تأمین ??/ شهیندخت مولاوردی در همایش مددکاری اجتماعی و مطالبه گری اجتماعی با اشاره به تقارن روز مددکاری با میلاد حضرت علی (ع) گفت: مددکاری اجتماعی با کیفیتی که از آن برخوردار است فقط یک شغل نیست بلکه به نوعی تجلی عشق ، عاطفه و تعهد و مسوولیت اجتماعی در قبال انسانهایی است که موفق نشدند سهم ذاتی خود را از اجتماع دریافت کنند و با این تعبیر مددکار اجتماعی به نوعی زمینه ساز تحقق عدالت اجتماعی درجامعه است.
به گزارش تامین 24 (
tamin24.ir) مولاوردی افزود: رویکرد مددکارانه همان سیره علوی و سیره دینی ماست که آرزو داریم که که بیش از پیش این سیره در جامعه مورد توجه قرار گیرد و زمینه های عملی آن برای تحقق فراهم شود و صرفا در شعار ، سخنرانی و موعظه خلاصه نشود و ما در عمل شاهد تحقق این سیره باشیم.
معاون امور زنان ریاست جمهوری جامعه زنان را یکی از اصلی ترین مخاطبان مددکاری عنوان کرد و افزود: زنان را می توان هم عنوان مددپذیر و هم به عنوان مددکار قلمداد کرد. زنان فی نفسه مددکارانی هستند که در طول تاریخ به مدد انسان ها و جامعه آمده اند و این قابلیت و ظرفیت را دارند و از طرف دیکر به دلیل متضرر شدن بیشتر این قشر از جامعه از آسیب های اجتماعی آن هم در زمان و شرایطی که که ما با رشد فزاینده این اسیب ها مواجه هستیم یکی از اصلی ترین کروه هدف هایی که مدنظر مددکاری هستند.
مولاوردی گفت: کشور ما همچون کشورهای در حال گذار از هجوم آسیب های خطرناک متعدد اجتماعی در امان نیست و بسیاری از آلام و گرفتاری هایی که که به واسطه گسترش این آسیب ها در جامعه به وجود امده اول از همه گریبانگر زنان و کودکان به عنوان قربانیان آسیب های اجتماعی است و به محض وقوع حق امنیت آنها را به عنوان ابتدایی و مهم ترین حق انان را در معرض خطر قرار می دهد.
وی تصریح کرد: متاسفانه نادیده گرفتن این حق در جامعه بسیاری از عرصه های خانوادگی و اجتماعی زنان را در معرض مخاطرات گوناگون فردی، اجتماعی قرار می دهد و در بیشتر کشور های دنیا مداخله در این بحران ها را به مددکاران اجتماعی واگذار شده اما در کشور خلا های قانونی باعث می شود که این مشکلات همچنان از طریق مراجع قضایی و نظامی پیگیری شود که باز این شیوه آثار و تبعات خودش را دارد.
معاون زنان ریاست جمهوری گفت: مطالبه گری اجتماعی ارتباط تنگاتنگی با احیای حقوق شهروندی دارد و می توان آن را به عنوان یک حق اجتماعی برای شهروندانی که بیش از بیش در معرض آسیب های قرار می گیرند را عنوان کرد و اگر هنوز قوانین ما حمایتگری لازم را ندارند یا زمینه های کاهش انواع آسیب های اجتماعی مانند خشونت خانگی را فراهم نکردند نمی توانیم این موضوع را به منزله ساقط شدن این حق قلمداد کنیم .
وی تاکید کرد: اگر بر اثر آسیب اعتیاد موجی گسترده از انواع ناهنجاری های دیگر را شاهد هستیم در کنار أن تقویت و توسعه نهادهایی همچون اورژانس اجتماعی باید یک نیاز و ضرورت بدانیم نه یک انتخاب.
وی با اشاره رسانه ای شدن ظلم و جنایت رفته بر یک خانم مشهدی از سوی همسر معتاد و شیشه ای، بر ضرورت مداخله گری اجتماعی تاکید کرد و گفت: ما باید بپذیریم امداد رسانی به موقع و اورژانسی در وقوع بحران های اجتماعی اینچنینی ضروری است.
وی این حق را حق انسانی آن زن ظلم دیده از سوی همسرش عنوان کرد و گفت: بررسی های ما نشان می دهد که این خانم چندین بار مراجعاتی به مراجع داشته است، منتها طبق روال معمول ایشان به بازگشت به خانواده و گرم کردن کانون خانواده توصیه شده بود و باید به این مهم توجه می شد.
مولاوردی اضافه کرد: با بروز وقایع، آسیب ها و جنایات اجتماعی می توان با تشدید و تقویت ساختارهای مناسب مددیاری کرد و مطالبه گری اجتماعی حق است و این حق اصلا قابل انکار و نادیده گرفتن نیست که ارگانی هر وقت که لازم دانست، این ساختار را ایجاد کند .
وی تصریح کرد: جامعه ما متاسفانه میراث دار یک توسعه نامتوازن و به تبع آن رشد بیش از حد آسیب های اجتماعی خطرناک هست و اگر سیستم حقوقی و قضایی ما تاکنون نتوانسته است سیستم پیشگیرانه و بازدارنده را فراهم کند و به واقع نیز در شرایطی هستیم که نمی توانیم انتظار تحقق و تصویب تمام لوایح و طرح های مرتبط و ایجاد ساختارها باشیم نباید از اقدامات کوتاه مدت غافل بمانیم .
وی اقدامات زیرساختی و بلند مدت و اقدامات کوتاه مدت را لازم و ملزوم همدیگر دانست و بیان کرد: این دو نوع اقدام اگر مورد توجه متولیان امور قرار بگیرند می توان به ارتقا و بهبود سطح بهزسیتی و سلامت اجتماعی جامعه دست یافت .
مولاوردی با تاکید بر نقش اقدامات مددکارانه در سرپا نگه داشتن و تامین و سلامت اجتماعی برای گروه های اجتماعی در معرض آسیب گروه ها بیان کرد: مددکاران می توانند تصمین کننده حیات و ممات آن ها در شرایط حاضر باشد و چه بسیار افرادی که در پناه مددجویی أن ها امید از دست رفته خود را بازیافته اند و به جامعه برگشته اند.
معاون زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه مددکاری حلقه آخر پیشگیری و درمان آسیب های اجتماعی است، تصریح کرد: منصفانه نیست مددکاران را مسوول و جبران کننده کوتاهی سایر نهادهای مهم و کلان اجتماعی نظیر اقتصاد و فرهنگ بدانیم اگر جایی جلوه های ساختاری و یماری و فقر در سایه آسیب های اجتماعی متجلی می شود، شاید مشکل از سرچشمه باشد و امیدواریم با حرکت در مسیر صحیح و توسعه هماهنگ و متوازن و رشد زیرساخت های لازم و بیشتری در عرضه مسایل و مشکلات اجتماعی ، اقدامات مددکارانه در کنار فعالیت های بلند مدت تاثیر مضاعفی بر بهبود و رشد شاخص های سلامت اجتماعی داشته باشیم .