روزبه کردونی
مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی در وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی
تأمین ۲۴/ فقر در کودکی میتواند تاثیری مخرب به اندازه یک عمر بر ذهن و جسم انسان داشته باشد.جمهوری اسلامی ایران در زمره کشورهایی است که سیاستها و برنامههای موفقی برای مبارزه با فقر کودکان تدوین و اجرا کرده است. یکی از نمونههای موفق این سیاستها برنامههای مقابله با کموزنی و نرخ مرگومیر کودکان است.
گزارشهای بینالمللی نشان میدهد، میزان کموزنی کودکان در سال 95 نسبت به 15 سال پیش، بیش از یکچهارم و در همین بازه زمانی میزان مرگومیر کودکان نیز از 6 درصد به 2 درصد کاهش یافته است.
یکی از اقدامات مهم دیگر دولت، توجه به موضوع بازماندگی از تحصیل و حمایت اجتماعی از کودکانی است که ممکن است بهدلیل فقر دچار مشکلات آموزشی شوند.نکته مهم در این میان توجه به این مساله است که باید یک عزم ملی و همراهی همگانی برای حمایت اجتماعی از کودکان شکل بگیرد. باید روح خیر جمعی ایرانیان بیش از پیش برانگیخته شود و همه شهروندان با روحیه خیرخواهی، نیکسرشتی و مسئولیتپذیری یک جنبش همگانی در حمایت از کودکان بویژه برای تحصیل کودکان بیبضاعت شکل دهند و شکی نیست در شکلگیری این عزم همگانی و جنبش خیرخواهی، رسانهها بویژه رسانه ملی ـ که بیشترین مخاطب را دارد ـ نقشی بیبدیل دارند.
در اینجا باید از تجربه موفق کمپین خیریه مردمی با عنوان «همه بچهها» که توسط دستاندرکاران شبکه یک سیما (برنامه حرف حساب) با همکاری وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی (سازمان بهزیستی) شکل گرفته است، نام برد. این کمپین تاکنون با مشارکت بیش از 40 هزار نفر از شهروندانِ خیر موفق شده است برای حدود یکهزار کودک محروم و بیبضاعت در مناطق مختلف کشور اقلام مورد نیاز را تهیه کند.
این نمونه موفق نشان میدهد، رسانه ملی به طور حرفهای توانسته است با همراهی و همدلی سایر نهادها و موسسات خیریه، پرچمدار ایجاد جنبش همگانی برای گسترش روح خیر جمعی و حمایت اجتماعی هدفمند، شفاف و چندبعدی بویژه برای کودکان باشد و پس از این هم میتواند به این نوع فعالیتها ادامه دهد.
اختتامیه نمایشگاه صندوق های بازنشستگی باحضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عصر دیروز ۲۶ بهمن ماه در مصلی تهران برگزار شد.
در هفته ملی جمعیت، زایشگاه بیمارستان تامین اجتماعی شهید دکتر بهشتی به عنوان برترین زایشگاه سطح استان فارس شناخته شد.
گزارشهای رسمی داخلی گویای آن است که در ایران ۵۸ درصد اشتغال غیر رسمی است. اما بر اساس گزارشهای سازمانهای بینالمللی، این آمار به مراتب فراتر بوده و به ۷۵ تا ۸۵ درصد بازار کار میرسد. در بازار پول، سرمایه، ارز، کالا و تجارت خارجی نیز اوضاع از بازار کار هم بدتر است.