
ایده های متناقض کلینتون و ترامپ برای اشتغالزایی در آمریکا
«تولید و اشتغال» یکی از موضوع های محوری نخستین مناظره انتخاباتی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ بود.
«تولید و اشتغال» یکی از موضوع های محوری نخستین مناظره انتخاباتی هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ بود.
تامین ۲۴/نخستین مناظره نامزدهای دمکرات (هیلاری کلینتون) و جمهوریخواه (دونالد ترامپ) انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حول سه محور اساسی سیاست، اقتصاد و امنیت به مدت 90 دقیقه در دانشگاه هافسترا ایالت نیویورک بامداد سه شنبه به وقت تهران و دوشنبه شب به وقت آمریکا برگزار شد.
گرداننده مناظره، لستر هولت 57 ساله و مجری اخبار شبانگاهی شبکه خبری NBC (پربیننده ترین برنامه خبری آمریکا) بود.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هشتم نوامبر برابر با 18 آبان ماه امسال برگزار خواهد شد.
کلینتون: برای همه کار می کنم نه اشراف
هیلاری کلینتون نامزد حزب دمکرات ریاست جمهوری 2016 آمریکا در نخستین بخش از این مناظره گفت، برای اقتصادی که برای همه آمریکایی ها کار کند و نه برای طبقه بالا، تلاش خواهد کرد.
در نخستین بخش از مناظره ریاست جمهوری، کلینتون و ترامپ نقطه نظرات خود را درمورد شکوفایی اقتصادی در آمریکا مطرح کردند.
هیلاری کلینتون سرمایه گذاری در آینده و در امور زیربنایی، بخش های فن آوری، و اقتصادهای کوچک، انرژی پاک را از موارد کاری خود برشمرد.
وی همچنین بر پرداخت حقوق برابر زنان اشاره کرد و گفت که طبقه ثروتمند باید هزینه کمک ها همچون در بخش آموزش را پرداخت کنند.
ترامپ: جلوی فرار شرکت ها از آمریکا را می گیرم
دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه نیز در مورد برنامه های خود برای پیشرفت آمریکا گفت که مشاغل از کشور خارج می شوند و کشورهای دیگر ارزش پول خود را کاهش می دهند. باید جلوی این موضوع را گرفت و جلوی فرار شرکت ها از آمریکا را گرفت.
کاهش مالیات ها برای تولید مشاغل و بازگشت شرکت ها و مذاکره مجدد بر سر قراردادهای تجاری از پیشنهادهای او برای بهبود اوضاع اقتصادی بود.
وی در ادامه مناظره، مکزیک را به عنوان جاذب مشاغل آمریکا ذکر کرد و به کلینتون گفت که در 30 سال گذشته کاری انجام نداده اند. وی اعمال مالیات بر کالاهای آمریکایی خارج از این کشور را راهی دیگر برای جلوگیری از این وضعیت دانست.
نامزد حزب جمهوریخواه سیاست های انرژی آمریکا را ناموفق دانست و موجب بیکاری بسیاری دانست و دولت اوباما را باعث افرایش دیون آمریکا دانست.
علاوه بر این، ترامپ امضای نفتا را توسط بیل کلینتون و موافقت هیلاری کلینتون با تی. تی. پی (موافقت نامه تجاری فرا آتلانتیک) را نشانه دروغگویی کلینتون دانست.
وی با قطع مکرر صحبت های کلینتون، او را بدون برنامه خواند و سیاست های کلینتون را موجب افزایش مقررات دست و پاگیر دانست. مقرراتی که موجب لطمه به شرکت ها می شود. وی برنامه خود را در زمینه کاهش مالیات ها و مقررات دست و پاگیر اعلام کرد و بر تفاوت دیدگاه های خود با هیلاری کلینتون تاکید کرد.
حمله هیلاری به دونالد
کلینتون طرح ترامپ مبنی بر کاهش مالیات برای بهبود وضعیت اقتصادی آمریکا را مورد انتقاد قرار داد.
وی گفت: طرح شکوفایی اقتصادی وی منجر به بوجود آمدن 10 میلیون شغل در آمریکا خواهد شد درحالی که طرح کاهش مالیاتی ترامپ منجر به از دست رفتن ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار فرصت شغلی خواهد شد.
نامزد حزب دموکرات افزود: افزایش شغل و درآمد همچنین برای امنیت ملی آمریکا نیز خوب خواهد بود.
پاتک ترامپ به تک کلینتون
ترامپ نیز در پاسخ با تشریح برنامه های مالیاتی خود گفت که مالیات های مشاغل آنچنان زیاد است که موجب فرار آنها از آمریکا برای حفظ سرمایه خود می شود.
وی گفت که می توان با رهبری صحیح 2.5 تریلیون دلار را به آمریکا بازگرداند.
ترامپ، کلینتون را از زمره سیاستمدارانی دانست که فقط حرف زده و عمل نمی کنند.
ترامپ، اقتصاد و بورس آمریکا را دچار حباب دانست و عملکرد نظام مالی آمریکا را سیاسی خواند.
وی در مورد انتشار اظهارنامه مالیاتی خود با رد این که تحفظی در مورد انتشار آن دارد گفت که 800 میلیارد دلار تراز منفی تجاری آمریکا با شرکای خارجی خود است.
نامزد حزب جمهوریخواه وعده داد که پیش از پایان حسابرسی اظهارنامه مالیاتی خود را منتشر کند به شرط آنکه هیلاری کلینتون ایمیل های پاک شده خود را منتشر کند.
وی سرورهای شخصی ایمیل کلینتون را اقدامی فراتر از اشتباه دانست.
ترامپ تاکید کرد: کسب وکار وی از اوضاع مناسبی برخوردار است و با تشریح اوضاع نامناسب زیرساخت های آمریکا و مقایسه آنها با کشورهای جهان سوم گفت که با 6 تریلیون دلاری که خرج خاورمیانه شد می توانستند آمریکا را نوسازی کنند و کلینتون و سیاستمداران مانند او را عامل این وضعیت دانست.
هیلاری کلینتون پنهان کاری برگه مالیاتی ترامپ را به چالش کشاند
کلینتون در بخشی از این مناظره این پرسش را مطرح کرد که به چه دلیلی تاکنون دونالد ترامپ برگه مالیاتی خود را ارائه نکرده است.
وی گفت: شاید به چند دلیل وی این کار را نمی کند، شاید به این دلیل که وی آن طوری که می گوید ثروتمند نیست، آنطوری که وی می گوید کمک (به بنیادهای خیریه) نکرده است و یااینکه تجارت وی آنطوری که وی می گوید نیست.
ترامپ بارها دراین مناظره از دادن پاسخ به این پرسش که مردم آمریکا این حق را دارند که از پرداخت های مالیاتی وی آگاه شوند طفره رفت و گفت که تا هیلاری کلینتون 33هزار ایمیل پاک شده خود را ارائه نکند وی نیز برگه مالیاتی خود را ارائه نمی کند.
هیلاری کلینتون در پاسخ به این انتقاد گفت: ترامپ بار دیگر فرافکنی کرده و موضوع را تغییر داد.
نامزد حزب دموکرات گفت: شاید دلایل وحشتناک تر دیگری در این پنهان کاری وجود دارد و آنها را پنهان می کند.
هیلاری کلینتون درمورد ماجرای ایمیل ها در دوران تصدی وزارت خارجه آمریکا دراین مناظره به صراحت گفت: من مرتکب اشتباه شده ام و مسئولیت خود را دراین رابطه می پذیریم.
منبع : خبرگزاری ایرنا