
۱۰ دلیل اعطای جایزه ۲۰۱۶ «ایسا» به چین
در سال ۲۰۱۶، جمهوری خلق چین به دلیل دستاوردهای ارزشمندش در حوزه تامین اجتماعی، جایزه معتبر اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی(ایسا) را دریافت کرد.
در سال ۲۰۱۶، جمهوری خلق چین به دلیل دستاوردهای ارزشمندش در حوزه تامین اجتماعی، جایزه معتبر اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی(ایسا) را دریافت کرد.
ترجمه از آزاده شعبانی
منبع: ایسا
تامین ۲۴/ کشور چین، با جمعیتی بالغ بر یک میلیارد و 375 میلیون نفر (2015)، پرجمعیت ترین، کشور جهان است. در بستر مجموعه از تغییرات اقتصادیِ سریع، دولت چین اصلاحات اجتماعی عمده ای را برعهده گرفته است که شامل توسعه سیستم تامین اجتماعی این کشور در سال های اخیر است که به کاهش بی سابقه فقر و گسترش حمایت های اجتماعی از این جمعیت وسیع، منجر شده است.
در سال 2016، جمهوری خلق چین به دلیل دستاوردهای ارزشمندش در حوزه تامین اجتماعی، جایزه معتبر اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی(ایسا) را دریافت کرد. از جمله خدمات تامین اجتماعی در این کشور عبارت از حقوق بازنشستگی، بیمه های سلامت و بهداشت و سایر اشکال حمایت های اجتماعی است. این جایزه توسط «ارول استو فرانک» رییس پیشین اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی(ایسا) در یکی از جلسات مجمع جهانی تامین اجتماعی در شهر پاناما و در تاریخ 17 نوامبر، به وزیر منابع انسانی و تامین اجتماعیِ کشور چین «یین وی مین» اهدا شد.
در این جلسه «ارول استو فرانک» گفت: «کشور چین طی سده های اخیر پیشرفت قابل توجهی در توسعه تامین اجتماعی و خدمات بازنشستگی و سلامت و بهداشت برای بخش عظیمی از جمعیت این کشور داشته است.»
اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی(ایسا) 10 واقعیت کلیدی درباره خدمات تامین اجتماعی در کشور چین برشمرده است که بدین شرح است:
۱- بین سال های 2008 و 2015، هزینه های عمومی چین در رابطه با تامین اجتماعی، گواهی است بر افزایش سالانه بیش از 20 درصد و هزینه های عمومی این کشور از 57. 6 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2008 به بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی در 2013 افزایش یافته است.
۲- عداد افراد بیمه شده تحت بیمه اجتماعی سالمندان، از حداقل 360 میلیون نفر به حدود 860 میلیون نفر بین 2010 و 2015 افزایش یافته است که نشان دهنده متوسط رشد سالانه حدود 100 میلیون نفر در هر سال و افزایش سالانه متوسط 19 درصدی است.
۳- در سطح جهانی، بیش از نیمی از اشخاص مسن حقوق بازنشستگی دریافت می کنند و اگر کشور چین کنار نهاده شود، این نسبت 6. 45 درصد تنزل می یابد. در آسیا و اقیانوسیه 47 درصد افراد مسن، حقوق بازنشستگی دریافت می کنند و اگر در این برآورد، کشور چین کنار نهاده شود، این نسبت به 4. 32 درصد می رسد.
۴- بین سال های 2005 و 2015، پوشش بیمه های درمانی در کشور چین، از 317 میلیون نفر به بیش از 3. 1 میلیارد نفر رسید که این میزان در واقع بیش 95 درصد جمعیت چین را تشکیل می دهد.
۵- کشور چین به طور قابل توجهی به پوشش سلامت جهانی با نرخ 61 درصد کمک رسانده است که بدون حضور کشور چین این رقم به 52 درصد کاهش می یافت.کشور چین همچنین تاثیر عمده ای روی پوشش سلامت منطقه ای در آسیا و اقیانوسیه نهاده است که حدود 58 درصد برآورد شده است و بدون حضور کشور چین این رقم به حدود 37 درصد تنزل خواهد یافت.
۶- توسعه پوشش خدمات تامین اجتماعی در کشور چین همچنین شاخته های دیگری را نیز در بر می گیرد. تعدادی از افراد بیمه شده تحت پوشش برنامه های بیمه ی زایمان، برنامه های بیمه بیکاری و برنامه های مربوط به بیمه حوادث ناشی از کار قرار گرفته اند که به طور متوسط بین 6 تا 9 درصد در سال، طی 5 سال گذشته افزایش یافته است.
۷- به منظور افزایش دسترسی به سیستم تامین اجتماعی، کارکنانِ ادارات بیمه های اجتماعی در سراسر کشور چین، به 178598 نفر در پایان سال 2014 رسیده است که یک افزایشِ 37942 نفری(27 درصد) نسبت به سال 2009 داشته است.
۸- همراه با راه اندازیِ یک برنامه تضمینِ ثبت نام تامین اجتماعی برای کل جمعیتِ چین(که در سال 2017 برای تمام مردم چین اجرایی خواهد شد) ارائه کارت های تامین اجتماعیِ مدرن، که کارکردهای مالی دارند(دارندگان این کارت ها 100 میلیون نفر در سال 2010 به 884 میلیون نفر در 2015 رسیده است) تا حد زیادی پوشش خدمات تامین اجتماعی و مزایای آن را تسهیل کرده است.
۹- صندوق ذخیره تامین اجتماعی کشور چین، که در سال 2001 تاسیس شده است، مبلغی بالغ بر 82. 1913 میلیارد یوان در پایان 2015 ذخیره داشته است که به نرخ متوسط سالانه ی برگشتِ 82. 8 درصدی از از زمان تاسیس این صندوق تحقق بخشیده است.
۱۰- درنتیجه توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری در حوزه ی تامین اجتماعی، کشور چین رکورد بی سابقه ای را در کاهش فقر ثبت کرده است و دو سومِ کل جمعیت از عدم امنیت غذایی رهایی یافته اند.