رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در همایش روز جهانی غذا اعلام کرد: به منظور ارتقای سلامت عمومی، پیشنهاد شده اقلامی چون شکر و روغن از طرح کالابرگ حذف و بودجه بیشتری به لبنیات اختصاص یابد. او افزود مصرف بیرویه این اقلام به سلامت مردم آسیب زده و تغییر سیاست توزیع کالابرگ میتواند گامی مؤثر در بهبود الگوی تغذیه و امنیت غذایی جامعه باشد.
به گزارش تامین 24 به نقل از تسنیم، حسن امامی رضوی، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی امروز در همایش روز جهانی غذا که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اظهار کرد: در یک سال گذشته با وضعیت خاصی مواجه بودیم. وضعیت مردم، هم از نظر امنیت غذایی و هم از نظر سلامت غذایی، نیازمند توجه جدی است. متأسفانه چارچوب اجرایی در این زمینه، هنوز هماهنگ و یکپارچه نیست. وی افزود: در سال 1402، سندی تحت عنوان «سند دانشبنیان امنیت غذایی» در شورای عالی انقلاب فرهنگی با تلاش جمع بزرگی از دانشمندان این حوزه تدوین شد. همان سند در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز مورد تصویب قرار گرفت و برای اجرای اقدامات اجرایی آن، برنامهریزی شد.این سند که اکنون دو سال از تصویب آن میگذرد، شامل 221 اقدام در حوزههای مختلف امنیت و ایمنی غذایی است. اجرای موفق این سند نیازمند همکاری همه دستگاههای مسئول و نیز مشارکت مردم است. برای مثال، یکی از اقدامات مهم در این سند، توسعه تولید و مصرف نان کامل و سالم در جامعه است.
امامی رضوی با بیان اینکه نان کامل ارزش غذایی بیشتری دارد و سبوس آن برای سلامت مردم بسیار مفید است، گفت: با این حال، در کشور ما هنوز در این زمینه مشکلات جدی وجود دارد. نان بربری برخلاف تصور عموم، بیشترین سبوسگیری را دارد و نان لواش و تافتون سبوس گیری کمتری دارند و بین نانها نان سنگک میزان سبوس بیشتری دارد. در حال حاضر حدود 80 کارخانه آرد در کشور، آرد کامل تولید و حدود 600 نانوایی نان کامل پخت میکنند اما در شهر بزرگی مانند تهران با جمعیتی حدود 8 تا 9 میلیون نفر، حتی یک نانوایی نان کامل نیز وجود ندارد. وقتی وارد جزئیات میشویم، میبینیم که موانعی مانند مخالفت برخی اتحادیهها، از جمله اتحادیه نانوایان، مانع گسترش این اقدام میشود. جلسات متعددی برای رفع این موانع برگزار شده، اما هماهنگی بینبخشی هنوز بسیار ضعیف است. در دبیرخانه شورای سلامت، شش کمیسیون برای پیشبرد سند تشکیل شده، ولی برگزاری جلسات و هماهنگی بین دستگاهها با زحمت فراوان انجام میشود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بیان کرد: در جلسه کمیسیون اقتصادی وزارت کار، مطالبه من این بود که در اقلام کالابرگ، اقلامی مانند شکر و روغن حذف شود، زیرا این اقلام مصرف بالایی دارند و کاهش آنها به سلامت مردم کمک میکند. وقتی این اقلام قبلاً نیز در کوپنهای مردم گنجانده میشد، مصرفشان افزایش مییافت، در حالی که بهتر است به جای آن، بودجه بیشتری برای لبنیات اختصاص یابد؛ کالایی که به علت گرانی، مصرف آن در میان مردم بهشدت کاهش یافته است. این تغییر سیاستها نهتنها هزینه زیادی ندارد، بلکه در سطح کلان میتواند تأثیرگذار باشد. باید مردم را آگاه کنیم تا غذاهای مفید و سالم مصرف کنند، نه غذاهایی که به سلامتشان آسیب میزند.