
تلاش برای شکلدهی دانشمندان آینده هند
آشوک لیلاند، جوان ۳۰ سالهای که در مدرسه علوم، کامپیوتر را فراگرفته، همواره در این فکر بود که چرا کشورش هند در قیاس با سایر کشورها دانشمندان سطح بالای کمتری دارد.
آشوک لیلاند، جوان ۳۰ سالهای که در مدرسه علوم، کامپیوتر را فراگرفته، همواره در این فکر بود که چرا کشورش هند در قیاس با سایر کشورها دانشمندان سطح بالای کمتری دارد.
تامین ۲۴/او دریافت که مدرسههای هند به دلیل تمرکز بر آموزش محتوای دروس وقت کافی برای واداشتن دانشآموزان به تفکر در اختیار ندارند. برای رفع این مشکل آشوک و دوست 29 سالهاش تصمیم گرفتند فضایی آموزشی ایجاد کنند که به دانشآموزان با استفاده از ریاضیات و علوم در یادگیری مفاهیم و شیوه فکر کمک کنند.
تمرکز آنها نهتنها بر موضوع آموزش محتوا بلکه آموزش شیوه فکر کردن درباره مسائل است. موسسه آنها به نام Open Door با اکثر آموزشگاهها در ارتباط است و بیش از 5 هزار دانشآموز را تحت پوشش گرفته. در این برنامه دانشآموزان شیوه تفکر عمیق را در خلال پرسش و جستجوهای مداوم میآموزند. به جای تکیه بر آموزش پشت هم درسها، که در مدارس متداول است، برنامه آموزشی این موسسه تلاش میکند ابتدا اطمینان حاصل کند از اینکه دانشآموزان از هر موضوع مطرحشده درک عمیق و درستی پیدا کردهاند. آنها معتقدند که این شیوه باعث میشود 80 درصد دانشآموزان درک کاملی از هر مطلب مهم مطرحشده در جریان آموزش پیدا کنند.
وقتی آشوک درگیر فکر کردن برای راهاندازی یک برنامه کارآفرینی با موضوع آموزش بود، چارچوب این طرح را با دوستش در میان گذاشت و پس از جلسات مختلف بحث و بررسی، آنها موضوع کار خود و مشکلی را که باید برای رفع آن برنامهریزی و اقدام میکردند مشخص ساختند و موسسه خود را بر همین مبنا تاسیس کردند.
در سال 2013 موفق شدند با یکی از مدارس همکاری کنند که زمینهای برای آزمودن طرح و نظراتشان فراهم ساخت. آنیش میگوید: «از آنجا که دانشآموزان زمان زیادی را در مدرسه صرف میکنند، میدانستیم که برای تغییر عادات آموزشی باید وارد سیستم آموزشی شویم. پس از چند ماه فکر، یک برنامه هدایت تحصیلی برای آن مدرسه تهیه کردیم. این برنامه به دانشآموزان زیادی برای تسلط بر ریاضیات و علوم یاری کرد.» محصول کار این موسسه با عنوان «هدایت تحصیلی» اینک به آموزگاران کمک میکند قبل از کار کردن درباره یک مفهوم جدید، از تسلط دانشآموزان بر مفاهیم مطلع شوند. برنامه آنها در حال حاضر با برنامههای جاری مدرسه ترکیب شده و بهعنوان یک روش تدریس در کلاس مورد استفاده قرار میگیرد. مجریان این استارتآپ آموزشی مانند همه افرادی که کسبوکار جدیدی راه میاندازند، از ابتدا برای ایجاد ساختار کار خود همه نوع اقدامی کردهاند مانند تهیه برنامه آموزشی، تماس با مدارس، و نظارت بر اجرای درست برنامهها.
آنیش میگوید: «به یاد دارم که چگونه از ابتدای روز تا عصر، برای اجرای برنامه، وقت خود را صرف همکاری با مدارس میکردیم و پس از اتمام کار از عصر تا نزدیک صبح روی تهیه برنامه آموزشی مدارس کاری میکردیم. بارها اتفاق افتاد که بدون صرف غذا ساعتها تنها بر روی رفع مشکل در یک مدرسه متمرکز بودیم.» در همین حین، گروه اجرای این طرح در تلاش برای کسب درآمد از آموزش نیمهوقت در مدارس بودند. توسعه کار بسیار مشکل بود. چندین مرتبه اتفاق افتاد که آنها دیگر در حساب بانکی خود پولی برای هزینهها نداشتند. آنیش میگوید: «ابتدا به فکر تولید یک محصول آموزشی برای مدارس بودیم که بتواند مشکلات آنها را به نحوی رفع کند تا پس از آن بتوانیم محصول قابلعرضهای داشته باشیم و کسبوکار خود را شروع کنیم. ما نحوه فراگیری را میشناسیم و میدانیم که بنیانهای ما قوی است.» موسسه Open Door در سال 2016-2017 به دنبال کسب درآمدی در حدود 50 هزار روپیه از طریق کار با 32 مدرسه بود. این درآمد اندک با همکاری با 100 مدرسه به سه برابر رسید و نزدیک به 150 هزار روپیه شد. آنها بهموقع موفق به سرمایهگذاری شدند. موسسه آنها اینک به یک کسبوکار تبدیل شده و تواناییهایش با سرعت بیشتری رشد میکند. گروه اجرایی این موسسه اکنون 10 نفر است و انتظار دارند در همین سال تعداد همکاران خود را به 25 نفر برسانند. آنیش میگوید: «برنامهریزی ما این است که تا سال 2019-2020 برنامه خود را در یک میلیون مدرسه اجرا کنیم و همچنین در تلاش هستیم که نخستین برنامه آموزش آنلاین خود را بهزودی عرضه کنیم.»
منبع: هفته نامه آتیه نو.
نویسنده : دن آریلی
مترجم : فریبا عوض زاده