تامین ۲۴/ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز دوشنبه ٢٢ خرداد قوه مقننه و در جریان بررسی طرح حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی ماده یک این طرح را تصویب کردند. در ماده یک این طرح ذکر شده صنایع دستی ایران مجموعهای از صنایع هنری است که با محوریت خلاقیت، ذوق و زیباییشناسی با بهرهگیری از مواد اولیه قابل دسترس تولید میشود و فرایند ساخت و تولید محصول بهصورت فردی یا گروهی، عمدتا با دست و با کمک ابزار مورد نیاز انجام میشود.
به گزارش روزنامه شرق، رشتههای صنایع دستی از قبیل نساجی سنتی، بافتههای داری و غیرداری، پوشاک سنتی، کاشی سنتی، سفال و سرامیک، صنایع دستی چوبی و حصیری، صنایع دستی دریایی، صنایع دستی استخوان، رودوزیهای سنتی، آبگینه، صنایع دستی کاغذی، طراحی و نقاشی سنتی، سازهای سنتی، میناکاری و پیشههای وابسته به گروههای یادشده است. براساس تبصره این ماده، تشخیص مصادیق صنایع دستی و اشخاص فعال موضوع این ماده که فاقد بیمه تأمین اجتماعی هستند، برخورداری از بیمه یادشده حسب مورد با سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت صنعت، معدن و تجارت است. در ماده «٢» این طرح نیز اصلاحاتی انجام شد که نمایندگان با ١٦١ رأی موافق، پنج رأی مخالف و سه رأی ممتنع از مجموع ٢٠٨ نماینده حاضر در جلسه با آن موافقت کردند. در ماده «٢» اصلاحشده این طرح آمده است: دولت مکلف است در اجرای قانون بیمه اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسهدار (کدُدار) مصوب ١٨/٥/١٣٨٨ نسبت به ساماندهی و بیمهکردن همه واجدان شرایط اقدام کند.
تبصره ١- در اجرای قانون فوق، حضورنداشتن در ساعت معین در محل کار نمیتواند درباره فرش و قالی مبنای قطع بیمه قرار گیرد و ارزیابی توسط بازرسان سازمان صرفا براساس مساحت مذکور در ماده «٢» قانون فوقالذکر انجام میگیرد. این حکم از ابتدای اجرای قانون یادشده لازمالاجراست.
تبصره ٢- دارندگان مجوز فعالیت موضوع قانون فوق از کلیه امتیازات و تعرفههای بخش صنعت درمورد حاملهای انرژی، آب، برق، گاز و تسهیلات بانکی برخوردار هستند.
تبصره ٣- حمایتهای موضوع این قانون، با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاهها و تشکلهای ذیربط مورد قالیبافی و بافندگی فرش اجرا میشود
علاوه بر این در خبری دیگر به نقل از زهرا احمدیپور، رئیس سازمان میراث فرهنگی در خبرگزاری تسنیم درباره همکارینکردن بنیاد مستضعفان با سازمان میراث فرهنگی درباره سرنوشت کاخموزههای سعدآباد و نیاوران آمده است: «این اختلاف و همکارینکردن بنیاد همچنان ادامه دارد و ما نگران میراثی هستیم که متعلق به مردم است و طبق دستورالعمل امام (ره) بیتالمال مردم است و باید تحت حفظ و حراست سازمان میراث فرهنگی قرار گیرد».وی عنوان کرد: «درحالحاضر، رویه همکاری اداری را با بنیاد مستضعفان پیگیری میکنیم؛ ولی اگر به نتیجه نرسیدیم، نامه مکتوبی را که برای رهبر معظم انقلاب آماده خواهیم کرد برای ایشان ارسال میکنیم».