
«تیپیکو»؛ اثرگذارترین هلدینگ دارویی کشور
نقش سازمان تامین اجتماعی به عنوان دارنده تاثیرگذارترین و بزرگترین هلدینگ تولیدکننده دارو در کشور بسیار چشمگیر است.
نقش سازمان تامین اجتماعی به عنوان دارنده تاثیرگذارترین و بزرگترین هلدینگ تولیدکننده دارو در کشور بسیار چشمگیر است.
گفت و گو: مهین داوری
تامین ۲۴/احمد وحید دستجردی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل داروسازی فارابی در گفت و گوی با تامین 24 با اشاره به تولید 98 درصد داروی موردنیاز کشور توسط شرکت های دارویی داخل گفت: نقش سازمان تامین اجتماعی به عنوان سازمانی که تاثیرگذارترین و بزرگترین هلدینگ داروبی کشور را در اختیار دارد در تولید دارو بسیار چشمگیر است، به گونه ای که مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی و استفاده از توان تولید داخلی است. به عبارت روشن تر، حجم بالای تولید در تیپیکو نه تنها بیانگر استفاده بهینه از توان علمی دانش آموختگان کشور است، بلکه بهره گیری مطلوب و بهینه از منابع ملی نیز به شمار می آید.
وی تاکید کرد: شرکت های دارویی تامین با بهره گیری از آخرین تکنولوژی و دانش به روز دنیا می توانند بهترین محصولات را تولید و به بازار عرضه کنند. از سوی دیگر، با جذب دانش آموختگان دارای تحصیلات عالیه، نه تنها سهم چشمگیری در ایجاد فرصت های شغلی در کشور دارند، بلکه با عرضه محصولات دارویی استراتژیک می توانند بالاترین ارزش افزوده را نیز در این صنعت ایجاد کنند.
وحید دستجردی با اشاره به اینکه فارابی طی سالیان متوالی به عنوان صادرکننده نمونه معرفی شده است، تصریح کرد: این شرکت ثابت کرده است که می تواند بسیار فعال و توانمند و همپای رقبای خارجی در بازار جهانی حضور داشته باشد.
وی افزود: سال گذشته بیش از ۱۰ درصد از تولیدات شرکت فارابی به کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، تاجیکستان، بلاروس و کشورهای آفریقایی مانند اوگاندا، تانزانیا و سومالی صادر شد و در تعداد زیادی از کشورها نیز موفق شدیم محصولات را به ثبت برسانیم تا زمینه های بازاریابی در آنها نیز فراهم شود.
ایران فارما؛ عرصه ارتباطی
وحید دستجردی در رابطه با رویکرد شرکت دارو سازی فارابی به نمایشگاه ایران فارما گفت: این شرکت همواره برای ارتباطات خود با ذینفعان ارزش خاصی قایل است و برای توسعه و ارتقای این ارتباطات از ابزارهای مختلفی بهره می جوید. از این رو، نمایشگاه ایران فارما یکی از عرصه های ارتباطی برای ایران فارما به شمار می رود.
وی در ارزیابی سطح مارکتینگ دارو در کشور تصریح کرد: معرفی دارو در تمام دنیا از محدودیت و ضوابط خاصی برخوردار است و این مهم در ایران نیز بر اساس آیین نامه خاص سازمان غذا و دارو به صورت قانونمند در حال اجراست.
وی با تاکید بر ضرورت تفکیک معنایی«تبلیغ دارو» با «معرفی دارو» اضافه کرد: ما برای دارو قصد تبلیغ نداریم اما چون به دلیل ویژگی خاص و تخصصی بودن دارو همواره لازم است به جامعه هدف، دارو معرفی شود و چون معرفی دارو باید بر اساس روش های خاصی صورت گیرد که طبیعتا با صرف هزینه های بالا امکان پذیر هستند، کار را سخت تر می کند.
وحیددستجردی افزود: شرکت های داروسازی با توجه به محدودیت هایی که در فرآیند قیمت گذاری و عرضه دارند، طبیعی است که نتوانند معرفی دارو را به درستی انجام دهند و این موضوع سبب می شود که همواره با یک فاصله معنی داری بین تولید محصول در شرکت هاب داروسازی و اطلاعات جامعه پزشکی از محصول تولیدی مواجه باشیم و در نهایت اتفاقی که می افتد جامعه پزشکی نمی توانند به همه توانمندی صنعت دارو آگاهی یابند و تولیدکنندگان نیز در معرفی محصولات خویش عاجز می شوند؛ بنابراین بازنگری جدی در این خصوص نیازی ضروری است که ضمن معرفی شایسته ظرفیت تولید صنعت دارویی کشور، آگاهی جامعه پزشکی و مخاطبان نیز ارتقا یابد.
این مسوول روابط عمومی با بیان اینکه بازار دارویی همواره نیازمند محصولات جدید است، گفت: در 4 مجموعه کارخانه فارابی، سبد محصولات تکمیل است ولی از آن جایی که بازار درمانی همواره نیازمند داروهای به روز و جدید است، دو پروژه جدید در دست اقدام است که تا کنون با پیشرفت خوبی روبرو بوده و امیدواریم تا پایان سال 96 محصولات دارویی جدیدی از جمله محصولات ضد سرطان، ضد دیابت و همچنین فرم های جدید داروهای تزریقی را با همکاری شرکت های بسیار معتبر دارویی دنیا تولید کنیم .
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل داروسازی فارابی «نمایشگاه» را مهم ترین و کاربردی ترین ابزار ارتباطی عنوان کرد و در بیان جنبه های قابل ارزیابی این ابزار ارتباطی یادآور شد: در نمایشگاه های تخصصی از جمله ایران فارما این امکان فراهم است که شرکت های دارویی ضمن دستیابی به نظرات مخاطبان و گروه های هدف بتوانند بر اساس نیازهای مطرح شده ، از یک سو به تولید محصولات مورد نیاز مخاطبان بپردازند و از سوی دیگر سطح کیفیت محصولات را نیز ارتقا دهند.
اطلاع رسانی مسوولیت های شرکت نسبت به مخاطبان و معرفی آخرین محصولات را به جامعه پزشکی و مصرف کنندگان را از دیگر اهداف نمایشگاه های دارویی عنوان کرد و افزود: توسعه بازارهای هدف و شناسایی مشتریان خاص در حوزه صادرات را در گسترش روابط تجاری موثر خواند.
وی حضور شرکت داروسازی فارابی را در دومین دور از نمایشگاه ایران فارما را فرصتی مغتنم خواند و گفت: امیدوارم که این اتفاق مهم به گسترش سطح تعاملات صنعت دارویی کشور با تولیدکنندگان بزرگ دارویی جهان بیانجامد.