
مدیرعامل هگتا: توسعه گردشگری، اقتصاد کشور را رونق می بخشد
طرح ویژه ایجاد ۱۴۰ هزار شغل برای رونق بخش گردشگری و صنایع دستی به تایید شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری رسید.
طرح ویژه ایجاد ۱۴۰ هزار شغل برای رونق بخش گردشگری و صنایع دستی به تایید شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری رسید.
تامین ۲۴/دومین نشست شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در دفتر معاون اول رییس جمهور برگزار شد که در نتیجه آن، طرح ویژه ایجاد ۱۴۰ هزار فرصت شغلی در بخشهای گردشگری و صنایع دستی به تصویب رسید و بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مکلف شدند تسهیلات مورد نیاز این طرح را تامین کنند.
به گزارش ایسنا، در این نشست که با حضور اعضای حقوقی و حقیقی شورا و به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور برگزار شد، شش دستور جلسه مورد بررسی و بحث و تبادل نظر قرار گرفت؛ نخستین دستور جلسه شورای عالی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ارایه گزارش درباره طرح ویژه ایجاد اشتغال ضربتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال های ۹۶-۹۵ و نحوه تامین منابع و تسهیلات مورد نیاز آن بود.
مسعود سلطانیفر، معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تشریح این طرح اظهار کرد: در چارچوب این طرح در بخش گردشگری، تعدادی از طرحهای سرمایهگذاری با متوسط پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد هدفگذاری شده است که در صورت تامین اعتبار، حدود ۴۰ هزار میلیارد ریال تا پایان سال ۱۳۹۶ به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی گفت: برآورد میشود در بخش گردشگری حدود ۷۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شود و سرانه ایجاد اشتغال برای هر فرصت شغلی حدود ۱۲۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده که ۵۰ درصد توسط بخش خصوصی به عنوان آورده تامین و ۵۰ درصد توسط دولت به عنوان تسهیلات تامین خواهد شد.
سلطانیفر ادامه داد: در بخش صنایع دستی و برای دو حوزه بازرگانی و تولید در مجموع برآورد میشود حدود ۷۲ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شود و تسهیلات بانکی مورد نیاز برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی حدود ۱۵۴۶۹ میلیارد ریال و از منابع عمومی دولت حدود ۲ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده است.
وی گفت: در سرانه ایجاد اشتغال در بخش صنایع دستی برای هر فرصت شغلی ۲۲۰ میلیون ریال اعتبار آموزشی ترویجی در نظر گرفته شده است.
سلطانیفر با اشاره به جداول برشهای استانی و حوزهای این طرح افزود: در جلسهای که با بانکهای کشور داشتیم، نحوه اختصاص این تسهیلات را بررسی کردیم و هیات سه نفرهای متشکل از نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و سازمان میراث فرهنگی متولی اجرایی این طرح شدهاند و در جلسات شورای عالی اشتغال نیز این طرح، مطرح و تصویب شد.
غلامحیدر ابراهیم بای سلامی، عضو حقیقی شورا با دفاع از این طرح، اقدامات و برنامهریزی سازمان میراث فرهنگی را برای ایجاد اشتغال را قابل ستایش دانست و بیان کرد: صنعت گردشگری، صنعتی زیربنایی است که در صورت توسعه میتواند سایر بخشهای اقتصادی را نیز به تحرک وادارد.
پروانه سلحشور، نماینده ناظر مجلس و عضو حقوقی شورانیز به اهمیت اشتغالزایی در بخش صنایعدستی اشاره کرد و یادآور شد: با اشتغال در این بخش، زنان به عنوان اصلی ترین فعالان حوزه صنایع دستی منتفع می شوند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور نیز ضمن تقدیر از سازمان میراث فرهنگی به خاطر تهیه این طرح، گفت: با توجه به راهبرد دولت برای ایجاد اشتغال، این طرح در چارچوب سیاستهای کلان دولت ارزیابی میشود و کاملاً مثبت و مفید است و محاسبات انجام شده برای ایجاد ۱۴۰ هزار فرصت شغلی در دو سال آینده در بخشهای گردشگری و صنایع دستی کاملاً دقیق بوده و حجم تسهیلات در نظر گرفته شده برای تحقق این طرح نیز در مقایسه با بخشهای صنایع و کشاورزی بسیار اندک است. به همین دلیل با پیگیری کمیته ۳ جانبه سازمان مدیریت، بانک مرکزی و سازمان میراث فرهنگی، ابعاد مختلف این طرح قابل اجرا است.
وی در نهایت با اعلام تصویب این طرح تاکید کرد که مصوبه شورا به کمیته سه جانبه ابلاغ شود.