
۶ ماه بازیگری در فیلم جنجالی، ترفندی جدید
رئیس پلیس فتا خراسانرضوی در خصوص شگرد جدید کلاهبرداری سایبری به بهانه تست بازیگری در شبکه اجتماعی تلگرام هشدار داد.
رئیس پلیس فتا خراسانرضوی در خصوص شگرد جدید کلاهبرداری سایبری به بهانه تست بازیگری در شبکه اجتماعی تلگرام هشدار داد.
تامین۲۴/ سرهنگ جواد جهانشیری افزود: مجرمان در این شگرد با سوءاستفاده از علایق شهروندان به ویژه نوجوانان و جوانان، آنان را فریب می دهند و کلاهبرداری میکنند.
وی گفت: طی بررسیهای صورت گرفته ، کارشناسان پلیس فتا در فضای سایبری، متوجه وجود برخی کانالهای تلگرامی با شماراعضای بالا شدند که در آن، فردی با تبلیغ تست بازیگری کلاهبرداری میکند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، وی افزود: کلاهبرداران سایبری در این شگرد مجرمانه با تبلیغات کاذب و دروغین به کاربران اعلام کردهاند که در صورت قبولی در تست بازیگری در یک فیلم جنجالی به مدت 6ماه در تهران ایفای نقش و مبالغ نسبتا قابل توجه به عنوان دستمزد دریافت میکنند.
رئیس پلیس فتا خراسانرضوی یادآور شد: کلاهبرداران در این پیام اغوا کننده با پیشنهاد بازیگری در فیلمهای مهم و دریافت دستمزد بالا و گرفتن تست در هتلهای سطح شهر مشهد، کاربران شبکههای اجتماعی را فریب می دهند و با پیشنهاد پرداخت مبالغ اندک (10 هزار تومان ) برای ثبتنام و ارسال تصویر فیش پرداختی به ادمین تلگرام از آنان کلاهبرداری میکنند.
سرهنگ جهانشیری اضافه کرد: این میزان پرداختی با توجه به رقم پایین آن از طرف فرد قربانی پیگیری قضایی نمیشود لذا فرد کلاهبردار با دریافت مبالغ کم ولی در حجم بالا مبلغ کلانی را از شهروندان زودباور و فریب خورده کلاهبرداری میکند.
وی به کاربران شبکههای اجتماعی هشدار داد: قبل از پذیرش و هرگونه اقدامی در خصوص انواع کاریابی یا استخدام و حضور در انواع همایشها و سمینارها ابتدا اصالت پیام را از مبادی ذیربط از جمله روابط عمومی اداره یا ارگان مربوطه بررسی کنند.
هتک حیثیت در شبکههای اجتماعی در پی انتقامجویی
رئیس پلیس فتا گیلان از شناسایی عاملان انتشار تصاویر خصوصی کاربران در یکی از شبکههای اجتماعی خبر داد و گفت: عاملان این انتشار از سوی کارشناسان پلیس فتا شناسایی و دستگیر شدند.
سرهنگ ایرج محمدخانی گفت: در پی ارجاع 2 فقره پرونده از دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رشت به دادخواهی 2 خانم جوان، مبنی بر انتشار تصاویر خصوصی آنان در یکی از شبکههای اجتماعی، موضوع در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.
رئیس پلیس فتا گیلان افزود: با پی جوییهای فنی و پلیسی، عاملان انتشار تصاویر خصوصی شکات در شبکه اجتماعی مبتنی برموبایل که یک زن جوان و یک مرد سالخورده اهل و ساکن رشت بودند، شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی به پلیس فتا احضار شدند.
سرهنگ محمدخانی افزود:متهمان با توجه به ادله دیجیتال کشف شده به صراحت به بزه انتسابی خود اعتراف کردند و اینکه با انتشار تصاویر خصوصی شکات پرونده در شبکه اجتماعی و نسبت دادن مطالب ناروا و خلاف واقع، قصد هتک حیثیت کردن آنان را داشتند .
وی اظهار کرد: این افراد، انگیزه خود از این کار را تسویه حساب شخصی و انتقام جویی عنوان کردند.
رئیس پلیس فتا گیلان ادامه داد: متهمان برای سیر مراحل قانونی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان رشت معرفی شدند.
وی افزود: طبق ماده 17 فصل پنجم هتک حیثیت و نشر اکاذیب قانون جرایم رایانهای، هر فردی به وسیله سامانه های رایانهای یا مخابراتی، صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود به حبس از 91 تا 2 سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا 40 میلیون ریال یا هر 2 مجازات محکوم خواهد شد.
ارسال کد قرعهکشی ترفند جدید مجرمان سایبری
رئیس پلیس فتا گیلان به کاربران شبکههای اجتماعی در خصوص شگرد جدید بزهکاران سایبری در سوء استفاده از نام و اکانت (حساب کاربری) کاربران در شبکههای اجتماعی هشدار داد.
سرهنگ ایرج محمدخانی ارسال پیامکهای جعلی برنده شدن در قرعهکشیها را یکی از شگردهای مجرمانه عنوان کرد و گفت: جدیدترین پیامکهای ارسالی با هدف دسترسی به کدهای فعالسازی در شبکههای اجتماعی به کاربران ارسال میشود.
وی افزود: بزهکاران سایبری در این شیوه با ساخت اکانت عضویت در شبکههای اجتماعی یک پیامک برای دارنده شماره مورد نظر ارسال و ادعا میکنند با برنده شدن در قرعهکشی کد قرعهکشی دریافت شده را به شماره اعلامی، ارسال (forward) کنند.
رئیس پلیس فتا استان گیلان گفت: پیام ارسالی برای قربانی دارای کد پنج رقمی است که طبق اظهارات بزهکاران، کد قرعهکشی است در حالی که کد فعالسازی اکانت در شبکه اجتماعی است، متاسفانه برخی از کاربران به محض دریافت کد قرعهکشی، فریب می خورد و کد را ارسال و بدون توجه به عواقب آن ، منتظر دریافت جایزه می شوند.
سرهنگ محمدخانی ادامه داد: افراد سودجو بعد از دریافت کدهای فعالسازی اقدام به ایجاد اکانت های مختلف در شبکه های اجتماعی و از جانب قربانی اقدام به انتشار مطالب غیر واقع، درخواست کمک از دوستان و حتی مزاحمت برای آنها می کنند. ضمن اینکه برقراری ارتباط با دوستان و بستگان قربانی از جمله اقدامات آنان است.
وی به شهروندان توصیه کرد: برنده شدن کاربران در قرعهکشی میتواند یک شگرد مجرمانه برای فریب و به دام انداختن هموطنان باشد بنابراین هرگاه از سوی افراد ناشناس که خود را در قالب کارمند دستگاه یا نهادی دولتی معرفی و ادعای برنده شدن شما در قرعهکشی را مطرح می کنند، روبرو شدید، تردید کنید و به هیچ عنوان اطلاعات درخواستی را به آنان ارسال نکنید.
سرهنگ محمدخانی ادامه داد: ارسال اطلاعات مورد نظر به افراد سودجو و فرصت طلب میتواند زمینه ساز بسیاری از جرایم از جمله، برداشت از حساب بانکی، هتک حثیت و مزاحمت باشد؛ حتی احتمال این هم می رود که بزهکاران با شیوههایی مانند انتشار تصاویر افراد برنده در سایت از کاربران درخواست تصویر و در نهایت با ایجاد اکانتی جدید با نام، تصویر و شماره طعمه خود مبادرت به کلاهبرداری کنند.
سوءاستفاده سودجویان از اطلاعات شخصی و محرمانه کاربران
رئیس پلیس فتا گلستان با اشاره به انتشار تصاویر خصوصی کاربران در فضای مجازی گفت: متاسفانه این روند به علت سهل انگاری و عدم رعایت نکات امنیتی جزئی از سوی کاربران روز به روز در حال افزایش است.
سرهنگ حبیب الله رجبلی با تاکید بر اهمیت حفاظت از اطلاعات شخصی کاربران در فضای مجازی گفت: یکی از مهم ترین علل اصلی سوء استفاده های اینترنتی، دسترسی آسان سودجویان سایبری به اطلاعات با ارزش قربانیان است.
وی ، سهل انگاری کاربران را مهمترین عامل در بروز اتفاقات ناگوار و انتشار اطلاعات شخصی و خصوصی افراد در فضای مجازی عنوان کرد.
این مقام انتظامی، رمز نگاری را راهکاری مناسب برای جلوگیری از سرقت اطلاعات برشمرد و افزود: رمزنگاری قابلیتی است که امنیت اطلاعات را تا حد زیادی تضمین میکند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گلستان خاطرنشان کرد: در این حالت تنها کسی که به اطلاعات دسترسی دارد و میتواند اطلاعات رمز شده را استخراج کند کسی است که کلید رمز (رمز عبور) را داشته باشد؛ بنابراین استفاده از رمزهای عبور پیچیده و پیشرفته میتواند اطلاعات خصوصی و مهم را از دسترس مجرمان سایبری حفظ کند.
وی یکی دیگر از روشهای سوءاستفاده مجرمان سایبری را بازیابی اطلاعات از تجهیزات خریداری شده دانست و گفت: در زمان حاضر خرید و فروش اجناس دست دوم و کارکرده به خصوص گوشیها و تبلتهای مبتنی بر سیستم عامل اندروید بسیار رواج یافته است.
سرهنگ رجبلی اضافه کرد: فروشندگان در این حالت فقط اطلاعات خود را از روی گوشی delete (حذف) میکنند؛ غافل از اینکه این اطلاعات به راحتی قابل ریکاوری (بازیابی) است و زمینه را برای سوءاستفاده فراهم می کند.
وی به فروشندگان این دستگاهها توصیه کرد: قبل از فروش حتما دستگاه خود را به حالت تنظیمات کارخانهای(Factory Reset) برگردانید؛ هرچند که در برخی از دستگاهها بعد از ریست کارخانهای تمام اطلاعات موجود در حافظه دستگاه پاک نمیشود و فقط از دسترس ظاهری خارج میشود؛اما اگر اطلاعات ما دارای رمز عبور باشد، امکان دسترسی مجرمان سایبری به این اطلاعات بسیار محدود و سخت می شود.
وی توصیه کرد: استفاده از حافظههای جانبی مثل رم و مموری در تبلتها، لپتاپها و گوشیهای اندروید میتواند به ما کمک کند که اطلاعات ارزشمند و خصوصی خود را روی حافظههای جانبی ذخیره کنیم و در موقع فروش حافظه جانبی را برای خود نگهداریم.
سرهنگ رجبلی ادامه داد: ذخیره فایلهای ارزشمند و خصوصی روی حافظههای جانبی البته به صورت رمز و کد شده به ما کمک می کند تا اطلاعات خصوصی کمتری روی گوشیها و تبلتها یا لپتاپها داشته باشیم و حافظه اصلی ما برای مابقی کارهای عمومی استفاده میشود.
دریافت اخبار موثق اربعین حسینی از خبرگزاری پلیس
سرپرست پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان ایلام از افرادی که قصد سفر به کربلا در ایام اربعین را دارند درخواست کرد که اخبار دقیق و موثق را از وب سایت پلیس دریافت کنند.
سرگرد جمالی افزود: زائران با توجه به ایام اربعین باید مراقب کلاهبرداران در پوشش های مختلف باشند و به خواسته های آنها عمل نکنند.
وی ادامه داد: از آنجائی که خیل عظیمی از عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) در حال فراهم کردن مقدمات حضور در همایش بزرگ و بین المللی اربعین حسینی هستند و لازمه این کار ثبت نام در سامانه اینترنتی سماح به آدرسwww.samah.haj.ir سایت رسمی سازمان حج و زیارت است باید مراقب سایتهای جعلی و کلاهبرداران باشند و به هیچ وجه فریب افراد شیاد را نخورند و تنها مرجع ثبت نام برای آنان سایت سماح باشد.
این مقام انتظامی اظهار کرد: اربعین امسال با سال گذشته از نظر قوانین تردد متفاوت است و زائران باید قطعاً گذرنامه و ویزای کشور عراق را داشته باشند. عموم مردم به این نکته هم توجه داشته باشند به اخبار کذب و شایعات در سایتها و شبکههای پیام رسان موبایلی توجه نکنند و اخبار دقیق و موثق را از خبرگزاری پلیس به نشانی www.police.ir دریافت کنند.
تهدید و اخاذی با راهاندازی صفحه جعلی در شبکه اجتماعی
فرمانده انتظامی شهرستان جهرم از دستگیری جوان 29 ساله که از طریق یکی از شبکههای اجتماعی، دختر دانشجوی یکی از دانشگاههای این شهرستان را مورد تهدید قرار داده بود، خبر داد.
سرهنگ عبدالعظیم انصاری با اشاره به اینکه متهم با به دست آوردن تصاویر خصوصی قربانی و راه اندازی صفحه جعلی به نام او در یکی از شبکه های اجتماعی با تهدید به دنبال اخاذی بود، اظهار کرد: این فرد تبهکار از طریق اقدامات فنی پلیس فتا ظرف مدت یک روز شناسایی و دستگیر شد. وی ادامه داد: متهم در ابتدا منکر هرگونه عمل مجرمانه در فضای مجازی شده بود؛ اما پس از رویت مستندات و ادله دیجیتال متخصصین پلیس فتا، لب به سخن گشود و نسبت به بزه انتسابی اعتراف کرد.
سرهنگ انصاری اضافه کرد: متهم در تحقیقات تخصصی پلیس اعلام کرد که با توجه به تسلطی که در امور رایانه و فضای مجازی داشته است، هیچگاه فکر نمی کرد توسط پلیس فتا دستگیر شود.
وی از شهروندان به ویژه از بانوان خواست در هنگام استفاده از نرمافزارهای ارتباطی، تمام اقدامات حفاظتی را رعایت کنند و تصاویر خصوصی و خانوادگی خود را در صفحات فضای مجازی قرار ندهند تا در چنین مواردی این تصاویر به ابزاری برای سوء استفاده قرار نگیرد.
کشف 956 کیلو حشیش از زانتیای قاچاقچیان
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان کرمان از کشف 956 کیلوگرم حشیش و دستگیری چهار قاچاقچی خبر داد.
سرهنگ کامبیز اسماعیلی گفت: ماموران مبارزه با مواد مخدر استان کرمان در راستای اقدامات اطلاعاتی از انتقال محموله بزرگی از مواد مخدر از سمت شهرستان های شرقی استان به سمت کرمان مطلع شدند.
وی افزود:مأموران در محور سیرچ-کرمان به 2 دستگاه خودروی سواری زانتیا و سمند مشکوک شدندو خودروی قاچاقچیان را در یک تعقیب و گریز،متوقف کردند.
اسماعیلی تصریح کرد:ماموران در بازرسی از خودرو زانتیا 956 کیلوگرم حشیش کشف کردند.
وی افزود:در این عملیات چهار تن از اشرار، دستگیر و به همراه 2 دستگاه خودرو و مواد کشف شده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مقامات قضائی شدند.
خودروی حامل البسه قاچاق توقیف شد
فرمانده انتظامی خوی استان آذربایجان غربی از توقیف خودروی حامل البسه قاچاق به ارزش 2 میلیارد و 200 میلیون ریال خبر داد.
سرهنگ اسفندیار احمدی گفت: ماموران ایستگاه ایست و بازرسی ایواوغلی حین کنترل خودروهای عبوری یک دستگاه سایپا وانت را به ظن حمل کالای قاچاق توقیف کردند که در بازرسی از خودروی توقیفی، هزار و 847 ثوب البسه قاچاق کشف شد.
این مقام انتظامی ادامه داد: برابر اعلام کارشناسان مربوطه، ارزش کالاهای مکشوفه، 2 میلیارد و 200 میلیون ریال برآورد شده است.
فرمانده انتظامی شهرستان خوی افزود: در این رابطه یک تن، دستگیر و پس از تشکیل پرونده مقدماتی، جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شد.
اعتراف زوج سارق به 32 فقره سرقت
سرپرست انتظامی شهرستان قائم شهر مازندران از شناسایی و دستگیری زوج سارق منزل با 32 فقره سرقت و کشف نیم کیلو طلا و جواهرات سرقتی خبر داد.
سرهنگ شعبان مهری اواتی گفت: در پی کسب خبری از مرکز فوریت های پلیسی 110 مبنی بر سرقت از منزل یکی از شهروندان ، موضوع به طور ویژه در دستور کار ماموران پلیس آگاهی این فرماندهی قرار گرفت.
وی گفت: ماموران با انجام اقدامات اطلاعاتی و فنی، رد یک دستگاه خودرو را در این سرقت شناسایی کردند و با شناسایی خودرو در یکی از میادین اصلی شهر، این خودرو را مورد تعقیب و مراقبت قرار دادند.
سرپرست انتظامی شهرستان قائم شهر اضافه کرد: ماموران در اقدامی غافلگیرانه این خودرو را متوقف و زوج سارق را دستگیر کردند.
سرهنگ مهری گفت: متهمان در تحقیقات و بازجویی های فنی پلیس به 32 فقره سرقت منزل اقرار کردند و در بازرسی از خودروی آنان نیم کیلو طلا و جواهر آلات سرقتی کشف شد.
کشف 23 هزار قلم ظروف آشپزخانه قاچاق
معاون اجتماعی پلیس استان یزد از توقیف یک دستگاه تریلی ولوو و کشف 23 هزار قلم انواع ظروف آشپزخانه قاچاق به ارزش سه میلیارد ریال خبر داد.
سرهنگ محمدرضا مزیدی گفت: ماموران پلیس آگاهی از بارگیری و حرکت یک محموله ظروف آشپزخانه قاچاق فاقد مجوزگمرکی از جنوب کشور به این استان مطلع شدند.
وی ادامه داد: ماموران پلیس با انجام عملیات ایست و بازرسی یک دستگاه تریلر کانتینردار ولوو را متوقف و در بازرسی از این تریلر، اقلام یاد شده را کشف کردند.