز تاسیس «موسسات پسانداز و تسهیلات مسکن» را گرفت تا بانک مسکن در پرداخت تسهیلات خرید و ساخت مسکن تنها نباشد. اما آیا این موسسات رقیب بانک مسکن خواهند بود؟ آیا انبوهسازان از این طرح استقبال خواهند کرد؟ علاوه بر مرور روش کار و سابقه اجرای این طرح، گفتوگویی نیز با محمدحسن مرادی، مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن، میتواند به روشنتر شدن اذهان عمومی درباره این موسسات کمک کند.»
هزینه های پزشکی
این روزها هزینههای گاه غیر منطقی و غیرضروری برخی تصویربرداریهای پزشکی به چالشی جدی در نظام سلامت تبدیل شده است. بسیاری از کارشناسان اینحوزه از افزایش هزینههای غیرضروری در بخش تصویربرداری پزشکی انتقاد دارند و خود فعالان این عرصه هم از دخالت غیرحرفهایها در این عرصه گلایهمندند. آتیه نو در گزارش با عنوان «آشفتهبازار پرتونگاری از بیماران، باید ساماندهی شود» به این مسئله می پردازد.
در این گزارش آمده است: «تصویربرداری پزشکی حوزه پردرآمدی است که بسیاری علاقهمند به تحصیل در رشتههای مرتبط با آن هستند. در چند سال اخیر هم با رشد چند برابری تعرفهها در این بخش، درآمد مراکز تصویربرداری پزشکی مضاعف شده است. افزایش استقبال برای کار و تحصیل در این رشتهها به گونهای است که حتی طی چند سال اخیر، بسیاری از رتبههای برتر آزمون دستیاری هم به سمت تحصیل در رشتههای مرتبط با این حوزه کشیده شدهاند. در این بازار پرتقاضا، اوضاع طوری شده که حتی فارغالتحصیلان برخی رشتهها که تجربه بالینی ندارند، به فعالیت جدی در حوزه تصویربرداری پزشکی مشغول هستند.»
«هر کسی میتواند قربانی سودجوییها در حوزه تصویربرداری پزشکی شود؛ موضوعی که عمدتا در بخش خصوصی رایجتر است. دکتر محمد جهانگیری، معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی کشور، که در واقع یکی از متولیان اصلی نظارت بر مطبها و مراکز خصوصی است، در گفتوگو با آتیهنو تاکید دارد: «مردم باید هرگونه سوءاستفاده در حوزه تصویربرداری پزشکی را گزارش دهند و مطمئن باشند که قطعا موارد پیگیری میشوند و با متخلف نیز برخورد خواهد شد.»
پیام عاشورا
دلتنگیم، دلتنگ ضریح عشق و پرچم سرخی که منادی آزادی و عدالتخواهیاست، «از راه دور سلام» عنوان صفحات ویژه این شماره هفته نامه آتیه نو به مناسبت سالگرد شهادت سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) است.
«محمد کوکب» در یادداشتی به همین مناسبت به بیان پیام عاشورا می پردازد و می نویسد: «این برازنده جامعه مدعی پیروی از راه و مرام حسین (ع) نیست که در آن روابط و مناسبات اقتصادی اجتماعی به گونهای رقم خورد که ویژهخواران و مفسدان اقتصادی عرصه تاختوتاز پیدا کنند و در مقابل، کسانی که میخواهند بدون زد و بند با باندهای ثروت و قدرت وارد میدان رقابت سالم و سازنده شوند با موانع جدی روبهرو شوند»
همایش دو روزه گردشگری
گزارش کامل همایش دور روزه گردشگری دیگر مطلب این شماره آتیه نو است. در ابتدای این گزارش می خوانیم: «در تمام یک دهه گذشته گردشگری ایران مانند بسیاری از حوزههای دیگر متاثر از تنشهای عرصه سیاست خارجی و تحریمهای بینالمللی متعاقب آن بود. طی این مدت درآمدهای نفتی کشور به پایینترین سطح خود رسید، کسبوکارها کساد شد و فرصتهای شغلی نیز یکی پس از دیگری از میان رفتند. کام صنعت گردشگری تلختر از بقیه بود. رکود حاکم، نفسهای گردشگری را به شماره انداخته بود و سرمایهگذاران هم که همواره چشمشان به دست سیاستمداران بوده هرگز بر ترسشان برای حضور در ایران غلبه نکردند. در چنین شرایطی گردشگری نهتنها شکل و شمایل یک صنعت را تجربه نکرد بلکه سرمایههای زیادی را هم از دست داد. برجام که حاصل شد، روزهای تیرهوتار گردشگری نیز به پایان رسید. عدهای معتقدند حالا که ورق به سود ایران برگشته باید این «فرصت تکرارنشدنی» را قدر دانست. فرصتی برای رهایی از اقتصاد تکمحصولی مبتنی بر نفت و جایگزینی آن با دیگر پتانسیلها و توانمندیها و همچنین توزیع عادلانهتر درآمدها. تصمیمگیرندگان نیز بر آن شدهاند تا جهتگیری سیاستگذاریهای اشتغال و درآمدزایی کشور را به همین سمتوسو تغییر دهند تا از این محل، رونق به اقتصاد کشور بازگردد.
سالمندی ِ بهتر
از آنجایی که سیستم بازنشستگی کشورهای مختلف با هم متفاوت است، سالمندان در هر کشوری از نظر کمی و کیفی سطوح متفاوتی از خدمات را دریافت میکنند. در واقع جدا از خانواده و درآمد شخصی، امتیازها و خدماتی که برای سالمندان در نظر گرفته میشود نقش تعیینکنندهای در کیفیت زندگی آنها دارد. از همین رو، دولتها تلاش میکنند نرخ فقر در جامعه سالمند را کاهش دهند و مشارکت اجتماعی آنها را افزایش دهند تا آنها همچنان به زندگی امیدوار باشند و زندگی برای آنها مفهوم خود را از دست ندهد. نتیجه تحقیقات روزنامه گاردین نشان میدهد، هرچه دولتها در امیدوار کردن سالمندان به زندگی امیدوارتر باشند، تا مانند سالهای میانسالی برای زندگی انگیزه داشته باشند، و هرچه کمتر فقر را احساس کنند و در جامعه فعالتر باشند، آن دولت در ارائه خدمات و امتیازهای بازنشستگی و سالمندی موفقتر عمل کرده است. جای تعجب نیست که بسیاری از کشورهای توسعهیافته و ثروتمند اروپایی در صدر فهرست کشورهایی قرار دارند که بهترین کیفیت خدماترسانی به سالمندان و بازنشستگان را دارند. آتیه نو در گزارشی به تجربه چند کشور منتخب در مورد زندگی سالمندان می پردازد.
عناوین دیگر مطالب این شماره آتیه نو:
رتبه 76 ایران در شاخص رقابتپذیری
تصویری که سینما و تلویزیون از عاشورا به ما هدیه داد
بلوغ گردشگری و الزامات آن
راهبرد تحریک تقاضا در گردشگری
پاسخ به چند سوال فراگیر بیمهای
گفتوگو با مخترع بیرجندی دستگاه صرفهجویی آب
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.