
افزایش هزینه های درمان با تشخیص دیرهنگام سرطان
رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با انتقاد از عدم تشخیص به موقع سرطان در کشور گفت: در ایران این تشخیص به موقع نیست و همین امر هزینه های درمان را بالا برده است.
رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی با انتقاد از عدم تشخیص به موقع سرطان در کشور گفت: در ایران این تشخیص به موقع نیست و همین امر هزینه های درمان را بالا برده است.
تامین ۲۴/ دکتر عباس کبریایی زاده در برنامه نبض شبکه خبر اظهار کرد: برخی از داروهای ضد سرطانی آثار شفا بخشی بالایی دارند مشروط براینکه بیماری به موقع تشخیص داده شود. برخی از داروهای ضد سرطان هزینه ای بیش از ٦٠٠ میلیون تومان دارند و برخی با ٥ میلیون تومان بطور کامل اثربخش اند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، وی ادامه داد: سرطان بیماری رو به رشدی در کشورمان است تا جایی که هزینه های درمانی بیماران سرطانی در سالهای اخیر ١٢٠ برابر شده است، بیمه تامین اجتماعی برای درمان بیماری های خاص حمایتهای خاصی را در نظر گرفته که امری متداول در همه کشورهاست به عنوان مثال در انگلستان، بیمه ها، برای درمان بیماری سرما خوردگی حمایت کمی از بیمار دارند و برعکس برای درمان بیماری صعب العلاج حمایتهای بالایی را در نظر می گیرد.
دکتر کبریایی زاده تصریح کرد: بیشترین اثر بخشی داروها در مراحل درمان بیماری، مرحله تشخیص است که در این مرحله سهم داروها بسیار کم است و برعکس در زمان اوج ابتلا، هزینه های درمانی بسیار بالاست، سازمان تامین اجتماعی سهم بیماران صعب العلاج را به ١٠ درصد رسانده و برخی از مراحل درمان را هم رایگان کرده تا فشار کمتری به بیماران سرطانی وارد شود.
او یادآور شد: نکته مهمی که در کشورمان جای خالیش به خوبی احساس می شود تدوین پروتکل داروهایی است که در فهرست بیمه ها قرار دارند، عمده فشار مالی برای درمان بیماران، داروهایی است که مورد تایید وزارت بهداشت نیست و بعضا هم بسیار گران قیمت اند اما پزشکان همین داروها را تجویز می کنند.
رئیس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی افزود: ٩٧ درصد از داروهای بیماران سرطانی را خودمان در کشور تولید می کنیم و فقط ٣ درصد آنها وارداتی هستند، از سال ١٣٨٠ سرمایه گذاری های خوبی برای تولید داروهای ضدسرطان صورت گرفت و ما توانایی کاملی برای تولید قرض و آمپولهای ضد سرطان داریم، از سوی دیگر تفاوتی بین داروهای برند با داروهای ژنریک نیست، توصیه ما به دولت این است به برندها چندان توجهی نداشته باشد و بیشتر توجه خود را صرف مصرف داروهای ژنریک در کشور کند.