بیمارستان تامین اجتماعی پیامبر اعظم(ص) کرمان قطب درمانی جنوب شرق کشور می شود
بیمارستان تامین اجتماعی پیامبر اعظم(ص) کرمان قطب درمانی جنوب شرق کشور می شود
هفته دولت فرصت مناسبی است که ضمن ادای احترام به شهدای دولت به ویژه شهیدان رجائی و باهنر، در مورد ارزش، اهمیت و جایگاه خدمت و خدمتگزاری در نظام اسلامی به تفکر بپردازیم و قدر خدمتگزاران را بیش از پیش بدانیم وبه سهم خود در اعتلا و پیشرفت همه جانبه کشورمان سهیم باشیم. برای معرفی جایگاه تامین اجتماعی در بخش درمان سراغ دکتر امین فخر مدیردرمان تامین اجتماعی استان کرمان رفتیم تا ازکم وکیف خدمات سازمان در این استان مطلع شویم.
تامین ۲۴/ هفته دولت فرصت مناسبی است که ضمن ادای احترام به شهدای دولت به ویژه شهیدان رجائی و باهنر، در مورد ارزش، اهمیت و جایگاه خدمت و خدمتگزاری در نظام اسلامی به تفکر بپردازیم و قدر خدمتگزاران را بیش از پیش بدانیم وبه سهم خود در اعتلا و پیشرفت همه جانبه کشورمان سهیم باشیم. برای معرفی جایگاه تامین اجتماعی در بخش درمان سراغ دکتر امین فخر مدیردرمان تامین اجتماعی استان کرمان رفتیم تا ازکم وکیف خدمات سازمان در این استان مطلع شویم.
جنابعالی اگر بخواهید تامین اجتماعی را تعریف کنید، آن را چگونه بیان می کنید.
تامین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه ای کشور و سازمانی عمومی و غیر دولتی است که بیش از ٥٠ درصد از جمعیت کشور را تحت پوشش خدمات بیمه ای و درمانی دارد.
این سازمان یک سازمان درآمد- هزینه ای است، یعنی از محل دریافت حق بیمه به اداره امور و ادای تعهداتش می پردازد.
خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی در استان را تشریح فرمایید.
تامین اجتماعی در در دو بخش درمان مستقیم و غیر مستقیم به بیمه شدگان خدمات درمانی ارائه می کند.
در بخش درمان مستقیم در استان کرمان؛ ٣بیمارستان( پیامبر اعظم(ص) کرمان، دکتر غرضی سیرجان و امام علی(ع) زرند ) و١٣ درمانگاه ارائه گر خدمات هستند.
در بخش درمان غیر مستقیم هم از طریق دفتر اسناد پزشکی استان و عقد قرار داد با بیش از ١٤٠٠ مرکز تشخیصی و درمانی، خدمات درمانی مورد نیاز برای بیمه شدگان، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین می شود.
آمار مراجعین به مراکز درمانی تامین اجتماعی استان چقدر است؟
در سال گذشته قریب ٥ /٥ میلیون نفر مراجعه سرپایی به مراکز ملکی داشته ایم و ٥٤ هزار نفر از خدمات بستری استفاده کرده اند و ٢٦ هزار نفر نیز در این مراکز مورد عمل جراحی قرار گرفته اند. ٥/٨ میلیون نفر نیز به مراکز سرپایی طرف قرار داد مراجعه کرده اند و ٩٧ هزار نفر هم از خدمات بستری استفاده کرده اند.
در خصوص هزینه های درمانی تامین اجتماعی کرمان توضیح بدهید.
ما در سال گذشته در درمان مستقیم و غیر مستقیم جمعاً ٤٤٠ میلیارد تومان برای درمان بیمه شدگان هزینه کردیم و در سال جاری هم ماهیانه ٥٣ میلیارد تومان خدمات درمانی هزینه دارد.
هزینه پرداختی در مراکز درمانی چگونه است؟
در مراکز ملکی بیمه شدگان اجباری خدمات درمانی را بطور رایگان دریافت می کنند و بیمه شدگان مشاغل آزاد فرانشیز پرداخت می کنند. در مراکز طرف قرار داد نیز بیمه شدگان فقط ١٠ درصد هزینه های بستری و ٣٠ درصد هزینه های سرپایی را می پردازند.
آقای دکتر، مهمترین طرح توسعه ای که در سالهای اخیر برای توسعه خدمات درمانی به بیمه شدگان داشته اید چه بوده است ؟
مهمترین طرح تامین اجتماعی در این استان در سال های اخیر؛ راه اندازی بیمارستان ٣٠٠ تختخوابی پیامبر اعظم(ص) کرمان بوده است که جایگزین بیمارستان آیت اله کاشانی است.
این بیمارستان در ٥ طبقه و ٣٢هزار متر مربع ساخته شده است .
در سال ١٣٨٤ کار ساخت آن آغاز شد که با مساعدت مسئولین ستادی سازمان تامین اجتماعی و استانی کار ساخت آن در سال ١٣٩٣ به پایان رسید و به بهترین و پیشرفتهترین تجهیزات و امکانات پزشکی و درمانی مجهز شده است.
مراسم رسمی افتتاح آن در بهمن ماه سال ٩٣ با حضور معاون اول ریاست جمهوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.
بیمارستان پیامبر اعظم کرمان(ص) دارای چه بخشهایی است؟
این بیمارستان دارای بخشهای مختلف درمانی مانند؛ اورژانس، اتاق عمل، زایشگاه، سی سی یو،آی سییو، اطفال، داخلی، جراحی، عفونی، زنان، جراحی قلب باز، آنژیوگرافی و سی تی اسکن، فلوروسکوپی است و دستگاه ام آرآی نیز خریداری و در حال نصب است.
بیمارستان تامین اجتماعی پیامبر اعظم(ص) کرمان در سلسله بیمارستانهای میلاد به نام میلاد٢ قرار گرفته و در آینده نزدیک به قطب درمانی در جنوب شرق کشور تبدیل خواهد شد.
آقای دکتر آیا طرح های دیگری هم برای توسعه خدمات درمانی در استان دارید؟
تاسیس درمانگاه در شهرستان راور که مراسم کلنگ زنی آن در دیماه سال گذشته با حضور نمایندگان کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی و جمعی از مسئولین محلی برگزار شد، از طرح های این سازمان در استان کرمان است.
در انتخاب زمین برای ساخت درمانگاه تامین اجتماعی راور، بررسی های فراوانی انجام دادیم و در مکانی مناسب از شهر موفق به تهیه زمین به مساحت ٣٦٥١ متر مربع شدیم که ساختمان درمانگاه در ٢ طبقه و با زیر بنای ١٧٣٠ متر ساخته خواهد شد.
از دیگر طرح های سازمان تامین اجتماعی در بخش درمان استان کرمان می توان به توسعه بیمارستان دکتر غرضی سیرجان، اجرای طرح جامع محوطه سازی بیمارستان پیامبر اعظم(ص)، نوسازی درمانگاه شماره سه کرمان واحداث بنای جدید پلی کلینیک رفسنجان اشاره کرد.
طرح های بازسازی و بهسازی بخش ccu و icu بیمارستان امام علی (ع) زرند هم در سال گذشته به بهره برداری رسید.
نظر جنابعالی در مورد طرح تحول سلامت چیست؟
ما برای ارزیابی وضعیت درمان در هر کشوری دو نوع شاخص داریم، یکی شاخصهای علمی و دیگری شاخصهای اجتماعی.
در کشور ما وضعیت شاخصهای علمی بهداشت و درمان مطلوب است اما از حیث شاخصهای اجتماعی درمان، وضعیت مطلوب نیست. سهم سلامت از تولید ناخالص ملی، میزان پرداخت مردم از هزینه های درمانی و هزینه های فاجعه بار درمان از جمله شاخصهای اجتماعی بهداشت و درمان است.
برنامه تحول نظام سلامت ، مقوله بهداشت و درمان را در اولویت قرار داد و هدف گیری آن بهبود شاخصه های اجتماعی سلامت و کاهش پرداخت از جیب بیماران بوده است.
سازمان تامین اجتماعی هم با طرح تحول سلامت کاملا همراهی و بودجه قابل توجهی را برای اجرای آن صرف کرده است.
آنچه در این طرح باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد مدیریت منابع و مصارف است که توازن لازم بین این دو بوجود آید. ما هم در کرمان با دانشگاه علوم پزشکی استان همکاری های لازم را داشته ایم.
آیا خدمات واحدهای درمانی تامین اجتماعی استان مورد ارزیابی قرار گرفته اند؟
ما هر سال در جشنواره شهید رجایی شرکت نموده ایم و در چهاردهمین دوره این جشنواره موفق به کسب دستگاه برتر در محور ساماندهی نیروی انسانی و در پانزدهمین دوره عنوان دستگاه برتر در شاخصهای عمومی و اختصاصی را کسب نموده ایم.
همچنین در سال گذشته مدیریت درمان تامین اجتماعی استان بعنوان مدیریت نمونه کشوری از سوی مدیر عامل مسازمان تامین اجتماعی مورد تقدیر قرار گرفت.
برای سال جاری چه برنامه هایی در نظر گرفته اید؟
سال ٩٥ از سوی مقام معظم رهبری بعنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامگذاری شده است ودر سفر ریاست محترم جمهوری به استان کرمان نیز این موضوع مورد تاکید قرار گرفت و استان کرمان بعنوان یکی از استانهای پایلوت انتخاب شده است. مانیز بعنوان حوزه درمان سازمان تامین اجتماعی در استان با برنامه های اقتصاد مقاومتی همراهی خوبی داریم.
هرسال یک سری اهداف و برنامه هایی با مطالعات کارشناسی تدوین و به واحدهای درمانی استان ابلاغ می کنیم.
در سال جاری با توجه به همین نامگذاری، ارتقاء فرآیندهای ارائه خدمت، ارتقاء کیفیت خدمات اورژانس و زایشگاه، ارتقاء سلامت سالمندان دربخش سرپایی و بهینه سازی مصرف دارو و تجهیزات پزشکی را به عنوان راهبردهای این مدیریت در نظر گرفته ایم.
برای رسیدن به این اهداف باید از منابع و فرصتها و امکانات استفاده بهینه کنیم و افکار و خرد جمعی را مورد توجه قرار دهیم.
آیا شما به برنامه های استاندارد سازی خدمات نیز پرداخته اید؟
درحال حاضر در بیمارستانهای تامین اجتماعی کرمان، استاندارد اعتبار بخشی اجرایی می شود و سیستم ایزو در تمامی واحدهای درمانی استان در سالهای گذشته استقرار یافته است.
اراده کنونی سازمان تامین اجتماعی به روز نمودن این استاندارد با ورژن ٢٠١٥ است و ستاد مدیریت درمان استان نسبت به تحقق این موضوع پیشگام خواهد بود .
یکی دیگر از برنامه های سازمان برای تسهیل دسترسی بیمه شدگان به خدمات سازمان تحقق برنامه دولت الکترونیک است که تحول بنیادی در نحوه ارائه خدمات بوجود می آورد و لذا سازمان نهضت آی تی را دنبال می کند و هدف هم تصحیح و ارتقاء فرآیندها و افزایش بهره وری سازمانی است که در این راستا در مراکز درمانی استان سیستم اطلاعات بیمارستانی(HIS) در تمامی مراکز درمانی استان مستقر شده است.
منبع: وبسایت رسمی سازمان تامین اجتماعی/ پیمان شهامت
خدمات درمانی تامین اجتماعیسازمان تامین جتماعیمدیردرمان تامین اجتماعی استان کرمان